Политиката в България - Епизод седми

• 699 831
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 23 265
Интересно ... инициират вотове, които няма да минат... за да крепят и валидират "стабилното" правителство на Пееф и ГЕРБ..
Патерици отвсякъде.

# 23 266
Значи само пп са опозиция 🙂

# 23 267
Както винаги. Най-непримиримата и конструктивна опозиция. Другите са патерици

# 23 268
Възраждане със сигурност не е. Wink

ДБ до НГ ще ги разбера да не бутат кабинета, след това... поставя редица въпроси.

# 23 269
Записа на Благо и Пламена ще го проверят вероятно.

# 23 270
Къде го този запис ?
Пламенка се казва госпожата.

# 23 271

ДБ до НГ ще ги разбера да не бутат кабинета, след това... поставя редица въпроси.
Нали Божанов така рече и отсече, и ти веднага се съгласи за Възраждане.
А меч и тангра сигурно са много приятни.
Особено Ивелин, дето едно изречение не може да сглоби.

Изобщо, дб се овъртолиха в собствената си самотна елитарност и ще останат и те в пълна изолация. Другите партии взаимодействат.

Но тезата, че вотовете обслужват управлението, на мен лично, са ми несъстоятелни. Чудят се и дб къде да се лепнат. Пп им бяха удобни. Шумни, скандални. Сега са направо смешни с това гласуване с един глас ЗА, каква символика само 🤣.
Явно пепетата снощи са ударили пак по масата, че ще гласуват за, и умниците  измислили умното гласуване с един глас.
А Божанов ми е такъв сладур, опитва там сутринта да се изкаже, а Киселова му вика, няма да нарушаваш процедурата, за да те гледат по телевизията 🤣

Лейди, дп е готов за нови избори. Ама вчера чух един, че по техни проучвания герб и дпс са около 120 гласа към момента. Това е плашещо.

# 23 272
Къде го този запис ?
то един запис....
ДБ казаха Септември вот на недоверие.

# 23 273
поставя редица въпроси.
Не те разбирам. Ако не пробият през Пеевски, всеки внесен вот на недоверие е обречен. Ако внасят обречени вотовез значи са патерицата която създава впечатление за стабилно управление. Според мненията в тази тема и Мирчев дал опорната точка.
Кое да бъде, едно или две?

# 23 274
  • Варна
България била в коалиция на желаещите за "опазване на мира в Украйна"...това дано не е евфемизъм за изпращане на войски, че подобна коалиция ми напомня на войната в Ирак...
Аз четох, че Франция и Великобритания щели да пращат мироопазващи войски, а другите от коалицията да осигуряват логистиката. Демек масрафа им.
Само не разбрах как се опазва, нещо което го няма още.

# 23 275
  • София
Къде го този запис ?
то един запис....
ДБ казаха Септември вот на недоверие.

Не помня каква беше процедурата с вотовете. За едно и също нещо може най-рано след шест месеца, нали?
На бас, че "опозицията" ще ги изпревари.

# 23 276
Не ги защитавам, но Костадинов каза в интервю няколко пъти, че знае, че вотът няма да мине, но го правят, за да изразят политическо несъгласие. И според мен, това е правилно. Дори отслабена, не върви опозицията да е мълчалива. Дори да не мине вотът, все пак се изказва позиция. Иначе, Пеевски излиза от всеки конфликт по-силен. Миналаъта година бях убедена, че Доган ще спечели битката за ДПС, а ето, че стана точно обратното. Лека полека Пеевски ги  изяде. Много страшно, за съжаление.

# 23 277
Няма такъв водевил! И на никого не му пука...
Цитат
По време на изслушването в парламента на Христов, Златева и Владимир Малинов, който по онова време е бил шеф на "Булгартрансгаз", стана ясно, че условията по договора са прекрасни за турската страна, но за българската са "заробващи". ...
По време на изслушването се разбра, че преговорите с "Боташ" са били претупани с две-три срещи в Истанбул - твърде необичайно спешаване, когато става дума за поемане на дългосрочни и важни ангажименти за милиарди. Едната от срещите се е състояла на Коледа - на 24 декември 2022 г. Незнайно защо тогавашната директорка на "Булгаргаз" Деница Златева е напуснала преговорите предсрочно - самата тя каза пред  депутатите, че се била прибрала в София още предния ден, на 23 декември. Ексминистърът Росен Христов пък предизвика нервен смях в пленарната зала, когато обясни, че Златева "гонела самолет", а той самият се прибрал на следващия ден с автомобил. Тези "битови подробности" излязоха наяве покрай опитите да депутатите да разберат защо скандалните договорки, по които страни са "Булгаргаз" и турската "Боташ", са били парафирани не от директорката Златева, а от министър Христов. 

В "Булгаргаз" научили, че Росен Христов е подписал, впоследствие, когато получили по имейла копие от договора с гриф "За изпълнение", парафиран от министъра. Имейлът им бил изпратен от ... "Боташ". Най-скандалното е, че от "Булгаргаз" били представили свои забележки и условия по проектодоговора, които турската страна не приела, а българският служебен министър, вместо да защити позицията на "Булгаргаз", побързал да се разбере с "Боташ". Голямото бързане е продължило и в Министерския съвет.  Там Росен Христов представил доклад колко изгодни неща е договорил в Турция, но не и самия договор. В резултат на което никой в МС не разбрал какво е подписал енергийният министър, а от Министерството на финансите "съгласували" с особено мнение.   

# 23 278
  • София
Естествено, както и ДБ. Освен това, когато те инициират вотове на недоверие, техните са винаги много навременни и смислени, не хабят ресурс и парламентарно време, дори и да са неуспешни.

# 23 279
Скрит текст:

Нали Божанов така рече и отсече, и ти веднага се съгласи за Възраждане.
А меч и тангра сигурно са много приятни.
Особено Ивелин, дето едно изречение не може да сглоби.

Изобщо, дб се овъртолиха в собствената си самотна елитарност и ще останат и те в пълна изолация. Другите партии взаимодействат.

Но тезата, че вотовете обслужват управлението, на мен лично, са ми несъстоятелни. Чудят се и дб къде да се лепнат. Пп им бяха удобни. Шумни, скандални. Сега са направо смешни с това гласуване с един глас ЗА, каква символика само 🤣.
Явно пепетата снощи са ударили пак по масата, че ще гласуват за, и умниците  измислили умното гласуване с един глас.
А Божанов ми е такъв сладур, опитва там сутринта да се изкаже, а Киселова му вика, няма да нарушаваш процедурата, за да те гледат по телевизията 🤣

Лейди, дп е готов за нови избори.
Ама вчера чух един, че по техни проучвания герб и дпс са около 120 гласа към момента. Това е плашещо.
По - плашещо би било ПП и ДБ да са с около 120 гласа.Wink

Общи условия

Активация на акаунт