Витамин B12 - тема 11

• 17 050
  • 380
  •   1
Отговори
# 240
По 1000 мг ( милиграма), или 1000 мкг (микрограма)?

# 241
По 1000 мг ( милиграма), или 1000 мкг (микрограма)?
1000 мкг. или микрогрома .
Извинявам се за грешката

# 242
lbl, нещо не схванах как го пиеш. През месец по 1000мг, как така?
Д-р Кадъм ми беше казала да пия всеки ден по 1000 мкг, 1 тамблетка подезичен метилкобаламин, в продължение на 3 месеца. Изчаквам месец и половина и тогава изследвам.

bebeshok0326, нали изследвате и хомоцистеина?
Разбира се,като там го държим под 5,ще те излъжа в момента за мерната единица обаче.
Ако Б12 и Б 9 са ок,но хомоцистеина минава тези граници,включвам Омега 3 и 6,както и всекидневно ядене на авокадо и подобни храни

# 243
  • София
Д-р Кадъм ми беше казала да пия всеки ден по 1000 мкг, 1 тамблетка подезичен метилкобаламин, в продължение на 3 месеца. Изчаквам месец и половина и тогава изследвам.

Разбира се,като там го държим под 5,ще те излъжа в момента за мерната единица обаче.
Ако Б12 и Б 9 са ок,но хомоцистеина минава тези граници,включвам Омега 3 и 6,както и всекидневно ядене на авокадо и подобни храни
Омега 3 и 6 намаля хомоцистеина ли?

# 244

Омега 3 и 6 намаля хомоцистеина ли?

Мисля,че ако Б12 и Б9 не са ок и се приема само Омега 3 и 6 няма да падне,но ако е в комбинация или другите 2 са ок-да.Те са спомагателни,но не и основни.
Другия момент, който са ми казвали,че Омега 3 и 6 не се приема през лятото,имаше си и своето обяснение,но не го помня.
Там е важно съотношение EPA и DHA.

# 245
  • София
При беше доста висок последно, но нямаше как да приемам Б12 сега приемам Б комплекс, но пък не го знаех това за Омегите. Ще попитам все пак, благодаря.

# 246
При беше доста висок последно, но нямаше как да приемам Б12 сега приемам Б комплекс, но пък не го знаех това за Омегите. Ще попитам все пак, благодаря.
С каква цел го приемаш този Б комплекс?
Аз като цяло съм против посочените, но това е мое лично мнение и не ангажирам никой с него, просто ми е интересна логиката.Моята е ,че освен да обърка повече нещата,друго не може да направи,за мен трябва да има индивидуален подход към всеки един вит. според стойностите от дадена контрола.
Относно Омегата,ако не ти се приема(съвсем разбираемо е първо да се консултираш), то можеш да включиш в менюто си повече храни антиоксиданти.

# 247
  • София
Заради дефицит ги приемам.

# 248
Здравейте, приемам B12 1000mcg на Natural Factors, тези които се разтварят под езика, поради дефицит. Възможно ли е от него на излизат пъпки, имал ли е някой подобен проблем, с обостряне на кожни проблеми?

# 249
Само от него пия и не съм имала проблеми.

# 250
Здравейте, приемам B12 1000mcg на Natural Factors, тези които се разтварят под езика, поради дефицит. Възможно ли е от него на излизат пъпки, имал ли е някой подобен проблем, с обостряне на кожни проблеми?
От самият Б12 не , но ако таблетките са полимер, който се разтваря от него може. Спрете за няколко дни и ще разберете.

# 251
На мен от Б12 са ми излизали пъпки. Не помня коя марка беше.

# 252
Здравейте на всички Simple Smile прочетох темите и стана каша. Идната седмица ще ходя при личния лекар, но ще се радвам на мнение за резултататите. Желязото е ниско и съм в чудене дали има необходимост  от консултация с хематолог или няма причина за притеснение.

# 253
А хемоглобина как е ?

# 254
А хемоглобина как е ?
Личния явно не е прецени да го изследва. Като цяло никога не съм имала проблем с нисък хемоголбин, дори и през бременността. Последно е изследван януари и беше на долна граница.

Общи условия

Активация на акаунт