Политиката в България - Епизод седми

• 699 880
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Двете ДПС-та вземат общо над 18%, което е обяснимо предвид дейностите в ромските махали. Преди там купуваха основно 2 партии. Сега едната благосклонно или доброзорно е оставила терена за действие на момчето.
По последни данни Възраждане са втори, изпреварват с малко ППДБ - според Галъп.

https://dnes.dir.bg/politika/galap-pri-100-prebroyavane-vazrazhd … veta-partiya-v-ns
Според ЦИК са все още трети.
https://results.cik.bg/pe202410/rezultati/index.html

# 226
ОМГ Гледам БНТ, Шкварек отъждествява синя София ( града, а не партията) с ППДБ.
От кога  ППДБ са сини, т.е. десни ?!

Шкварек е типичната извадка на обществото ни. Логиката му работи така - ако си за Русия значи си ляв, ако си за ЕС - десен.
Вчера в студиото на НОВА, проф. Светослав Малинов много хубаво го постави на място.
Изобщо в последно време ми е много приятен за гледане Малинов. Изобщо не остава длъжен на опорки .

# 227
Новият парламент ще е ужас ужасон

# 228
Скрит текст:
Ще е интересно да видим Възраждане на второ място. Така или иначе други партии многократно блокираха съставянето на правителство с присъствието си на тая позиция и се доказаха като неможачи. Тези поне още не са се издънили.

И каква стана тя? От месеци тук разправяте, че трябвало да гласуват повече хора, ама като гласуват повече хора, Коцето качва. При 50% гласували току-виж стигне Бойко.
Скрит текст:
Казвах ви аз, че негласуването ще разчисти по естествен път системата, ама вие не, та не - да гласуват и да помагат на Коцето! Много възрожденци имало в тоя форум... Май оплакванията от него са само фасада, за да не се признае официално, че тук обожават Коцето.

Вчера писах същото в друга тема - първо се карат, че хората не гласували, после се карат на хората, че не гласували както трябва Simple Smile

# 229
Проблемът с предварителните проучвания е, че не отчитат купеният вот. Само наивници вярваха, че Доган ще е пред ДП.
Правителство няма да има. На Борисов не му стиска да направи някаква коалиция, заобикаляща ДП. А той е неприемлив за всички останали. Единственият шанс за някакво правителство е такова на малцинството. Тогава симбиозата между ББ и ДП няма да е явна, а само в зала при гласуване. Останалите неща ще си ги разпределят на 4 очи.
Колко ще изкара един такъв Франкенщайн, не се наемам да гадая.

# 230
  • София
Добро утро.
Гледам страницата на ЦИК и изобщо не ми харесва. Избирателната активност беше по-висока, но това не донесе очаквания от всички нас в темата резултат. Меч и Величие влизат, Пеевски дръпна сериозно, накратко - стана още по-голямо мазало

Вчера слушах в колата интервюта с някакви хора (не разбрах точно от къде). Кзваха, че са гласували, но не знаели ЗА КАКВО гласуват. Поне 10 човека го казаха това. Някаква жена пък обясняваше, че нямало да гласува, защото не са й дали пари, пък на други били дали. И щом на други давали, а на нея не - тя нямало да гласува. Това е картинката от изборите за 51-вото НС. Нови избори - нова, по-голяма кочина и нещата - все по-зле.

# 231
Ми така е. То избирателната активност е само сравнително висока, в сравнение с предните харчизбори. Разиграха се сценки, сега ще има още.
За мен също е неприятно да се карат на хората как не гласували правилно.

# 232
При само 2% одобрение, четвъртото място за ДП показва чудовищното ниво на раздаваният кеш.
За мен повишената избирателна активност идва точно от там.
За правителство трябват 4 партии. Не виждам шанс за такова. Пеевски е неприемлив за всички освен Борисов, Възраждане няма шанс с никой, ПП ДБ и БСП абсурд.

# 233
  • София
Не съм сигурна, че по-голямата избирателна активност е само от платения вот. В нашата секция в центъра на София казаха, че доста повече хора били гласували, спрямо миналите избори по същото време. Дори бяха учудени.
Като гледам, в % всички партии са си повишили резултата. Май само Възраждане не са мръднали. Интересно ще ми да видя по брой гласове колко и дали е повишен, спрямо миналия път.

# 234
  • Варна
ППДБ + ГЕРБ+ меч+величие, ей ги 50%

# 235
  • Пловдив
В нашата секция също имаше много видимо по-голяма активност. Отново се образуваха опашки пред всички стаи, както преди - нещо, което през последните 1-2 години не се случваше.

# 236
  • София
ППДБ + ГЕРБ+ меч+величие, ей ги 50%

ППДБ и Меч в едно правителство хич не ги виждам, честно казано. Руди ще яхне трибуната и ще засенчи и ИТН със своите дълги, злобно - саркастични речи против ПП. Сега му е паднало да има поле за изява, за да вдига процента при евентуални следващи избори.

Лично аз предпочитам на мястото на тези две партии да са БСП и ИТН, но не съм смятала дали стигат. Не искам нито АВ, нито Денков, нито Кирил/Лена (те нали са комплект) да помирисват министерски постове. А знаем, че ППДБ трудно ще се навият да подкрепят правителство, ако АВ не е МФ и, ако Денков не поеме министерство, което му е на сърце. А и стана ясно, че варината с равноотдалечен от партиите МП категорично беше отхвърлен от ГЕРБ. Та по това направление ГЕРБ + ППДБ изглежда невъзможна комбинация, освен ако някоя от двете партии не остъпи. А, като знам ППДБ колко са отстъпчиви......

# 237
Меч и Величие са прекалено “екзотични” за каквато и да е било коалиция. По добре ИТН, но гласовете пак не стигат.
Дори и да приемем илюзията, че заобиколят ДП, пак реално той ще дърпа конците на ББ. Момчето държи прокуратура, съд, полиция и ще ги насъсква ако не е неговото. Борисов има от какво да се страхува.

# 238
  • София

въпреки че дори при 90% от преброените гласове ГЕРБ и ПП качват с по около 20000 гласа, реално губят депутати.

# 239
  • Варна
Именно защото са твърде екзотични, ще осребрят влизането в парламента.

Общи условия

Активация на акаунт