ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 577
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
Moonlit, може ли да споделиш какъв протеин приемаш? Чудех се и аз дали да включа протеин, тъй като не ям много месо сега, дали бих могла да приемам Прегнако протеина (имам останал от бременността)?

Моето момченце днес направи 6 седмици 🍀 От няколко дни започна да раздава усмивки и като е буден, разтапям се всеки път ❤ Не знам колко са осъзнати, но пък са така сладки ❤

# 211
Момичета, педиатърът на бебето издава изравнителния болничен. Уж може и ЛЛ на майката, но не го правят. Питайте си ЛЛ и педиатъра.

Иначе схемата за ваксинация си е единна за всички, на първата консултация педиатърът дава дата за първата ваксинация, после дава дата за втората и т.н. месец по месец.

Имайте предвид, че масово педиатрите все пак не са неонатолози. Аз предпочитам да ходим та частно при неонатолог, ако нещо ни тревожи.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 22:26 от Magrat

# 212
Harmony , този е протеинът, и на мен ми е останал от бременността. Гледах за специални протеини за кърмачки, но основно овкусени намирам, а пък овкусен не искам. Затова ще взема пак на същата марка, просто с по-висока концентрация, че не ям месо по принцип.

Супер са сладки бебешките усмивки 🥰 моето бебче редовно пуска по някоя и макар да знам, че не значат още нищо всеки път се разтапям 🥴

Маги, благодаря за подсказката за Национална асоциация за подкрепа на кърменето! Открих супер полезни неща, включително и нагледно указание как се ползват предпазители за зърна. Еми оказа се, че аз си ги слагам грешно...

# 213
Да попитам някоя мама дали е ползвала сиропа за колики gripe water и доволна ли е от него ако е ползван и как го давахте че съм поръчала и чакам да пристигне

# 214
Момичета, днес се роди Симеон - 3.390 кг. 52 см. Индукция преминала в спешно секцио.

# 215
Момичета, днес се роди Симеон - 3.390 кг. 52 см. Индукция преминала в спешно секцио.

Добре дошъл на Симеон, да е жив и здрав! Има супер мерки. Hug Бързо възстановяване на теб, съжалявам, че се е наложило секцио. Може да споделиш повече, когато имаш възможност.

# 216
Да mommy22, няма проблеми.
Сутринта изпих една таблетка за изглаждане и скъсяване на шийката. Бях с 2.5 см разкритие, без контракции. След два часа преглед и положението беше същото. Още една таблетка ми дадоха да изпия. След два часа преглед и система с окситоцин. Като цяло нямаше голямо раздвижване на нещата. Шийката не скъсяваше и не беше добре изгладена. Контракциите от системата станаха болезнени, но не и регулярни. Разкритието ми беше 4 см. И така си остана 4 см, през последните четири часа. При всяка контракция някак шийката се затваряше вместо да се отваря и бебо не можеше да слезе. Вече бяха пукнали водите, тоновете му падаха. И така секцио.
Важното е, че е жив и здрав и е добре.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 20:26 от sway911029

# 217
swayЧестит да е Симеон Heart Бързо възстановяване на теб след секциото

Останаха ли мами които не са родили още и чакат,че нещо загубих дирята вече Simple Smile

# 218
Честит да е Симеон!

Аз се дразня на тези шишета, който не пускат и 1 капка. Как да проверя температурата? Иначе не знам как имитират кърменето като кърмата май си тече доста лесно и бързо, поне на мен така ми се струва.

Моят съвет е да не търсите педиатър за децата, а просто добър ЛЛ. Ако се налага ще дава направления за педиатър.  Но добър педиатър, който да е ЛЛ трудно ще намерите.

И един странен въпрос от мен 😆
Какви дезодоранти и рол-они използвате кърмещите мами? Не искам да има аромат, но все пак да си върши работата.

# 219
  • София
Честито, Sway, важното е, че всичко е завършило успешно и вече си имаш сладко бебче Hug

# 220
Sway, честито детенце! Да е много здрав Симеон, да има много щастливо детство и много да те радва Hug Heart

Момичета, с тия биберони и ние се видяхме в чудо. Засега намерихме следната цака: от бибероните на Авент, серията natural response, ползваме 3, защото 2 нищо не пуска и детето не се наяжда, а с единицата от помпата на авент и с двойките от някаква друга серия на Авент се дави.

# 221

Останаха ли мами които не са родили още и чакат,че нещо загубих дирята вече Simple Smile

Мхм ASY, май ще има бебче, избрало си Ноември 🍁🍂

Sway, честит да е Симеон 💯🤩🌺🎁💐🍀🎂🌸 Много щастливи да сте заедно.

Sway, по твое мнение, заслужаваше ли си индуциране пред направо секцио?

# 222
Честит и здрав да е Симеон, и бързо възстановяване на мама!
Ние вчера станахме на 1 месец. Минахме консултация. Имах притеснения дали наддава достатъчно, защото сме изцяло на кърма, но всичко е наред. Днес минахме и ортопед, за крачетата било хубаво да се носи с кенгуру и ми препоръча да започваме да се носим поне до трети месец.
Бяхте коментирали преди за отстъпването на ред. Ами днес бях възмутена и разочарована как от 5-6 човека, и то жени, нито една не ми отстъпи ред и си почаках около два часа с бебето да си ми дойде реда...

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 17:18 от Val629470

# 223

Мхм ASY, май ще има бебче, избрало си Ноември 🍁🍂

Sway, честит да е Симеон 💯🤩🌺🎁💐🍀🎂🌸 Много щастливи да сте заедно.

Sway, по твое мнение, заслужаваше ли си индуциране пред направо секцио?

Честно. Не. Ако знаех, че ще се мъчим с контракции, щях директно планово секцио.
Сега при мен нещата започнаха почти от 0. Бях само с 2 см разкритие, без контракции, без изтекли води. Шийката не беше изгладена хубаво. Предполагам, че ако има развитие в едно от нещата, индукцията влияе добре. Мен това ме притесняваше още в началото. Индуциране без тръгнала родова дейност.

# 224
Честито бебче Симеон, да расте здрав, упорит и силен.

Стаси мога да ти препоръчам този без аромат https://makeup.bg/product/330295/. Има го в Лили.

Вал, надявам се, че под кенгуру се няма предвид кенгуру, а раница. За бебе на 1 месец подходящи са хибридни раници. След 4-5 месец може ергономична  раница. Има и комбинация. Моята е такава. Бебеносенего е полезно за ставите с подходящата раница и при правилно поставяне, за което препоръчвам горещо консултация със специалист. Заповядай в групата Бебеносещи приключенци, има много статии, и в Бебепосене с любов. Ще видиш дискусиите. В ютюб има и видеа по темата от бг консултанти. Това, на което му викат кенгуру, е вредно. Бебо е мн сладък, да е жив и здрав.

Общи условия

Активация на акаунт