КОЛЕДА 2024/2025

• 107 111
  • 1 422
  •   2
Отговори
# 30
Благодаря за темата!
Биляна, не Президент, а Монарх беше две за 11 лв. в Била.
Смятам да направя няколко вида сладки, но има време. Миналата година фаворит ми бяха шоколадовите подкови на Мики.

Може ли рецепта за тези подкови. Много добре ми изглеждат, тъкмо по мой вкус, изцяло шоколадови Two Hearts

# 31
И аз бих се възползвала от рецепатата за подковите, не съм правила досега, а всяка година прибавям и нещо ново. И ние харесваме шоколад, така че със сигурност ще имат успех и у нас.

# 32
  • Русе
И аз много харесвам тази тема! Рано ми е за Коледа, но ще следя за промоции, интересни идеи и нови сладки.
Правя доста видове редовни всяка година, но винаги добавям и по нещо ново. Има кой да ги яде у нас,  раздавам задължително и на роднини, приятели и колеги. Чакат си ги.

# 33
# 34
# 35
В Лидл са пуснали бурбонска ванилия шушулка, 2 бр. за 6.99 лв. Цената е супер, на мен преди седмица ми я предлагаха за 20 лв. бройката.
Скрит текст:
В съседната тема за коледни подаръци видях тази идея и вече съм наложила две шушулки в 200 мл. черно джони /ММ ако разбере, за какво му ползвам питието, лошо ще му стане Sweat Smile/
 https://www.kulinarno-joana.com/2010/08/vanilov-ekstrakt/

# 36
Здравейте! Една от любимите ми теми Simple Smile
Мисля да направя пак рохличките на Наталина и може би меденки. Миналата година рохличките се харесаха много от сватовете. Правих и ябълков сладкиш, но не се изяде, затова ще си го правя само за у нас. Тези полумесеци на Мики също изглеждат много добре. Преди Коледа имаме няколко рождени и имени дни и за тях, ако имам възможност, ще пробвам и още 1-2 вида сладки. За торти още се чудя, защото гледам да са различни от това, което съм правила, обаче с толкова много идеи, не знам коя да избера. Но ще трябва да е бързо, лесно и с не много продукти.
Имате ли рецепта за меденки, които са като медени питки - меки сами по себе си без мармалад или пълнеж? Бих искала такива да направя този път, да са като мини медени питки и полети с шоколад отгоре…

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 15:52 от Lemoncupcakes

# 37
  • В светлината на слънцето
Много обичам тази тема и самата Коледа, но никак не ми е коледно от доста време. Затиснали са ни проблеми. У нас, знаете - разказвала съм, правим тематични Коледи. По причина на трудностите миналата бе скромна - буквално. Елхичката ни бе миниатюрна, но пък още е жива и расте пред блока. Трапезата още по-скромна. А на самия празник се тръшнахме дружно от вирус, та не го и усетихме. Иска ми се тази година, въпреки продължаващите трудности да зарадвам децата и да създам малко повече уют у дома. Не знам какво ще направя и колко ще ми стигнат възможностите, но поне едни сладки ще гледам да изпека. Пък, дай Боже, следващата Коледа да не е така, само да сме живи и здрави.

# 38
  • Русе
Скрит текст:
........................................................................................
Имате ли рецепта за меденки, които са като медени питки - меки сами по себе си без мармалад или пълнеж? Бих искала такива да направя този път, да са като мини медени питки и полети с шоколад отгоре…

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/12/blog-post_22.html

# 39
Много благодаря, Пейч! А вишновката с какво мога да заменя? Нямаме вкъщи, а ако купувам, ще е само за рецептата… а не е евтина, от това, което намирам :/

# 40
  • Русе
Скрит текст:
Много благодаря, Пейч! А вишновката с какво мога да заменя? Нямаме вкъщи, а ако купувам, ще е само за рецептата… а не е евтина, от това, което намирам :/

Коняк, ром, амарето, бадемов аператив, някой ароматен ликьор. Просто въпрос на вкус.

# 41
Скрит текст:

Коняк, ром, амарето, бадемов аператив, някой ароматен ликьор. Просто въпрос на вкус.
Супер! Благодаря! Ще споделя резултат, живи и здрави, след време.

# 42
  • под тепетата
Правила съм си такива шушулки ванилия с алкохол. Най - добре с водка, че няма аромат.

# 43
Записвам се и аз в най-сладката тема Heart Eyes
Благодарение на вас вече 3-4 години правя сладки ,които добавям към подаръците за роднини, съседи и приятели и тази година също ще правя.
При мен задължителни са мини щолените и рохличките, мъжа ми ги обожава и ги правя целогодишно. Миналата година страшно много харесахме и шоко нус кугелите, съответно и те са в списъка за тази. Още не съм решила какво точно ще забъркам, но знам че както винаги ще съставя план за 4-5 вида и четейки в темата ще ме хване лудостта да добавя поне още толкова Joy

# 44
Здравейте и от мен! Следя темата от години, рядко пиша, обаче в бисквиткопеченето вече съм мастър в голяма степен заради съветите тук ,🤗
Миналата година нямах време за план и в движение направих най-голямо количество за последните 5-6 години.
Тестото за линцерите на Наталина ползвам за бисквитки с фонданов принт за децата, защото повече ми харесват от меденки. Отделно си ги правя и като линцери.
Моят абсолютен фаворит са алфхорес и брауни бисквитки. Миналата година топ бяха и белгийските на Мики.
Тази година като цяло ще заложа на такива, които изпичаш и забравяш за тях, тоест нямат нужда от допълнително слепване, декорация, глазури и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт