Спят ли малките ви деца в собствена стая?

• 3 051
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • Банско
Синът ми (5г.) спи с мен на спалнята, а таткото в детската стая. Той си направи бърлога там, бюрото му е там, офиса, и си спят с един дърт пинчър и така. 😆😆 Ами всеки е щастлив засега😆

# 31
Нашето е на 4,5 г, има собствена стая, но винаги спи с мен или с татко си, или в детската, или в спалнята. Твърди, че го е страх от тъмното навън. Обича да се гушка ( да не кажа, направо да се метне върху някой от нас докато спи), също да усеща допира ни. Мен ме предпочита заради косата. Обича да я върти докато заспива. Обаче върхът е като започне да се мести от стая в стая докато реши с кого ще му е по-удобно да спи. Особено когато той е спал следобед, а ние сме будни от 6 сутринта и мозъците ни вече спят.

# 32
  • София
Ние в някакъв момент бяхме всички четирима на спалнята. Ако не се лъжа, беше една зима, ама ми дойде тегаво.
После купихме нови, големи легла за детската, с надеждата всеки да си е по леглата, ама не стана точно така.

# 33
Детето няма място в леглото на родителите си, това оказва влияние на отношенията между партньорите трайно,  и насажда грешни модели при детето. Поне като спи при вас детето, не го слагайте между вас. Който иска може да прочете повече от енергийна гледна точка, влияние на отношенията и т.н. Имам около мен няколко примера, безумни за мен. Едните са с 2 момичета на 3 и 5 г. спят  с майка си на спалнята, тя е като пребита, като я видя и постоянно се оплаква как се въртят и не може да спи. Нищо не съм казала, не ми е работа, щом така го разбира. Други с близначета едното спи с майката, другото с бащата от години. И третия случай, детската е склад, той спи на дивана с хола, тя с детето, което вече е на 6, да си е при мама.  За мен детето трябва да свиква, от една страна, че има свое легло и пространство и от друга страна, мама и татко си имат своето легло и своето пространство. За мен това е много важно от всякаква гледна точка и особено от гледна точка мъж и жена. Бях чела някаква книга, където психолог съветва, когато единя родител е примерно командировка, детето да спи в леглото си, а не при другия родител, защото е сам и колко е важно да знае, че това е неговото легло.  Може са си кажете е какво като спи при мен, а баща му в другата стая на вид нищо особено, но това има своите последици за всички и ако човек седне и прочете малко по въпроса  със сигурност ще направи по-добрия и осъзнат избор.  Бях чела как някога.са спяли в една стая, бащата, майката, най-малкото дете, следващото и т.н. , но модела между родителите не го имало.

# 34
Ако детето изпитва някакъв страх, ще го оставите ли само в стаята му, за да не пострадат отношенията със съпруга ви?
Чисто човешки ви питам, дори не като майка. Не ми цитирайте някакви си американски вероятно проучвания, които ни съветвате да попрочетем.

# 35
  • Варна
Определено съм съгласна с това.
Ние след 6тия месец когато го преместихме в неговата кошара, после легло, не сме допускали да идва да ляга при нас.
Макар и в една стая, е съвсем възможно всеки да отстоява  негово лично пространство и да се обособи такова.
Против съм спането на родителите в отделни стаи, наистина това не е добре за детето и за връзката между двойката, както и върху това как детето възприема в последствие своето място в тройката.
То това наместване между двамата родителя има и много други проявления, за които родителите да бъдат бдителни и да прекъснат в зародиш. Спането заедно е само едно от тях.

# 36
Ако има страхове, ще го успокоя, ще го погаля по ръчичката и ще го пратя обратно в леглото му. Не само заради отношенията с баща му, но и заради принципа. Деца се възпитават с принципи.

# 37
И аз съм против спането на родители в отделни стаи, но няма нищо по-нормално от това едно дете да спи близо до родителите си. Няма животно в природата, което да оставя малките си да спят далеч от него.

Хората затова са масово с психически проблеми вече, особено при американците, които от новородени си оставят децата в отделна стая и на 3-тия месец майката се връща на работа.

# 38
Дано авторката си е взела някое полезно като опит мнение. То всъщност казуса ѝ беше по-скоро, че споделяйки за намеренията си са се намерили възмутени.
Аз тоя филм с обвиненията, възмущението и прогнозирането на психически отклонения съм го гледала вече и нищо не може да ме впечатли. Само ще използвам повода да кажа на авторката по-малко да си слага присърце хорското мнение, да си слушат интуицията и да взима понякога решения, които са и в нейна полза, за да се преуморява. И мама е човек и има право да спи спокойно от време на време.

# 39
Детето няма място в леглото на родителите си, това оказва влияние на отношенията между партньорите трайно,  и насажда грешни модели при детето. Поне като спи при вас детето, не го слагайте между вас. Който иска може да прочете повече от енергийна гледна точка, влияние на отношенията и т.н. Имам около мен няколко примера, безумни за мен. Едните са с 2 момичета на 3 и 5 г. спят  с майка си на спалнята, тя е като пребита, като я видя и постоянно се оплаква как се въртят и не може да спи. Нищо не съм казала, не ми е работа, щом така го разбира. Други с близначета едното спи с майката, другото с бащата от години. И третия случай, детската е склад, той спи на дивана с хола, тя с детето, което вече е на 6, да си е при мама.  За мен детето трябва да свиква, от една страна, че има свое легло и пространство и от друга страна, мама и татко си имат своето легло и своето пространство. За мен това е много важно от всякаква гледна точка и особено от гледна точка мъж и жена. Бях чела някаква книга, където психолог съветва, когато единя родител е примерно командировка, детето да спи в леглото си, а не при другия родител, защото е сам и колко е важно да знае, че това е неговото легло.  Може са си кажете е какво като спи при мен, а баща му в другата стая на вид нищо особено, но това има своите последици за всички и ако човек седне и прочете малко по въпроса  със сигурност ще направи по-добрия и осъзнат избор.  Бях чела как някога.са спяли в една стая, бащата, майката, най-малкото дете, следващото и т.н. , но модела между родителите не го имало.
Напълно съм съгласна с мнението ви.
Не живеем във миналия век по време на войната, когато хората са били бедни и саживяли  в една стая и се е налагало  да спят всички заедно.
А това за психичните проблеми и децата, които спят в собствена стая съм възмутена.  Как изобщо ви го роди главата....

# 40
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Понеже съм била и потърпевш и участник в сбъркан модел на отглеждане - аз с мама на спалнята, мъжа на дивана... Втория мъж - да подчертая....

Някакси не го възприемам.
Аз искам да спя до мъжа си. С него ми е приятно и се наспивам.
Наистина, не съм имала случай на дете, което се страхува или има някакъв проблем със съня - пу пу...

Понеже, едва ли само заради спането с майка ми в едно легло до 19 Frowning1
съм имала доста проблеми в психологическо отношение - но не го приех за моите си деца.
И на диван сме спали няколко години с ММ, но двамата заедно. Хлапетата се гушкат през останалото време. И не, не са останали ненагушкани Hug

# 41
Аз не знам ако го остави в отделна стая, обаче не се върне на работа на 3тия месец, ще му се разминат ли психическите проблеми 😃

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 20:07 от Танчитка

# 42
Аз не знам ако го остави в отделна стая, обаче не се върне на работа на 3тия месец, ще му се разминат ли психическите проблеми 😃
Не, защото е спало без любов, нали така казаха по - на зад.😄

# 43
Жалко, защото на мен майчинството с дъщеря ми беше 2г. и 8м., обаче като не сме спали заедно всяка вечер…

# 44
Децата винаги имат някакви страхове, като се вземе да спи с мама и тати всъщност не се работи за справяне със страха, ами просто нищо не се прави. Страхът си стои, детето е с вас и толкова. Голямата ми дъщеря е имала страх от динозавър, някакви си измислени неща. Естествено, че не съм й хлопнала вратата под носа и да я заключа сама, но не е и спала с нас. Обяснения, примери, търпение, докато се разбере откъде идва страха и се преодолее. Иначе да, можеше да спи с нас докато сама осъзнае, че динозаври вече няма…например в първи клас.
Да, може някакво изключение по причина да се направи, ама да спи само с нас, защото било тъмно, например, то и в спалнята е тъмно, мразя нощни лампи.
Това е като с мрънкането, какво правят много родители, капризничи детето, купуваме играчката или бутаме телефона в ръцете, да млъкне и да се мине по лесния начин. Отделно, че мнооого родители си свикват и те си искат да си спят с детето, не че детето го търси, то като не знае, че има вариант за удобно лично легло, естествено си кара по начина, по който е било.
Това го споделям за родители, които си искат личното пространство, но се притесняват да не му стане нещо на детето ако си отиде в стаята. Периоди много и децата са супер адаптивни, възрастните сме тези, които създават трудностите.
Родители, които с кеф си спят с децата, ами тяхна си работа, не са в моето легло.

Общи условия

Активация на акаунт