Спят ли малките ви деца в собствена стая?

• 3 197
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Всичко е според детето. С моите две съм минала през всякакви схеми.
Малкия имаше такъв проблем, че се будеше по много пъти и до към първи клас спях при него понякога.

# 16
Не.
На 2-3 г. (не съм съвсем сигурна вече, че много време мина) преместих в отделно легло, долепено до спалнята, на 7 - в собствена стая. И двете бяха момент на частична готовност на детето, подпомогнат от мен, ако трябваше да избира то, и тогава не би се преместило.

Много ми хареса аргументът, че въздухът в родителската спалня бил мръсен Stuck Out Tongue Не знам за вас, но ние се къпем редовно, не пушим, концентрати не пием, и чесън рядко ядем Simple Smile Въздухът не е никак мръсен.

# 17
Спи при мен на спалнята, защото още го кърмя. На година и пет месеца е и изобщо не ми пука кой се възмущава и кой не. Всеки да си гледа детето както намира за добре.

# 18
Срам - не срам ... Моята спеше при нас на спалнята до 5 год. Сега е на 5г. и 3м. 😂😂😂 и се отървахме много трудно от нея ! По нейно желание боядисах стаята в любим за нея цвят, мислихме си , че ще е доволна , но уви , продължи да спи при нас. Какви ли неща не направих , но все плачеше и казваше , че има нещо което я плаши ( сенки които преминават бързо ). Сега спи там , но се буди много често, неспокойна е и спи много леко. При нас в спалнята спеше до 9 , а сега става към 5:30-6 ч. 😳

# 19
Ако вие като родители нямате проблем и детето не се буди по 5 пъти посред нощ търсейки ви, можете да си спите, където и както искате с детето - отделно, сами и т.н.
С дъщерята до 2 г. възраст спяхме в една стая, тя на отделно легло. Случвало се е да идва при нас през нощта. После забременях със сина, направихме ремонт и я оставихме сама в стаята, а ние с мъжа ми се преместихме в хола. Като се роди синът ни, той спеше при сестра си в отделно креватче. Не сме имали проблеми.

# 20
Сега никой няма да си признае, че бебето спи при него Simple Smile Не съм кърмила въобще, но детето си спи при мен. И не просто спи при мен, а ми държи и ръката. И въобще не ме интересува кой какво мисли. Вече е на година и два месеца. Докога? Докато е спокойна да остане да спи сама. Не мога да си представя да я оставя в друга стая.

# 21
  • Countryside
Оттук разбирам, че е голям срам ако бебето спи при родителите си, пък в едно легло абсурт. Още новородено се хвърля в отделна стая с бебефон, нищо че 9м е усещало нон стоп майка си и се очаква то да няма нищо против, налЕ.

По темата, според мен най-правилно е да се водите по детето. Има по-самостоятелни деца, има и по-прилепчиви и гушливи. Ако не се наспива детето ще го взимам при нас да спи, и още как. Все някога ще свикне отделно, все пак Крали Марко е сукал до 7г, дали е спал отделно от майка си. Joy

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 22:34 от Г-жа Букет

# 22
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
С уточниението, че никого не съдя!

Когато се роди малката, вече голяма девойка, ме беше адски страх, ако заспя с нея на леглото да не я затисна Cold Sweat
Винаги съм спяла супер дълбоко.
Та и заради този страх, така и не свикнах да спят децата при мен.
Понякога сутрин, идва някой от тях да ми се гушка. И ми е много хубаво да си ги гушкам... Но да спя около тях, просто не мога.

Иначе - който както го усеща, така прави, естествено! Най-важното нещо е родителите и детето/децата да са спокойни и наспани.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 07:50 от CvEtEmOe

# 23
  • София
Аз кърмех малкия дълго и дълго спяхме заедно. Честно казано, не знам как е оцелял. Един път беше паднал от леглото...

# 24
Ние леглото го разглобихме за този период и сложихме матрака директно на паркета. Поне да пада от 25 сантиметра. Но почти не се е случвало в бебешките години - 2 или 3 пъти.
После на 7 като се премести в собствена стая, там леглото бе доста високо и с какъв трясък се е изтърсвала... ми няма поражения, на 16 е сега Simple Smile

Също и от години не иска да спи в една стая с мен, да не си помисли някой, че като не сме ги отделяли, ще са залепени до сватбата.

# 25
Аз не кърмех (по традиционният начин), но често взимах малкият до мен, защото така спеше най-добре. За обедните дремки също често е спал върху мен, аз се подпирах с възглавници за да не се завъртя или да го изпусна. Никога не е имало проблеми, не е падал нито веднъж. Но аз се будех той като се размърда, спях без възглавница и не се въртя по време на сън, събуждам се така, както съм заспала.

# 26
Кърмих до 2 и половина, детето спеше при нас на спалнята. Имаше по принцип долепена кошара, но спалнята е много голяма и той все пак си спеше на нея. След това, по по-скоро икономически причини Grinning (не ни се пускаше отопление в другата стая), продължи да спи зимата при нас до 6 годишен, но вече само в кошарата, която отделихме от спалнята. Лятото в неговата стая. След това окончателно се премести там.

# 27
Аз не виждам нищо по - хубаво от това, едно новородено да спи с родителите си. Не е задължително в едно легло, но поне в легълце/кошарка залепени за тяхното легло.
Все пак малките деца усещат и възприемат света чрез сетивата си - допир, мирис, звук. Така те изграждат първите си представи за външния свят, и бидейки близо до родителите си, според мен това им помага да изградят доверие в света в който се намират и да утвърдят усещане за сигурност.
Лично при нас, докато беше бебе спеше буквално отгоре ни, по коремче. Мислим, че това му помогна и за коликите. Така беше докато започна да тежи повечко и вече ми беше трудно да понасям тежестта. Слагах по две три възглавници от двете си страни и бях в полулегнало.положение и то отгоре като паяче. От втория месец спеше непробудно по цяла нощ.
Към 6ти месец го преместихме в кошарата му, която беше залепена за нашата спалня. И така докато не му купихме голямо легло, което пак е в нашата стая но вече не е залепено за нашето легло, а е залепено за стената.
Все още сме в една стая (на 6г), тази година ще му обособяваме детска. 
Не мисля че това се е отразило по някакъв начин на неговата самостоятелност, намирам го за оправно дете, предивид поведението му в ясла и градина и т.н
Още нещо, има един период при малките деца, не помня точно около коя възраст, но те много страдат от страха от изоставяне. Понеже все още не са развити напълно и не могат добре да разберат причина - следствие, когато майката липсва от погледа им, не са сигурни че тя ще се върне. Затова страдат ужасно. В този период трябва да се помогне на детето, да не страда от усещането за изоставяне. И като цяло критичните моменти в изграждането на детската психика са доста и особено интензивни в периода 0-3г, затова мисля че близостта е от първостепенна важност за изграждане на едни спокойни и уверени деца.
Разбира се, това не важи за всички и съвсем не критикувам хора, които процедират по различен начин. Всеки намира своя начин, според собствените си убеждения и възприятия за правилно/неправилно.

# 28
  • София
Моята дъщеря също спеше върху мен и върху баща си (още бяхме заедно) от ден 1 у дома и също смятам, че това помогна за коликите, защото почти не е имала. А и като цяло беше много спокойно бебе,, будила се е разбира се за хранене през нощта, но като гледам съседите под нас какво ревливо бебе имат, дето се буди през час два и реве, направо ми призлява.

# 29
С каката бяхме в жилище, в което няма детска и спеше на легло в нашата стая, не на нашето легло. Преместихме се като беше на около 3г и веднага си се настани в стаята си. Малката спи в детската откакто беше на 1г8м.
Не ме интересува кой на какво ще се възмути. Обичам си много децата, но заслужавам едни 6-8ч спокойствие в собственото си легло, без никой да ме рита и в прегръдките на баща им 😎

Общи условия

Активация на акаунт