RYANAIR - 27

• 39 774
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Не съм летяла с Райън откакто сме в Шенген.
При чекиране искат ли номера на лични карти, ЕГН, дати на раждане...
Уиз не са ми искали.

# 241
  • Melmak
Последно летяхме октомври и искаха.

# 242
  • Варна
Някъде четох, че от май 25та няма да искат. Като ми отворят чекирането за юни през април ще видя какво искат. Средата на октомври попълвах данни.

# 243
така или иначе е само проформа

# 244
  • на село
Искат се данни, независимо дали се пътува само  в Шенген.

Тонка, 100 % си била на Модлин, Варшава. Аз съм писала тук какво кошмарно летище е. Персоналът груб, нелюбезен, някои не говорят английски. Толкова бях възмутена от персонала на магазина, че им върнах всичко, което бях тръгнала да купувам. Продавачката ме напсува на полски. Вече ползвам само уиз за Полша. А стоенето навън,  в кошара в дъжд и сняг, съм виждала само на това летище. Също и насядали хора по земята - до гейтовете.

# 245
Здравейте,с чекиран багаж 20 кг ,освен малка чанта мога ли да нося и малък лаптоп като ръчен, 11 инча?

Чекирания няма нищо общо с кабинния багаж.

Какъв кабинен сте платила?

Ако сте само с базов, без приоритет, лаптопът трябва да се побира в чантата ви. Тя е 1 брой.
Кабинен имам една малка чанта.Ще гледам да напъхам лаптопа в чантата.
Благодаря за отговорите.

# 246
  • Melmak
Би трябвяло да се събере без проблем лаптопа.

# 247
  • София
В събота чекирах близки пътуващи - искаха данни от ЛК/паспорт.
Не е свързано с Шенген, а изискване към превозвачите.

# 248
В събота чекирах близки пътуващи - искаха данни от ЛК/паспорт.
Не е свързано с Шенген, а изискване към превозвачите.

Не вярвам да е изискване към превозвачите, защото Уиз не искат.

# 249
  • София
Може да не вярваш. Не всички изисквания за сигурност са обявени. Но ако стане катастрофа как авиокомпанията ще знае кой се е качил на самолета? Не е само до бройка пътуващи, трябва и самоличност. Дано не се стига до там.
Хората, които чекирах в събота бяха в профила ми с всички данни - дата на раждане, № и срок на документа. Поиска подтвърждение и за двамата.

# 250
На мен днес, при чекирането също ми искаха потвърждение на личните данни.

# 251
Досега имам само едно чекиране в Узи и там освен име и телефон нищо не ми искаха .Обратния ми полет е с ryanair.По сложни ли са нещата?Ще сме извън бг и малко се притеснявам.На връщане не съм взела места с надеждата,че с детето,което е на 15 ще пътуваме по-спокойно след един полет.Та чекирането ще е 24 часа преди полета и се притеснявам да не обърка нещо.

# 252
Може да не вярваш. Не всички изисквания за сигурност са обявени. Но ако стане катастрофа как авиокомпанията ще знае кой се е качил на самолета? Не е само до бройка пътуващи, трябва и самоличност. Дано не се стига до там.
Хората, които чекирах в събота бяха в профила ми с всички данни - дата на раждане, № и срок на документа. Поиска подтвърждение и за двамата.
Е аз казвам как е при Уиз. При Раян знам, че искат.

# 253
Досега имам само едно чекиране в Узи и там освен име и телефон нищо не ми искаха .Обратния ми полет е с ryanair.По сложни ли са нещата?Ще сме извън бг и малко се притеснявам.На връщане не съм взела места с надеждата,че с детето,което е на 15 ще пътуваме по-спокойно след един полет.Та чекирането ще е 24 часа преди полета и се притеснявам да не обърка нещо.
Не са по-сложни. Само се попълва номер на документа за самоличност и рождена дата.
И не се притеснявай, ако ги сбъркаш, няма значение какво пишеш (освен евентуално каквото Aisha пише по-горе).

# 254
  • София
Здравейте, пътуващи мами. Изчетох общите условия, но не съм съвсем сигурна и питам, който има опит с малко дете. Искам да резервирам билети, като детето ми е на 30 месеца. Не се води бебе вече, но още ползвам количка, защото не ходи много продължително. Трябва ли да купя пакет количка за 15 евро  или независимо от възрастта му, мога да се ползвам от количка безплатно?

Общи условия

Активация на акаунт