Политиката в България - Епизод седми

• 691 162
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 175
  • софия
ПП от самото начало бяха пълни с политически номади и хора с лични амбиции, които не бяха там за общото благо. Като се добави и самочувствието без покритие на отговорните фактори, стигат до предизвестения край. Жалко, но с нищо не показаха, че са умни. Единствената полза от присъствието им е говоренето на висок глас за неща, за които всички говорят и онези 70 изгонени евроазиатски агенти. Поредните, които пропиляха доверието на хората, искащи качествена промяна.
Доп. И в типичен надменен стил сочеха професионалистите за враг, а издигнаха най-големите некадърници на отговорни позиции. Общо взето не им трябваше чужда помощ да стигнат там, където са.

# 23 176
ПП от самото начало бяха пълни с политически номади и хора с лични амбиции, които не бяха там за общото благо. Като се добави и самочувствието без покритие на отговорните фактори, стигат до предизвестения край. Жалко, но с нищо не показаха, че са умни. Единствената полза от присъствието им е говоренето на висок глас за неща, за които всички говорят и онези 70 изгонени евроазиатски агенти. Поредните, които пропиляха доверието на хората, искащи качествена промяна.
Аз ще се изразя по-грубо.
Грешката им беше
Скрит текст:
Мислеха си, че прасе се коли с уговорки, а не с нож.

# 23 177
  • Другата България
Надявам се случващото се в последните дни да консолидира тази част от обществото ни, която не иска да бъде мачкана и на следващите избори да има по-малко гъбари и фалшиви бюлетини и протоколи. Добър или лош, изборът на хората за каквато и да е власт не бива да се подменя както се прави в момента с местната власт (визирам отреклите се от вкаралата ги партия кметчета в районите на София). Ние сме гласували за партийни кандидатури, а не за продажници. Едно трябва да се признае на ГЕРБ - там в тази структура такива ми ти демократични  номерца не минават, ББ хвърля от автобуса и разчиства  на много по-ранен етап.
Добре казано.
Но неизпълнимо.
Защото алтернатива няма.
За тази част от обществото, която не иска да бъде мачкана.

# 23 178
  • софия
Аз ще се изразя по-грубо.
Грешката им беше
Скрит текст:
Мислеха си, че прасе се коли с уговорки, а не с нож.
Не, не това имах предвид. Заколиха здравите животни и издигнаха болните, без да приложат това, което трябва да са учили в нафръцканите университети.

# 23 179
A, аз съвсем друго Simple Smile, но ще ме изтрият

# 23 180
Аз съм съгласна със звънчето, с уговорката, че допускам, че ученото не покрива огромните мащаби на завземане у нас просто.

# 23 181
Интересно ми е днешната акция в хасковско срещу кого е?Някой май е пропуснал да си плати месечната вноска за нелегалната фабрика за цигари..Или пък е стъпил в чужда територия...

# 23 182
Не го защитавам Б.Б., но да се върнем 2019-2020 г., когато се плати авансово цялата магистрала и обикаляше с джипката, още ми е в главата, много добре си го спомням.
Ама той от много преди това си плаща авансово и резултати никакви. Колко пъти обещаваше, че Хемус ще е готова до две-три години и така повече от 15 години си стоим. Така беше с онова измазване на една сграда, с което влизахме в Шенген и измазването протече 14 години. Борисовите обещания не струват и листа хартия, на които са написани.
харесват ли ти новите мостове над Дунав?  а тунелите под Стара планина? Smiley

Дай линк колко пари са платени авансово за нови мостове и колко за тунели.
Малката разлика с Хемус на мутрите е, че парите за магистралата са платени официално и документирано.

# 23 183
Скрит текст:
Да, точно. Ще крадат, но ще има зала. Ще крадат, но ще има магистрала и т.н. В другия случай няма да имаме нищо, както и е сега.

Държат ни на някакво ниво, където сме доволни да имаме нещо въпреки корупцията. Която е голяма. Поне малка да бе, като в останалите държави.
Ми...целувайте ръка за да имате зала и магистрала (то всъщност магистрала нямате и дълго още няма да имате) но явно не ви пречи. Софиянци ходеха пеш, но не клекнаха на ББ и си защитиха кмета. Някои неща не се ядат, но са ценни.

Ама разбира се, че са ценни. И ние така мислихме, но градът запада. Само едни болници и шивашки предприятия. Лесно е да се говори за ценности, когато градът ви се развива. Софиянци негодуват срещу Борисов, протестират, но градът расте, развива се. Не е наказан. А другите сме наказани. Моят град първо от Костов, след това от Борисов, защото все не гласуваше правилно. Държавната политика не мисли за всички хора, а само за тези, които гласуват за тях. Факт.

След като се оправиха книжата магистралата стигна разклона Плевен - Ловеч. Първия слои асфалт е положен. Според мен има реален шанс да стане в обещания срок.
Аз съм против Борисов и Пеевски, но какво да се прави, такава е реалността. Да се затриваме с чест ли? Това ли предлагате софиянци, които получавате лъвския пак от всичко? Не клекнали на Борисов - той отпусна парите за транспорта и неудобството изчезна. И едните и другите доволни. Гласувах за гербаджията, защото още четири години като предишните осем не желая. Виждам резултата.

Варна също нищо не получава. Портних, който кметува за 10 години си е гербер. Халал да им е на живеещите в широкия център нова  тройно и четворно надценена "градска магистрала" - по 6/8 платна между плътно застроени жилищни блокове. Има и едно пристанище, построено върху най-плитката част на брега.

Гласуваме/те за гербаджията, защото ще изс... нещо и нещо изс... е по-добре от нищо. Ми... добре...

Само че вече има полунегодно пристанище и ново и ползваемо няма да се построи в никакво обозримо бъдеще, защото, нали, вече ИМА пристанище.

И по същия начин живеещите на края на града реваха, че карат по някакви двулентови пътища, а искали да им построят околовръстно с повече ленти.  Вече ИМА околовръстен път, нищо че минава през по-широкия център. В какво обозримо бъдеще някой ще им строи още едно околовръстно?

Нефелното строителство ограбва възможността за нормално качествено използваемо строителство.

# 23 184
Варненски момичета, излиза информация, че надеждният свидетел, рекетираната пламенка е много близка с друг популярен варненски герой - Никола Панчев, който се опита да направи постановка и вместо да бъде уволнен е повишен. И той виден герб кадър от едно от правителствата на краля слънце.

Тихичко подминавате новата акция срещу Терзиев от стари участници в подобни.
Какъв е тоя късмет, как пък един път замесените не са честни малки бизнеси или такива с доказано реноме.

# 23 185
Във Варна щом от възражданци гласуваха за кмета на "евролиберастите" сметнете за какво отвръщение  от ГЕРБ говорим.
Градът затъна в мизерия и бетон.

# 23 186
  • Deutschland/HE
Еми, не съм очарована, че фамилия Дерменджиеви са спечелили обществената поръчка, но предвид възможностите им, ясно е, че могат да си позволят по-ниски цени.

Кои са тези? Не ми говорят нищо, явно са по-прикрити.

# 23 187
Еми, не съм очарована, че фамилия Дерменджиеви са спечелили обществената поръчка, но предвид възможностите им, ясно е, че могат да си позволят по-ниски цени.

Кои са тези? Не ми говорят нищо, явно са по-прикрити.
Веднага ще се сетиш - Пътстрой и там още 100 фирми.

# 23 188
  • Deutschland/HE
Да Simple Smile Няма нови лица Sad

Всяка година ми става тъжно като се прибера. Миналото лято имаше маааалко подобрение, но явно това беше.

# 23 189
  • Варна
Да Simple Smile Няма нови лица Sad

Всяка година ми става тъжно като се прибера. Миналото лято имаше маааалко подобрение, но явно това беше.
Не знам дали си виждала "зайчарниците" на мястото на дом Младост, а от тази година ще леят бетон и на "Алея първа" - Воден център..
Скрит текст:

Красота.. и бетон...

Общи условия

Активация на акаунт