Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои фактори влияят върху възрастта на началото на менструацията?
Има ли връзка между началото на менструацията и менопаузата?
Какви са наблюденията относно менструалния цикъл и здравословното състояние по време на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои фактори влияят върху възрастта на началото на менструацията?
Основните фактори, влияещи върху възрастта, в която момичетата започват менструация, включват начин на живот, хранителни навици, климатични условия и въздействия от епидемии. В Европа преходът във възрастта на менархето се е състоял в намаляване с около 4 години между 19-ти и 20-ти век, докато в Китай също е наблюдаван спад, но необходимостта от по-подробно проучване на свързаните фактори остава.
-
Има ли връзка между началото на менструацията и менопаузата?
Научните хипотези предполагат връзка между ранното начало на менструацията и по-ранната менопауза. Съществуват наблюдения, че по-ранното узряване на яйчниците може да доведе до по-бързо изчерпване на яйчниковия запас, но влиянието на различни фактори, включително генетични и ендокринни, затруднява установяването на ясни корелации.
-
Какви са наблюденията относно менструалния цикъл и здравословното състояние по време на менопаузата?
-
Каква е връзката между мигрената и менструалния цикъл?
-
Какви съвети могат да се дадат при симптоми на сърцебиене и ускорен сърдечен ритъм?
А хапвам определено по-малко като количество и избягвам всякакви въглехидрати заради ИР. Уж ефекта от инжекцията идвал по-нататък. Дано! Най-важното е да се пребори ИР. Намаляването на кг предполагам, че ще стане с подобряване на другите показатели.
. Надявам се все така да ми действа.
). Реших да видя какво ще стане - малка доза витекс, не се иска рецепта. Започнах от началото на цикъла и след десетина дни (точно във вечерта на изборите) ме удари зверско главоболие две денонощия, до вторник вечерта. От всичко може да е било, но спрях фемикура и ми дойде на 21-вия ден, много оскъдно, толкова оскъдно не ми се случвало от десетилетия. Вероятно има връзка с прогестерона и липсата му баш във втората половина (витексът, казват, увеличавал нивото му), но и за това няма как да бъда сигурна. Може и да е съвпадение.