Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 864
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Диди, за първия въпрос те разбирам, но за втория имаш ли аргумент? Етo Пенкоман каза, че очаква раждаемостта да пада, а смъртността да се вдига. При средна възраст на българина 45г сега, след 10г ще е 55 ако текущите трендове се запазят. Колко хора на средна възраст 55 купуват и колко ще продават при все повече умиращи? Естествен прираст може да се очаква от роми и вече в зависимост от миграцията кой знае. А може би смяташ, че дори и да измираме и да се стопяваме, ще продължаваме да колекционираме имоти?

# 16
Цените на имотите, а и не само не виждам причина да падат. Може да останат същите, но по-евтино няма да става. Не забравяйте, че скоро ще въведем и еврото, та съвсем спад на нищо няма да има.

# 17
Това да въведем еврото не ни спасява при някаква всеобща рецесия. Така че като аргумент за цените на имотите отпада.

# 18
Карина, остави причините западане на мечките и апокалиптиците. Кажи какви са причините цените да се вдигат? Защо приемането на еврото води до по-високи цени? Чула си го по тв или имаш рационално обяснение? Например преди 2009 преди влизането в евросъюза се говореше същото, но всички знаем какво стана. Този път е различно, но може ли да обясниш защо ти смяташ така аргументирано? Може и като русалката - ежк до година +15%

# 19
Чети какво пиша-няма да паднат, а дали ще се вдигнат е друго. Аз на казаното по ТВ не вярвам. Имай предвид, че годината в, която приемем еврото, ще има застой при продажби с кредити (не само имоти). Банките няма да дават известно време на килограм кредити. А няма и да има много желаещи. Все ще чака да види какво ще стане и докато се нормализират нещата. Сега не ми вади статистика колко % от продадените имоти са с кредити. Има и много, които купуват с потребителски. Еврото доколкото знам, вече е по банките, парите са напечатани и чакат Simple Smile Така, че няма да се размине приемането му. Колкото и да ни се иска!

# 20
Ники23 е много прав за електроуредите. Пиковите натоварвания са доста големи на съвременните уреди. Да шанса да съвпаднат е малък, но го има. Ако пуснеш 2-3 котлона и фурна например, бойлери два, климатици три, сешоар например и отиде коня у ряката.

# 21
Виждам и Ванга сте намесили Joy Аз много я харвсвам, казала е две три истинни изгречения, но като цяло с години и дати не е боравела добре.
Та казвате 2025та ще е тежка за Европа? Защо само за Европа? Според мен целия свят е е кофти цикъл.

# 22
  • Варна
Диди, за първия въпрос те разбирам, но за втория имаш ли аргумент? Етo Пенкоман каза, че очаква раждаемостта да пада, а смъртността да се вдига. При средна възраст на българина 45г сега, след 10г ще е 55 ако текущите трендове се запазят. Колко хора на средна възраст 55 купуват и колко ще продават при все повече умиращи? Естествен прираст може да се очаква от роми и вече в зависимост от миграцията кой знае. А може би смяташ, че дори и да измираме и да се стопяваме, ще продължаваме да колекционираме имоти?

Градът не е капсулован, че да гледаме само естествения прираст. Има миграция от околните села и градове. Имаме и 5 университета. Разбира се за всеки град има вероятност да замре, но бобът ми каза друго.

# 23
Ванга никога не е боравела с дати или години. Всички тия предсказания с годините са фейкове.
Прословутите 15 % на Русалка станаха много обсъждани. Ако каже малко подробности ще е интерсно. Без да намесва имена, разбира се.

# 24
Задача за 5ти клас. Ако статистиката казва, че 5-10% от хората мигрират към големия областен град, при средна възраст 45г сега, при стабилни темпове на строежи се пита. Колко хора трябва да умират на година минимално, за да може града да запази броя на жителите си след десет години да е същия.

# 25
Ники23 е много прав за електроуредите. Пиковите натоварвания са доста големи на съвременните уреди. Да шанса да съвпаднат е малък, но го има. Ако пуснеш 2-3 котлона и фурна например, бойлери два, климатици три, сешоар например и отиде коня у ряката.
Мислех да си мълча, ама не утраях. Загледайте картинките на  уредите с чудовищни те мощности. Котлона не е котлон, а два термоплота като да готвиш за малка армия. Бойлера и той.
Скрит текст:
Уреди по 6, 8, 15 кВт ще правят астрономическа сметка за ток. И колко си ги позволяват, отделно в колко апартаментски кухни и бани има достатъчно място за такива. Нищо де, хора има всякакви.
А това с презапасяването на Ел инсталацията може и да е било, обаче преди 30 г. Защото разликата в цената на кабелите, в зависимост от дебелината е много съществена. Особено на хилядите метри в един голям блок. И никой предприемач няма да я плати.

# 26
  • Варна
Като цяло съм песимист. Преди мислех да се оттегля в някое село или вилна зона, сега мисля да се оттегля на някой гръцки остров просто. На Тасос например не съм забелязал бездомни мастии и въпреки туристите нещата са доста ама доста сносни и чисти. Дали ще се качват или падат имотите все тая, други проблеми имаме и те са много по сериозни.

# 27
Примерите на Ники23 са екстремни, но все пак. Моят плот не помня, но е мисля 4 или 6 кв, фурната е 3кв май. Бойлери 2 имам и то даже не са проточни. Както вече споменах това са пикови мощности и е малък шанса да се насложат. Обаче ако се изберат такива електроуреди може да стане беля. 11 кв наистина ми се струва малко
Пенко, прав си.

# 28
Съгласна съм с Пенкоман. Не знам дали някой отчита факта с химическото замърсяване на водата край Варна и въобще в Черно море след започването на войната.

# 29
Фърлям боба и казвам постоянен ръст и на двата въпроса. Който иска, да си сложи аларма в календара след 10 години да прочете пак това мнение и ще разберем дали съм права или греша.
Добре де, вие как си представяте един постоянен ръст на цените на НИ? Освен ако не вдигат заплатите постоянно, не нахлуят богати купувачи отвън? В България купуват предимно българи, тук там някой чужденец, но като цяло не сме апетитна дестинация. В имоти затварят пари хора с много високи доходи, такива, които имат скрити такива заради евентуалното ни влизане в ЕЗ. Разбира се има и търсене с цел да се живее в имота, но съм на мнение, че повече от половината не са такива.
Според мен може да има още повишение на цените, но в краткосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт