На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
И евро и лева ще вземат от турска страна.

# 346
Благодаря! Да не го мисля, значи. Напоследък все по-рядко ползвам пари в брой дори и в Бг, но  все пак левове ми се намират кеш.

# 347
От кой магазин за бални рокли сте доволни и бихте препоръчали?

# 348
Ние ходихме в Динарс бутик ,доволни сме .имаше много видове рокли и обслужването е индивидуално.

# 349
  • София...........
Някой проучил ли е заведения за новогодишната нощ (различни от Марги хотел)?
Аз също търсих но,не намерих друго заведение с програма и за това ще сме в ,,Марги"отново.
Ние втора година ще сме  при Слънчогледите - Aycicegi - много ниска цена на куверта, а получаваме много и наистина вкусна храна, но няма програма , а жива музика.

Моля, който е наясно да сподели тази година на 31 декември и 1януари какво ще е работното време на Мигрос,  Ерастана, Марги и на Ердоган?

Вярно ли е ,че Синия пазар работи и в сряда и същите търговци като в събота ли са?

Благодаря

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 01:31 от divna_

# 350
Да, синия пазар работи и в сряда. Преди ремонта ходихме редовно в сряда. Единствената разлика е, че е по-спокойно  откъм клиенти.

# 351
  • София
Здравейте,  някой купувал ли е качествени вълнени одеяла от Одрин и откъде?

# 352
Здравейте,някой може ли да даде информация за работещите аптеки утре в Одрин и ако може локация.Благодаря предварително.

# 353
  • у нас
Boni-bon,

А в линка може да видиш разположението на картата, в града, като се настрои утрешна дата. https://www.edirneeo.org.tr/nobetci-eczaneler
Иначе адреса се вижда и на снимката и може да се потърси в мапса.

# 354
  • София
Наистина някой може ли да каже такса гьол не може ли с карта да се плати? Мислим утре или  в четвъртък да идем до Одрин през Лесово и нямам никакви лири в брой.

Виждам че не сте получили отговор и може да е късно, но за някой друг ако е полезно.
На отиване платихме в брой в лири, но приемаха и в евро. За карта не помня.
На връщане към БГ- Минахме днес- 7 лв в брой за дезинфекция, реално 4 лв отиват за Бабх, а 3 лв такса за банката 🤯 С карта можело да има допълнителни такси, бля бля и абсолютно неадкеватно обяснение за начините на плащане и защо дължим такса за банка- инвестбанк.

Нещо друго интересно- буквално всички коли, които влизахме към БГ днес следобед на нашата опашка ни отбиваха и казваха, че имаме глоба 95 лири и плащаш само в кеш на гише 48. Никой не издава документ за плащането, нито каквото и да е обяснение за какво сме глобени. Пътувахме от Истанбул и спряхме в Одрин по обичайните места. Чудя се как мога да разбера за какво сме глобени.

# 355
  • Бургас

На връщане към БГ- Минахме днес- 7 лв в брой за дезинфекция, реално 4 лв отиват за Бабх, а 3 лв такса за банката 🤯 С карта можело да има допълнителни такси, бля бля и абсолютно неадкеватно обяснение за начините на плащане и защо дължим такса за банка- инвестбанк.

Какви допълнителни такси може да има при плащане с карта?
Смятам да пиша жалба до БАБХ. Не съм съгласна да пълня партийни каси и чекмеджета!

# 356
КЗП, омбудсман, медии дали няма да свършат по-добра работа?
БАБХ просто ще си го преместят от... едното чекмедже в другото.

# 357
  • here and now
Скрит текст:
Наистина някой може ли да каже такса гьол не може ли с карта да се плати? Мислим утре или  в четвъртък да идем до Одрин през Лесово и нямам никакви лири в брой.

Виждам че не сте получили отговор и може да е късно, но за някой друг ако е полезно.
На отиване платихме в брой в лири, но приемаха и в евро. За карта не помня.
Нещо друго интересно- буквално всички коли, които влизахме към БГ днес следобед на нашата опашка ни отбиваха и казваха, че имаме глоба 95 лири и плащаш само в кеш на гише 48. Никой не издава документ за плащането, нито каквото и да е обяснение за какво сме глобени. Пътувахме от Истанбул и спряхме в Одрин по обичайните места. Чудя се как мога да разбера за какво сме глобени.
Октомври на връщане от Истанбул, по същия начин имах глоба. Обаче аз се запънах за документ и ми дадоха разписка. Замислих се, че може да не им се отрази в системата и на следващо ходене да ми правят проблеми. Мои близки по това време се прибираха през Гърция, там можело с карта да се плаща същата глоба, но не стана дума за документ дали са им издали.
Мисля си, че нещо по магистралата след Одрин към Истанбул е "настроено да глобява"

# 358
  • София
Да, Tintina, категорично са за жалба и мисля да пусна такава, дават ти едно платежно и никакъв документ, че реално са ти взели 7 лв,  а не 4.

*Алис* моето притеснение беше същото, как така ще докажа, ако другият път ми кажат, че не съм ги платила. Имаше и хора без лири, а не може да се плаща с карта, та и пари се разменяха между хората. Абсурдно и неприятно изживяване и на двете граници като цяло.

# 359
Миналата седмица ходихме до Одрин за няколко часа и понеже го решихме последни момент, нямах никакви лири и евро не носех. На влизане, на гишето за такса гьол, онзи се закучи, че само лири приемал. Викам няма лира, имам лев или карта. Не можело. Абе викам му  това шега ли е, това е международна граница!!! Дига рамене и това е полоежението. Да съм идела на Фрее шопа, да сменя лири. ВИкам добре и тръгнахме с колата към ексчейнджа, който е напред като местополежение и наи се сещате колко влязох да сменям пари и да се се върнащам да му плащам. ТОчно на таз барака, нито има камера нито някой да записва платил ли си или не си. Да не говорим, че дори и не пръскат колата, за това дето им плащаш. Въобще цялата работа е дай парите и бягай.
А относно нашата такса за гьола на връщане и аз съм възмутена  - кви са тези 3лв за банката?!? Ще трябва да се напише накъде жалба наистина.

Общи условия

Активация на акаунт