Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 253
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
Еххх, Ангелова, толкова ви се радвам като те чета! И аз мечтая за този момент, да ходи с кеф, а аз да съм спокойна, знам, че ще дойде 😊 Пламинго, направо са ужасни с яденето. Голямата вчера я взимаме и казвам, че ще правя гюведжета, намръщи се. Викам, добре бе, домат ядеш, сирене ядеш, кашкавал, яйце, шунка, ядеш, как може заедно да не ги ядеш. А тя, ами и кисело мляко обичам, и краставица обичам, ама ето салата снежанка не обичам 🤯 А на Любовката от мусаката чопля само каймата, като яде супа бърка в устата да извади моркова🤦‍♀️ И като сложиш това, че ние с мъжът ми не ядем картофи, ориз и въобще въглехидрати, то просто не остава какво.

# 46
  • Велико Търново
Венче, посмях се на твой гръб.. направо звучи ужасно 😔.

Ангелова, чак ми се прииска да пусна Вики като те чета,  и тя е като латерка, не млъква 😃, но ще се погледаме и зимата.

Момичета, вашите дечица лъжат ли, Виктория се скъсва да лъже или е някакво въображение направо не знам. Веднъж вика на ММ, че Мишо ме ударил в окото и аз съм била плакала много.   Онзи ден викала на ММ че едно приятелче на нейната възраст, паднало и си ударило главата и много била плакало. Той чак питал бащата дали е вярно, а те двете дори не са се виждали от месец 😃😃

# 47
Хаха разсмяхте ме и мен...
Аз също започнах от днес.
Ходих на един курс днес, 8 часа.
ММ трябваше да го заведе, да го вземе от градина, да го нахрани, да го приспи и за първи път сами, даже беше свършил и много неща вкъщи.... Всичко без спането е точно. Много плакал за мен и само един час спал. Като цяло цял ден е плакал и е питал за мен.
Утре ми е първи ден на работа 12 часа. Ще се справят и ще свикне, вярвам.
И Божко лъже, но несъзнателно според мен, по скоро не знае какво да каже, но иска да отговори . Като го питам какво е ял в градината всеки ден яде "ягоди и бинки", а те яли ананас и ябълки Grinning
Ония ден го питам, приятеля му бил ли е на градина "даа", колела карали, разказва с какво играли, а детето цял ден у тях си беше Grinning
Божидар е луд по него, то е взаимно де. Такава любов и игра с това момченце, много са сладки. Той е малко по голям, в петък ще стане на 4г., но се обожават взаимно. Рев да се видят, рев да се разделят. Добре, че са ни близо, и когато им е мъчно даже малкия идва вкъщи сам да си играят. Той съвсем скоро ще има сестричка и ще стане още по забавно Grinning
Божко е забелен, в БГ от раз на 6 месеца. После сами вкъщи, после бях забравила за това място, залепна малко. Но сега всеки ден го забелваме, той сам я връща "да спинка". Всичко изглежда наред, без болка и без залепване.
Все си мрънка, не иска да ходи на градинка, но влиза без да плаче вече. И следобед като излизаме на разходка ме предупреждава сериозно, да не ходим там, "отиваме в паака".
От няколко дни ни прави комплименти и падам от смях Grinning
Гали ме по главата "мами ного убава пическа", "тати ного убава близка".

# 48
Момичета ,Вики има нещо като дупка на единия кътник .
Скоро избиха ,а вече това . Мия му зъбките всеки ден,друг е въпроса колко добре успявам . Какви са вариантите за лекуване при толкова малки ,ще откача !
От известно време изглеждаше все едно е пълен с храна и не се измиваше колкото и да търках и днес виждам това . С останалите зъбки нямаме проблем

# 49
Като изми зъбите , пак ли остана черната дупка? Наблюдавай дали дъвче на тази страна. Но имай предвид ,че млечните зъби са по уязвими и много бързо се разпространява кариеса. Наща зъболекарка ми казва ,че не трябва да давам мляко вечер , защото подсладителите от АМ/кърма остават по зъбите цяла нощ, от това се получават кариеси,  аз давам за заспиване, съответно няма как да измия зъбите след млякото.

# 50
Лизи ,търках с четката точно там и нищо ...
Аз го кърмя по цяла нощ,така заспива .
Не знам как да го махна това кърмене за заспиване ,без гърда не заспива . През деня не давам,но за съня е наложително 😩

# 51
Заведи го на зъболекар, на най скорошния час. Защото, ако е кариес, много бързо се разпространява по останалите зъби. В Америка ги мажат с някакви гелове , за да спрат растежа на кариеса, ако е малък . Но не знам дали тук има нещо подобно .

Лизи ,търках с четката точно там и нищо ...
Аз го кърмя по цяла нощ,така заспива .
Не знам как да го махна това кърмене за заспиване ,без гърда не заспива . През деня не давам,но за съня е наложително 😩

# 52
Още утре ще го заведа .
Наши познати пратиха клипчето на тяхна зъболекарка ,тя препоръчала някакъв гел тути мус и утре след прегледа при заболекарката да видя какво ще каже и тя и ще го купя ,дано го намеря по аптеките

# 53
Ради на мен това ми е работата, препоръката ми е хубаво чистене с четката за зъби от всички страни на зъбите. Наясно съм, че не е лесно с толкова малко дете. Играя го това и аз. Шише с мляко също имаме и ние още. В ужас съмпда не му излезе кариес, понеже аз самата много страдам от зъби. Има и флуоридни лакове и гелчета, но редовното чистене на зъбите от всички страни е с подходьща паста с флуорид е незаменимо.
Кариеса се пренася и върху пастоянни зъби, не само върху другите млечни.
На място е хубаво да се види дали е само оцветяване и ще се наблюдава или е дупчица вече.

# 54
Бяхме на зъболекар,Вики не искаше да отвори устата ,зъболекарката пък не направи нищо за да се помъчи да погледне. Каза клидващата седмица да отидем пак,да свикнел ....
Каза ,че ако е меко е кариес ако е твърдо е само петно . Аз вкъщи имам подобен инструмент на тези на зъболекарите и го накарах на си отвори устата ,ами дупчица си е усеща се . Купих тоя гел тут мус ,но надали ще помогне при вече съществуваща дупчица ,не знам от къде ни дойде на главата и не знам как ще го оправим

# 55
Не не, за кариесчето няма да помогне вече. Но за другите зъбки като профилактика. Лошо е така като стане понеже те са много малки още и не седят да се направи пломба. При нас слагат пълна упойка, но това не за един зъб, а за няколко. На мен това ми страхът също. Заведи го утре да свиква, че не е страшно, но съм скептична да успеете за почистванеи пломба. Много е малък.
Работи с гелчето и ческата за зъби за профилактика.
Борис също по никой начин не сеотворя устата. Ползвам като се разреве да огледам положението , че с това вечерно мляко...

# 56
Уф Ради ужас. Наистина не знам как ще му прегледат зъбите.
Мойте се научиха да отварят уста на лекарката от една книжка

Ей тази , в нея се обяснява как момичето отваря уста на лекаря. И така и те започнаха да отварят уста , иначе лекарката въобще не можеше да ги прегледа, Яна имаше синини по бузите , защото не искаше да отваря уста да и вземат гърлен секрет , и те стискаха за бузите. Сега вече си отварят устата , "като Мая от книжката"
Може , като ходите при зъболекарката , там първо ти да отваряш уста , все едно те преглежда , за да види ,че не е страшно.

# 57
Той знае ,че не е страшно . При педиатърката отваря уста преди изобщо да има нужда 😂 да му види гърлото . Та може да пробваме следващия път уж да му гледат гърлото . Вкъщи като му кажа да отвори уста го прави без проблем ,но от непознати се срамува .
Записах час в клиника в софия ,в която работят с лазерно лечение и няма болка . На 11 сме на преглед за захапката и ще го съчетаем да е в същия ден . Мисля да сменя меката четка с твърда за да измива по-добре зъбките . Ще се мъча от довечера да махна кърменето ,но ми се плаче ,без него не заспива това са вече 2 години ,не знам

# 58
Пробвай да спи с баща си, няколко дни .

Той знае ,че не е страшно . При педиатърката отваря уста преди изобщо да има нужда 😂 да му види гърлото . Та може да пробваме следващия път уж да му гледат гърлото . Вкъщи като му кажа да отвори уста го прави без проблем ,но от непознати се срамува .
Записах час в клиника в софия ,в която работят с лазерно лечение и няма болка . На 11 сме на преглед за захапката и ще го съчетаем да е в същия ден . Мисля да сменя меката четка с твърда за да измива по-добре зъбките . Ще се мъча от довечера да махна кърменето ,но ми се плаче ,без него не заспива това са вече 2 години ,не знам

# 59
Тъкмо се зарадвах, че бързо се адаптират в яслата и като ги взимах чух сестрата да се разправя с майка, че не може да продължава да води децата със сополи за пореден ден, а майката беше много арогантна и обвини сестрата,  че лъже...
Същата вечер децата бяха ужасни.
Ревяха, блъскаха ни. Исках ме да ги прегърнем... не ни позволява ха, после ни дърпаха да ги прегръщаме.  И всичко се повтаряше до безкрай.
Сутринта всички бяхме изтощени и цвънах в яслата,  че няма да ги заведа
Нещеш ли вдигнаха температура,  сополи, кашлица... бясна съм на тази майка...може и да е  случайност и съвпадение, но за мен си е егоизъм ( оставям скоба, че има родители, които са притиснати от безпаричие и не могат да си позволят да загубят работата си, но случая не изглеждаше такъв 😒)

Общи условия

Активация на акаунт