Политиката в България - Епизод седми

• 699 663
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 180
Какво е сгафил Портних Joy   смешката на вечерта.

# 181
За огромно мое съжаление “Синя България” претърпяха неуспех.
За мен не е изненада резултатът на ДПС- НН, нито на БСП. Не целият вот от Турция ще е е за Доган, не всички от българските турци го харесват.
ББ се надявам да спази обещанието да е без ДП в управлението, а разбира се и без Доган - ДС.
Неприятна изненада ми е е МЕЧ, ще има редовни скандали в НС.

1,3 засега. Аз осигурих два гласа от вкъщи. Дори и станат 1,5 след вота в чужбина няма да нарастна.
Ами така е, докато не  сменят Москов и Лилков с куп млади хора и не извадят някакви нови идеи, различни от антикомунизъм и лустрация няма как да успеят.
Освен това трябва да извадят един активен пи ар, да наситят пространството със себе си, да бъдат активин в социалните медии.
Така по старият начин няма да стане. За може съжаление.

Сирос, за теб може да е смешка, за мен не е смешка. Портних може да е сгафил много неща, но щом досега Борисов не се е разграничил от него значи не са го хванали, сега трябва да има нещо ново. Той се разграничи от Горанов заради Магнитски, иначе Горанов направи много фалове, но Борисов му ги прости
затова питам - Портних влязъл ли е в Магнитски, че да се разграниачава Борисов от него?

# 182
  • Другата България
Не мисля, че има смисъл тези записи от преброяването да се гледат.
Освен ако човек не иска още повече да се разочарова, или да се отврати директно.
Не случайно в 97-мата минута цели комисии бяха подменяни, групово, целокупно. Blush
Нито минали обучение, всъщност, минали “обучение“ в съответните централи, и като ги погледнеш как броят, и как точно когато трябва да се нанесат данните в протокола записът приключва....
Аз отново ще си потърся преференцията в протокола на моята секция, на миналите избори я нямаше.
Подозирам, че и сега ще е същото. Blush

# 183
Между другото Възраждане ги забравих, те също вдигат в абсолютни гласове, някак си на тия избори, много странно и по неведоми за мен пътища, подкрепата за всички партии се разшири, защото активността е доста по висока от на предните, пък няма големи катаклизми, да речем някоя партия да изчезне и нейните гласове да се разпилеят в различни посоки. Дори опасенията за катаклизъм в БСП, и не влизане за първи път в историята в парламента, не само че не се сбъднаха, ами явно без Нинова БСП, има шансове да оцелее, те вдигат също в аболютни гласове, което за тях е новина. Те от години насам, само спадаха, сега за първи път обръщат тренда.

# 184
Осем формации ще влязат в 51-вото Народно събрание, сочи паралелното преброяване на "Алфа Рисърч", направено на 99%.

ГЕРБ-СДС – 26,3%
    ПП-ДБ – 14,4%
    "Възраждане" – 13,3%
    "ДПС – Ново начало" - 9,4%
    Алианс за права и свободи - 8,9%
    "БСП – Обединена левица" - 7,9%
    "Има такъв народ" - 6,8%
    МЕЧ - 4,4%

Най-висока избирателна активност в Якоруда и Белица. Интересно как ще разпределени гласовете в тези общини.

# 185
Тесла много е рано да говорим кой вдига в абсолютни гласове. Процентите на преброяванията са нещо различно от абсолютните гласове.
Миналият път БСП е имала 9,6 процента в 8 процента и накрая 7,6
Нека видим 100 процента на ЦИК, включително и гласуването в чужбина

# 186

1,3 засега. Аз осигурих два гласа от вкъщи. Дори и станат 1,5 след вота в чужбина няма да нарастна.
Ами така е, докато не  сменят Москов и Лилков с куп млади хора и не извадят някакви нови идеи, различни от антикомунизъм и лустрация няма как да успеят.
Освен това трябва да извадят един активен пи ар, да наситят пространството със себе си, да бъдат активин в социалните медии.

Трябва да се обединят, ДБ да излезе от яловия съюз с ПП и да направят една обща синя партия. желателно с нови лица, защото и Христо Иванов, и Генерал Атанасов и другите носят много негативи.  И не, че и тогава ще успеят да победят, но поне ще са фактор. Миналата година гласувах за Лилков и какво? Гласът ми се изгуби. Ми не става така. То левите се обединиха, ама десните не щат.

# 187
Не знам дали е бял и чист, но е явно желанието на ПП-ДБ да го вкарат в затвора - със или без вина.
Нито един партиен лидер - прав или крив -  няма да се съгласи да дава подкрепа срещу това да влиза в затвора
е, ако няма за какво да влиза в затвора, какъв му е проблемът да подкрепи?
Проблемът му е, че насреща си има шарлатани, които могат да га вкарат в затвора дори и да няма за какво.
Също като събратята си зад Океана, дето им пращат грантовете, и които осъдиха бившия си президент.
Либерали=по-лошо от комунисти!

# 188
Не знам дали е бял и чист, но е явно желанието на ПП-ДБ да го вкарат в затвора - със или без вина.
Нито един партиен лидер - прав или крив -  няма да се съгласи да дава подкрепа срещу това да влиза в затвора
е, ако няма за какво да влиза в затвора, какъв му е проблемът да подкрепи?
Проблемът му е, че насреща си има шарлатани, които могат да га вкарат в затвора дори и да няма за какво.
Също като събратята си зад Океана, дето им пращат грантовете, и които осъдиха бившия си президент.
Либерали=по-лошо от комунисти!
Joy

# 189
  • София
Абе, не е баш като да няма за какво. Особено, след като излязоха и последните разкрития покрай руския поток, който ни излезе 3 милиарда.

# 190

Трябва да се обединят, ДБ да излезе от яловия съюз с ПП и да направят една обща синя партия. желателно с нови лица, защото и Христо Иванов, и Генерал Атанасов и другите носят много негативи.  И не, че и тогава ще успеят да победят, но поне ще са фактор.

Така - да. Да изберат някой млад като Мирчев в Да България, заедно с ДСБ да напуснат да се обединят със СБ, и да променят целият маркетинг.
Обаче не смятам че Атанасов - на когото детската мечта е да владее службите - ще се навие. Защото това значи да поеме риск да не влезе в Парламента.

Лунна Соната, това за Южния поток за Борисов е дребна бира. Стара история. Аз питам има ли нещо ново около Портних, че докато вчера не се е разграничил изведнъж да се разграничи

# 191
Абе, не е баш като да няма за какво. Особено, след като излязоха и последните разкрития покрай руския поток, който ни излезе 3 милиарда.
сещам се и за одълбочаването на уледно пристанище, но все пак съгласи се, че шарлатани са му насреща.

# 192
На мен ми е интересен Портних в момента (пример защо ГЕРБ никога не биха подкрепили каквито и да е съдебни реформи). Очаквам Борисов тези дни да каже, че не го познава и никога не се е виждал с него.
Joy

Лорде, има повдигнато обвнение срещу Портних от Европейската прокуратура. Скоро даваше някакъв брифинг и се жалваше:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/evropeiska-prokuratura-ivan-port … hte/33154976.html
Интересно, че като гражданин на Варна не разпознавам гласа на бившия ни кмет... толкова голяма публичност.
И понеже години наред ходих на този плаж като дете, там имаше един прогнил мост и толкова.
Сега има една празна няколко етажна сграда и почти неизползваем Г-образен ( ако не ме лъже паметта) кей.

# 193
Лунна Соната, това за Южния поток за Борисов е стара история. Колкото и още факти да изваждат, той ще твърди че няма вина. Аз питам има ли нещо ново около Портних, че докато вчера не се е разграничил изведнъж да се разграничи

Ето за това питах - обвинение от Европейската прокуратура. Да, това е нещо ново. Може и да се разграничи.

# 194
Аха, съвсем без вина Joy Лоши, лоши шарлатани.

Лорде, ти четеш ли или само пишеш? Дадох ти линк за Портних. Върни се по-нагоре и го прочети.
Не знам как направи връзка между Портних и потока, съвсем друго има предвид Сонатата.

Общи условия

Активация на акаунт