Политиката в България - Епизод седми

• 684 925
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 565
В решението е казано най-синтезирано всичко. Ако трябва да ти го преразказвам, трябва да напиша поне толкова, колкото и самото решение. А дали ще разбереш, кой знае? Дали имаш желанието да разбереш? ...
Достатъчно труд си направих да го намеря и да го сложа тук, за тези, които искат да узнаят истината.

# 23 566
И показанията й може да са били написани предварително, че току виж сбъркала нещо. Само е подала листчето, не се е налагало да ги чете. Joy
Laughing
Поне знаем колко трябва да спечелиш от обществени поръчки за да възхваляваш прокуратурата Laughing( изяждам "в"-то)

# 23 567
След показния лов на вещици от последните месеци и скалъпени обвинения, някой мисли ли, че свестен човек ще се навие да заеме някаква отговорна държавна длъжност. Едва ли.

# 23 568
Не, и не знам  за другите, но точно показния лов на вещици през бухалчиците на ББДП, за мен валидира колко правдоподобни са "вещиците".
Аз по лични причини гласувах с много...зор за Коцев. Обаче на протеста нямах търпение да отида .

# 23 569
Това ще отмине и мисля, че реално няма да навреди на ПП, ще навреди на избирателната активност, според мен това е целта.
Смятам, обаче, че от ПП трябва да се стегнат и да си преразгледат кадровата политика. Няма място вече за наивност, видяха, че война се води срещу тях.
Надявам се и да има достатъчно мъдрост у извънпарламентарните партии, които се борят със завладяната държава, и всички до се обединят.
Не мисля. Приключиха. Единици от тях може да останат в политиката, но като формация приключиха.
Реалната алтернатива ще дойде след две-три години от отлюспени от ГЕРБ /предвиждам там да се случи този процес/ + ДБ. Но ще бъде малка и бутикова опозиция.

# 23 570
Това ще отмине и мисля, че реално няма да навреди на ПП, ще навреди на избирателната активност, според мен това е целта.
Смятам, обаче, че от ПП трябва да се стегнат и да си преразгледат кадровата политика. Няма място вече за наивност, видяха, че война се води срещу тях.
Надявам се и да има достатъчно мъдрост у извънпарламентарните партии, които се борят със завладяната държава, и всички до се обединят.
Не мисля. Приключиха. Единици от тях може да останат в политиката, но като формация приключиха.
Това беше целта на Прасчо и Тиквата...

# 23 571
Протестите вече не са в защита на ППДБ, Василев, Коцев, или който и да било друг. А в защита на държавата ни, на правовия ред, на справедливостта и демокрацията. Не искаме овладяна тоталитарна държава. Това сега е по-лошо дори и от времената на социализма у нас.

https://pravosadiezavseki.com/2025/07/12/da-svalim-buhalkite-na-deribeite/
Цитат
Сряда, 16 юли, 18:30 ч. пред Съдебната палата в София
Да свалим бухалките на дерибеите!

Борислав Сарафов остава главен прокурор, след като ВСС отказа да приложи закона и да го замени като изпълняващ функциите на 21 юли. Той заема две години поста и явно се очаква да бъде инсталиран от Пеевски и ГЕРБ за още седем.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 16:58 от Diorela

# 23 572
Протестите вече не са в защита на ППДБ, Василев, Коцев, или който и да било друг. А в защита на държавата ни, на правовия ред, на справедливостта и демокрацията.
Протестите на ПП са последния отчаян опит на безсилие, демонстриращ невъзможността им да "защитят държавата и правовия ред" чрез средствата на парламентарната мощ, която дадоха избирателите им.
Но както и с всичко друго, до което се докоснаха и безидейно опорочиха, така и чрез протестите ще покажат, че вече нищо не може да спаси падението им.

# 23 573
GeryGG, както казах, протестите вече не са на ППДБ, а на гражданите, на които им е останало все още някакво чувство за справедливост и желание за достоен живот, който е невъзможен при това овладяване на държавата от тандема Пеевски - Бойко Борисов.
Вие от ГЕРБ, правете разлика. Вече започва да става опасно.
Преди години Пеевски се постресна от протестите ДАНС уит ми. Бойко винаги се е страхувал от такива протести и е реагирал много бързо.
Защото тръгне ли народа, няма спиране.
Не случайно повишиха с толкова много парите за МВР и службите. Точно от страх от народа.

# 23 574
Аз не разбирам това бранене на диктатурата и авторитаризма. Защото това се случва днес, ако някой не е разбрал. И ако някой си мисли, че е от правилната страна и ще му се размине, дълбоко греши.

# 23 575
Аз не разбирам това бранене на диктатурата и авторитаризма. Защото това се случва днес, ако някой не е разбрал. И ако някой си мисли, че е от правилната страна и ще му се размине, дълбоко греши.
+ 1000. Преклонена главица сабя не я сече - отвратителна българска поговорка. И мноко актуална за народопсихологията ни. За огромно съжаление. Всеки си копае своята градинка, завиждаме си един на друг, радваме се когато някой падне. И Боци и Буци се възползват, ставаме удобна цел. Но мисля, че на адекватните хора от народа, които могат да тълкуват случващото се около тях, а не да чакат мисирки от ТВ да им го смелят, започва яко да им писва и да - като се отприщи едно народно недоволство не се знае докъде ще спре, защото в тоя народ има много гняв и не всичко е плаж на Халкидики и поносими сметки за ток.

# 23 576
  • Deutschland/HE
На Коцев му вдигнаха мерника още като беше Областен управители веднага спря колите по крайбрежната. В цял свят това са пешеходни зони, а във Варна си беше направо магистрала.
Майките трябваше да протестират пред Общината или пред КАТ, а не на паркинг. Да протестират на входа за коли до Мимоза, защото разни мутри са си накупили  парцели и уж правят реконструкция, а изниква нова къща и държат да влизат в парка с коли. Да видят къщата на Стефко Иванов (Зърнени храни-Силистра),  на Митко Събев и мнооооого други. Батаци от времето на Киро и областните управители.

# 23 577
Бранят го, защото едни нови избори едва ли ще доведат до по-различен резултат, освен ако не се появят 1-2 нови формации на бъдещи избори, но трябва да са на много силни фигури, а такива не виждаме.
Изобщо...намираме се в отвратителна ситуация поради липсата на човешки ресурс, който вече се усеща и в политиката. Разбира се, това не трябва да ни спира, но сме си все така заспали и отчаяни като общество.

# 23 578
Протестите вече не са в защита на ППДБ, Василев, Коцев, или който и да било друг. А в защита на държавата ни, на правовия ред, на справедливостта и демокрацията.
Протестите на ПП са последния отчаян опит на безсилие, демонстриращ невъзможността им да "защитят държавата и правовия ред" чрез средствата на парламентарната мощ, която дадоха избирателите им.
Но както и с всичко друго, до което се докоснаха и безидейно опорочиха, така и чрез протестите ще покажат, че вече нищо не може да спаси падението им.

Ей, той ББ през парламентарната мощ пази правовия ред. Затова спи с  глоК, щото е бастион на законността и борец за държавността. А не това, което изглежда... нали..

# 23 579
През 2020 протестите също не бяха на ДБ, на Радев, бяха на гражданите срещу произвола. Не излязохме да защитим президента, а президентството като институция срещу произвола на прокуратурата на Гешев, такава, каквато се изгражда по руски модел. И няма достатъчно гражданска воля, за да се промени. Всичко тръгва от прокуратурата и съда. Правилно ДБ това си знаят, и това си баят.

Общи условия

Активация на акаунт