Трябва ли тези с гаражи да плащат тротоарно право и място за паркиране?

• 10 233
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Никой не си прави гараж ей така, защото му е кефнало. Гаражи има в новите кооперации и във всяка има подземен паркинг в добавка към няколко гаража и на улицата. Тоест съвкупният полезен ефект от новата кооперация е несъизмеримо по-голям от загубените места край тротоара. Вместо 4-5 отнети паркоместа пред тротоара имаме подземен паркинг с десет и повече + евентуално още няколко гаража на тротоара. А може и без тях, ако има офиси или магазин.

# 166
Ясно, значи относно уличните паркоместа си на това мнение, което предположих одеве - съгласна си, че има обществена нужда от тях, ползваш ги и ти понякога, ама че изчезнало едно - голяма работа, особено ако не е на твоята улица. Нали има (все още) достатъчно други.

# 167
Изчезнало е едно, появили са се десет. Добра сделка.

# 168
  • Пловдив
Криската има и една разумна точка във възраженията - има значение как и къде са разположени паркоместата. Него го възмущава превръщането на улици и междублокови пространства в такива, както и разполагането на множество врати на гаражи към улицата, не гаражите с общ вход. Другото е вярно - едно място в гараж равно на освободено едно място на улицата.
Демек, шофьор се възмущава, че
А. Не може да се движи нормално със своята кола по улиците, защото там са паркирани коли
Б. Не може да си стигне до колата, защото в междублоковото пространство трябва да лавира между коли

В случая не баш, по-скоро почти обратното - възмущава се, че няма възможност там да се паркират коли.

# 169
Изчезнало е едно, появили са се десет. Добра сделка.
Как ще е добра сделка, като на Ганьо паркомЕстòто му го нÈма?

# 170
И точно тази сутрин, движейки се в центъра, където има къщи с подход за паркиране, осъзнах и друго. На еднопосочни улици, каквито са повечето в този район, говорим само за едната страна на улицата. От другата страна, където не може да се паркира, очевидно не е проблем да има гаражи/подходи за гаражи.

# 171
Е сега ще ти обяснят, че е редно да може да се паркира на тротоара и частично на платното, защото все пак има от къде да мине кола в еднопосочно:)..
Иначе да, паркирането в еднопосочни улици го въртят ту от ляво, ту от дясно, според възможностите. Поне във Варна синя и зелена зона са така изрисувани.

# 172
По повод паркирането по тротоарите тези дни една мама на тризнаци получи много критики за дето си беше позволила да се оплаква. Жената се беше опитала да обясни колко трудно е със значително по-тежка и по-голяма количка да слиза на платното за да заобикаля , но в замяна беше  получила ''съвети'' че е трябвало да се довери на ''Дурекс''. И това в квартал, където са свободни  повече от половината места във всеки от платените паркинги на стойност около 50 лв /м, а наем на гараж върви 80 до 150 лв /м.
Дълги години се грижех за много трудно подвижен човек и напълно разбирам нуждата от близко и удобно парко място за такива хора, но съм и свидетел как точно те най-много се съобразяват да не затрудняват останалите хора  за разлика от млади , в добро здраве, но много арогантни шофьори.
Свободното паркиране пречи на почистването на улиците от  листа и прах, както и от сняг.
  Не се коментира и факта, че автомобилите нощували в гараж, подземен или надземен, не се нуждаят от 5-10 минутно подгряване на място преди тръгване, а това умножено по-броя паркирали  на улицата в толкова гъсто населен град вече не бива да се пренебрегва. Най-вече след като позволихме да се превърнем в автоморгата на Европа.
За мен решението минава през зониране на целия град и драстично повишаване на таксите за паркиране. Гаражите са част от решението, а не проблем.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 11:05 от mamamari

# 173
Тоест сакатите и майките да си седят дома, защото на Ганьо не му се плаща за паркиране. Ако може изобщо всички нешофьори да си седят дома, най-добре. Правилно ли те разбрах?

# 174
Абсолютно е така,  Нарциса.. Аз съм беЗ думи, когато шофьори не дават път дори на деца и бавноподвижни възрастни. И това са хора с деца и родители...
Съсед гледаше трудно подвижен роднина, бяхме поне 4ри майки с колички и държахме да не се паркира пред входа.. Бабата почина и същият съсед мигом реши, че пред входа си е неговото паркомясто.. Ама не позна..

# 175
Бяха обвинили майката, че е нетолерантна и я бяха посъветвали да мине на хапчета за да виждала  колко бил хубав деня...
Не един двама, а десетки .И аз не мога да го разбера. Чудя се . Много съм грешала за хората явно.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 11:49 от mamamari

# 176
Аз го разбирам. За съжаление напоследък виждам много хора, които съвсем честно смятам, че малко бой са яли и няма да е лошо да им се помогне да наваксат. Напоследък = последните 10 години. Допреди това не смятах агресията за решение.

# 177
Бяха обвинили майката, че е нетолерантна и я бяха посъветвали да мине на хапчета за да виждала  колко бил хубав деня...
Не един двама, а десетки .И аз не мога да го разбера. Чудя се . Много съм грешала за хората явно.

Open Mouth
В някой форум ли са писали такива глупости?

# 178
В местните социални мрежи на един от най-презастроените столични квартали, но не там е проблема, а в това че страшно много хора  напълно са се изгубили и е въпрос на време да се стигне до крайности.

# 179
  • Пловдив
Реакцията зависи И от това, как се е държала, освен от броя на простаците и лигльовците в групата. Нищо, че по принцип не е нормално да се налага където и да било колички да слизат на платното. А можеха и да са инвалидни тия колички.
Който си е такъв, си е такъв. То е като във вица "навремето свекървите бяха много проклети, а сега са се навъдили едни нахални снахи" - когато на теб ти е нужно, трябва, когато е нужно на друг, да си стои дома и да ползва Дурекс. Но колкото пО няма места, толкова пО не е нужно да си "такъв", за да се стига до конфликти.
В Пловдив някаква майка на четири деца, живееща в район с кооперации, тесни улици, офиси и остър недостиг на паркоместа, преди няколко години била закачила табела до "своето" обичайно паркомясто на улицата - че има 4 деца, вози ги с колата и моли да не паркират на това място до дома и. Нещо такова. Имаше го в местен вестник, с одобрителен тон описано. Е ми не, сега - вярно е, че 4 малки деца не са като здрав и прав нагляр, който си е заплюл мястото с две туби от минерална вода и пука гуми, много повече разбиране би получило, защото някаква уважителна причина има, ама и това не е начинът. Не е същото като да оставиш място пред входа за преминаване на количка. Иначе ще вземем всички да си мерим причините да си паркираме точно пред нас си, от деца - ти едно, ти две, аз цели четири, да, ама моите са по-малки пък, през старост, до "аз живея ей тука те, а ти чак еййййй там" и накрая ще стигнем до "аз живея тука от 50 години, ти дойде завчера", и пак ще се скараме. Wink

Общи условия

Активация на акаунт