Любители на котки - Тема 200

• 24 921
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Мага също се изтърва от страх, след среша с Мила. Просто се нааква от страх.
Срещата между тях представлява  просто бой, в който Мила налага, а Маги плаче и не се защитава. Затова срещи няма.

# 496
Ениуан, добре дошла във филма! Как се сближават котки където всяка иска да е господар?
Моите две са 3 години заедно, уж с разделени хора и стаи. Черния е на майка ми, черно - бялата е моя. Тя е на 4 - 5, той е на 3. С отворени врати навсякъде, с по две купички храня и вода във всяка стая.
И той иска да й взима нейните места. Тя лежи на любимите си в моята стая. Той идва и я гледа. Тя ръмжи. Накрая тя бяга.

Стейси от години говори как не се разбират. Може би Дафина даде правилното според природата обяснение.

Не смея да питам какво става с мускетаря. Пак ще избухна ...
Снимката с лапата на кучето е за фейсбук и надписи. Не че имам тази мрежа. Снимката е все едно мускетаря е дете или играчка на кучето. Мразя без да познавам въпросната порода кучета и тая снимка ме обърква ...

Казват че животните не стават лоши, хората ти правят. Явно Зара има добри хора.
Познавам и стопанка на втора котка, все рижи. Красиви са ама злобни ... Купува скъпи играчки, скъпа храна и ги води на доктор ако кихнат. Но да си играе с него, да го погали като мине - не! Ако се качи на масата, а то е любопитно и го хвърля в стената ...
Мерси от такава любов! Да ти е*ем и пари и възможности щом не си човек ...Защо си взимаш котка като не я разбираш?

По същата причина не си взимам куче - или всичко или нищо. Защо да мъча бездомни животинка?

# 497
Точно по същия начин изглежда подът, ако Ади докопа Шива. Малката не е успявал да я хване. Ще си отдъхнат момичетата като се изнесем. Много ще ми липсват, но е далеч по-добре за тях.

# 498
  • Между гори и планини
Значи аз съм имала чист късмет моите 4 котки да се понасят. В каквито и конфигурации да са били, всички са толерантни, ядат един до друг в повечето време, спят на едно легло или в една стая. Може би защото през голяма част от времето са вън и не се засичат, а зимата знаят, че винаги могат да излязат. Последната над половин година, Кети се изолира сама в хола, дори ѝ пуснах климатика там и никой не ходеше да я притеснява.
Най-интересното е, че кучето ни също приема нашите котки. Кокошките ми си гледат пиленцата заедно и си помагат. Странно нещо е природата, и може би голямото пространство което им даваме помага.

# 499
Според мен си правя, Доня. Мисля си, че ако се бях престрашила да ги пускам навън, нямаше да има какво толкова да делят вътре

# 500
  • София
Енионе, пробвай с успокояващи каишки на Бепфар.
При Аш помогна когато донесохме Оникс. Когато прибрахме Дейзи и двамата я обичаха, но след това започнаха да се бият с Аш. Тя го закача и после квичи. И двамата носиха каишки, но ефекта беше само "по един бой на ден".

# 501
  • До хладилника, който обичам
Не е само до излизането, и те, като хората, си имат предпочитания. Голямата ми котка Маца не понасяше Цура. Просто не я хареса от самото начало, хем Цура беше бебе на 10 седмици, и плавно запозната и всичко по правилата. Като я видеше, за всеки случай ѝ перваше по някой и ѝ ръмжеше винаги. Като дойде и Минка, която е мега нахална по природа, Маца просто не ѝ обръщаше внимание. Ако не ѝ се навреше в муцуната, все едно не я виждаше, същевременно продължи да не харесва Цура. И Маца, и Цура излизаха, никога не им се е налагало да делят храна, легла и т.н.
Докато Минка изглежда е от котките, които спокойно приемат други животни, котки или не, не знам дали заради приюта или просто е перде. Някой ден ще я тествам, като успея да убедя мъжа ми да вдигнем броя котки пак на три.

# 502
  • Между гори и планини
И те като хората могат да са ревниви .
Аз мислех, че Чери веднага ще приеме Лео, както е приемал всички нови котета. Само, че той плака с истински глас, направо ви от мъка с гръб към мен. И с дни ми показваше колко е обиден и се притеснява да не го разлюбя.

# 503
Не съм от София, но ако уточниш за какво си платила тия 220 лв, може би ще могат да те насочат по-конкретно. Също и в коя клиника си била.
Здравей!
Цената включва преглед (35лв), ПКК( 35 лв), вливка на медикамент, тест за инфекции( 50 лв),лечебна храна, лекарство, прахчета.
 Ако знаете място с по- ниски цени за бездомни животинки пишете.

# 504
И аз намирам снопчета кафява козинка.Закари е много лош със Сакура.
Коремчето на Сакура се покри за почти година време.Миналия септември се оголи,почти до юни мислех,че ще си остане така.
Нори,колко време се бавиха зооплюс? Аз поръчах в събота,една днес получих мейл,че са я събрали,но все още не е чекирана и не може да бъде проследена.Дано до края на седмицата дойде,щото те нямат вече храна.Днес им давах варена постна кайма,утре ще им варя пиле.Каймата не я харесаха.Зак пробва да яде,но Сакура отказа.

# 505
Не съм от София, но ако уточниш за какво си платила тия 220 лв, може би ще могат да те насочат по-конкретно. Също и в коя клиника си била.
Здравей!
Цената включва преглед (35лв), ПКК( 35 лв), вливка на медикамент, тест за инфекции( 50 лв),лечебна храна, лекарство, прахчета.
 Ако знаете място с по- ниски цени за бездомни животинки пишете.
То тези цени са си нормални. Няма да намериш по-евтино.

# 506
Моите ги събрах веднага, след като Скай мина първо преглед, после 2 часа къпане във ваната, докато му изпадат всичките бълхи. За него док каза, че поне 4 месеца трябва да има за кастрация и малко да наддаде. Като го претегли, беше малко под 1 паунд.  Наско е кастриран на 10 седмици, няколко дни преди са го взема, малко над 2 паунда. Леко ми беше притеснено да не му стане нещо.

# 507
  • До хладилника, който обичам
Гоним и ние напоследък принцеса Цура да си дояде храната - ядат вечер пауч Шеба, но Цура взе да му се цупи. Първо взе да не го дояжда, а сега само изблизва соса и се врътва. ...
Смених пауча с Шеба с пилешко, вместо риба, Цура си изяде всичко. Дано и занапред да продължи така, че стигнахме до положение като извадя паучовете и викна за вечеря, Минка почва да реве гръмогласно, че никога не е яла в тоя живот, а Цура бяга в другата стая директно, защото знае, че ще я каним да яде. Преди ядеше рибните паучове без проблем.
Тая сутрин пак намерих разкъсани опаковки на лакомства. Не знам коя котка е била, но дъщеря ми е забравила на плота саламчетата и опаковките са дъвкани, дъвкани до победа. Такова упорство. И после, не били умни котките.

# 508
Red, не мога да ти кажа със сигурност, че бях пуснала три поръчки и не знам коя, коя е, но около 4-5 дни за двете, които получих. Третата изобщо не е тръгнала май.
На мен ми се струват високи цените на elea, но и не знам дали не са поскъпнали ветеринарните услуги за две години.

# 509
И у нас в момента се снима филма "Бий ме, обичам те", цирк пълен сме. Малкият мускетар търчи и обикаля цялата къща, вре се навсякъде, ходи и досажда на големите и започна вече да яде бой. Май търпението на двете големи котки се изчерпа и сутринта сивият го наби. Ама то наистина голям нахал.
Зара пък е влюбена в него и къде го спипа, веднага го събаря с лапата, обръща го по гръб и почва да го облизва. Той търпи и я съска обаче, а тя грам не се впечатлява.
А иначе нашите две котки са заедно от 6 години (на колкото е котарака) и всеки ден се поступват. Но не злобно, не хвърчи козина, просто той я дразни, тя го изсъсква и го удря и се разделят. Спят един до друг, но няма гальовност и привързаност, а просто се търпят. Докато покойната ми бабичка и сегашната бабичка наистина се обичаха и винаги бяха една до друга. Бяха като майка и дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт