Политиката в България - Епизод седми

• 691 423
  • 23 690
  •   2
Отговори
# 22 860
  • София
То мигар в останалите държави не се краде? Четяхме за Урсула разни писания.
Краде се навсякъде, разбира се. Но у нас е неконтролируемо и си личи. Поне да го правеха като на запад - умерено и да има и за обществото нещо видимо като подобрения.
Проблемът на ПВУ е, че с него са поети неизгодни за нас ангажименти, като тези в областта на енергетиката и затварянето на мощности, либерализацията на енергийния пазар за битови потребители, а има и други, които сега не съм се задълбочавала да чета.
Много от нещата са неблагоприятни за обикновените хора, а правителството в замяна на това получава милиардите, които знаем как се усвояват. Това е.
ИТН не могат да бъдат коректив на нищо, вече не им вярвам. Бяха разумен глас до миналата година, но откакто са в коалиция и във властта, смениха плочата и се наредиха на хранилката. Поредното огромно разочарование са, а наистина смятах, че са принципни.

# 22 861
  • Пловдив
"България, добре дошла в Еврозоната!" - този надпис е поставен на сградата "Шарльоман" на Европейската комисия в Брюксел, където днес се очакват да станат факт последните решения, свързани с присъединяването на страната ни към общата европейска валута от 1 януари 2026 г.

Първо ще мине гласуването в Европейският парламент в Страсбург, където се очаква да бъде приет доклада на Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) за приемането на България в еврозоната около 13:30 часа българско време. Този доклад вече получи предварително одобрение на комисията на ЕП по икономически и валутни въпроси и на подкомисията по данъчни въпроси на 24 юни..

Снимките са от Медиапул.

# 22 862
Краде се навсякъде, разбира се.
Проблемът на ПВУ е, че с него са поети неизгодни за нас ангажименти, като тези в областта на енергетиката и затварянето на мощности, либерализацията на енергийния пазар за битови потребители, а има и други, които сега не съм се задълбочавала да чета.
Много от нещата са неблагоприятни за обикновените хора, а правителството в замяна на това получава милиардите, които знаем как се усвояват. Това е.
ИТН не могат да бъдат коректив на нищо, вече не им вярвам. Бяха разумен глас до миналата година, но откакто са в коалиция и във властта, смениха плочата и се наредиха на хранилката. Поредното огромно разочарование са, а наистина смятах, че са принципни.
Точно тези са отпаднали Blush

ИТН бутат правителства, не ги подценявай.

Морана, естествено, че всеки ще си държи на своето, но ми е несериозно да питаш ИИл Както и да е. И Гроздан беше министър в правителството на КП, та, ако тогава е станало забавянето, това би обяснило всичко.
Предпочитам да говорим за такива неща, отколкото за Божанков.
Пък и въобще не се смятам за веща, за мен е важно, че ни приеха в ЕЗ, парите по плана ще дойдат, върви някак държавата с редовно правителство.
И ДП рече, че няма да падне  и ще изкара пълния си мандат. Дано се справят със Сарафов / голяма мъка ми е тази тема/ , и там каквото има за оправяне. И ИТН да ръчкат. Те поне са десни. Всичколозите им ги изключвам, но пък Тошко може да показва характер, ако се налага.

# 22 863
  • София
Краде се навсякъде, разбира се.
Точно тези са отпаднали Blush

ИТН бутат правителства, не ги подценявай.

Не са отпаднали, либерализацията е отложена. Павела Митова се хвалеше с това през май.
Като отпаднат напълно, тогава ще го броим за някакъв плюс.
То пък и оставаше да не я отложат, те знаят, че хората с камъни ще ги изгонят, ако им причинят гигантски либерални сметки.
Но за другото не съм чула да е отпаднало.
ИТН ще бутнат правителство, ако се почувстват изключени от хранилката. В момента не виждам такива индикации изобщо. Просто преди 3 години ППДБ бяха достатъчно глупави да искат всичко да прилапат и Слави го разбра, почувства се наритан. Сега като гледам, добре се разбират и хубаво усвояват, безпроблемно.
По принцип се опитвам винаги да видя и положителното във всяка ситуация, но сега не успявам.

# 22 864
Ми,аз преди се ровех в нета,споделях линкове без ИИ,обаче за това конкретно-плащанията по ПВУ, си е цяла сага.Пък и честно,вече не ми се занимава толкова.
Ние си бърборкаме,пък те си правят каквото са намислили,не ги отразявам *какво приказват повечето.
Дам,да видим след 01.26г.как ще е,ще стягам колана,нямам вяра ,че КЗП и т.н.ще ме бранят като потребител,дано ме изненадат,ама надали.
Някакво такова черногледо ми е.

# 22 865
  • Буркина Фасо
аз очаквам до 1.1.26 цените да се налудуват за да настане малко спокойствие след това. ще забогатеем и високите цени няма да ни правят впечатление.

# 22 866
Краде се навсякъде, разбира се. Но у нас е неконтролируемо и си личи. Поне да го правеха като на запад - умерено и да има и за обществото нещо видимо като подобрения.

Да, така е, навсякъде има корупция, но стига с този "корумпиран и разпадащ се ЕС". В ЕЗ са страните с едни от най-ниските нива на  корупция и едни от най-силните икономики.  Няма някой приревал да излиза. Според мен, е хубаво да има и критични гласове, за да не ни приемат за даденост. Демек, не е хубаво лесно да се даваме, ама все пак с леко опъване трябва да снизходим и се дадем Simple Smile).

# 22 867
Дано се справят със Сарафов / голяма мъка ми е тази тема/

Като спомена Сарафов... Шесте му месеца като и.ф. не изтичат ли съвсем скоро?
Чува ли се нещо за избор на нов главен прокурор?
И на мен ми е мъка тази тема.

# 22 868
Дано се справят със Сарафов / голяма мъка ми е тази тема/

Като спомена Сарафов... Шесте му месеца като и.ф. не изтичат ли съвсем скоро?
Чува ли се нещо за избор на нов главен прокурор?
И на мен ми е мъка тази тема.
Нищичко не чувам, за съжаление.
Нали нещо щяха да променят закона за съдебната власт. На тема правосъдие и аз съм черногледа, но вече някак се примирих. Още когато Радан оттегли ХИ , уж заради Герб, тогава следях пак гениалните му идеи, но имах повече оптимизъм, беше се разшавал. И сега, когато го направиха фактор, и дойде със заявка за съдебната реформа точно този реформатор, не вярвах, но и такъв чутовен скандал да предизвика че очаквах.
Пълен провал на ПП с антикорупцията и пълен провал на ДБ със съдебната реформа. За съжаление. Ама с такива хора, толкова.
И в Герб са същите, направо бях отчаяна, когато Дани Кирилов пишеше нова конституция на коленце за една нощ. Ох. Да, черногледо ми е и още как.

# 22 869
  • Буркина Фасо
закона ще претърпи промяна, но ще засяга бъдещите главни прокурори.
Сарафов ще остане като главен, а не като временен.

# 22 870
  • Разпиляна във въображението
160 необходими гласа в НС са си блокаж откъдето и да го погледнем. Поправката бе тъпа и коалицийката тогава гласува предложението на Пеевски.

# 22 871
София оборудва трамваи с домашни климатици за 8600 лв. единия https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sofiya-oborudva-tra … QvcJpgJ4XGXhaRSHA

Красота, лукс, замириса ни вече клуба на богатите.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 12:01 от Не се сърди, човече

# 22 872
Тази обществена поръчка от кой е възложена,кой е бил в комисията,кой я е одобрил?Само директора на еад-то ли има глас или сос?Зам-кмета?
Всъщност,не знам дали искам да разбера,да си монтират и по един телевизор,кафе-автомат.Последното го намирам за ок,сутрин да сръбнеш едно кафе в трамвая,една джука да удариш с другите пътници.

# 22 873
  • Пловдив
Наистина ли сравняваме нуждата от кафе с нуждата от климатик, особено в сегашната жега?

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 13:02 от marzeliva

# 22 874
Не знам транспорта в София с какви климатици е оборудван, но широко рекламираните влакове до морето са се оказали без климатици. Вчера гледах поредното клипче, хората споделят, че вътре е адска жега. Министърът, който пътуваше показно преди официалното пускане на супер-дупер бързите влакове, дали пътува в такива условия?

Общи условия

Активация на акаунт