Политиката в България - Епизод седми

• 691 154
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 085
  • София
Да ровят за Боташ и за всичко. Без политици в затвора няма да започнем да се оправяме.

Когато политически лица се преследват с цел отстраняване им като политически опоненти и избора на хората се изменя, това е знак за максимална корупция и обхват на държавния апарат. 

И знаем това, защото...? Може пък да са сгафили и да си понасят последствията. Надявам се тия заключения да нямат нищо общо с това, че масовката арестувани са от ПП! Една държава с работещо правосъдие не дели политиците на "наши" и "тия, дето ще лежат по затворите". Т.е. ако всеки политик от ПП и от ДБ отиде в затвора, това не е проблем по подразбиране, а може да е решение на вече съществуващ проблем. Sunglasses

# 23 086
  • Буркина Фасо
Не го защитавам Б.Б., но да се върнем 2019-2020 г., когато се плати авансово цялата магистрала и обикаляше с джипката, още ми е в главата, много добре си го спомням.
Ама той от много преди това си плаща авансово и резултати никакви. Колко пъти обещаваше, че Хемус ще е готова до две-три години и така повече от 15 години си стоим. Така беше с онова измазване на една сграда, с което влизахме в Шенген и измазването протече 14 години. Борисовите обещания не струват и листа хартия, на които са написани.
харесват ли ти новите мостове над Дунав?  а тунелите под Стара планина? Smiley

# 23 087
  • Разпиляна във въображението
Да, точно. Ще крадат, но ще има зала. Ще крадат, но ще има магистрала и т.н. В другия случай няма да имаме нищо, както и е сега.

Държат ни на някакво ниво, където сме доволни да имаме нещо въпреки корупцията. Която е голяма. Поне малка да бе, като в останалите държави.
Ми...целувайте ръка за да имате зала и магистрала (то всъщност магистрала нямате и дълго още няма да имате) но явно не ви пречи. Софиянци ходеха пеш, но не клекнаха на ББ и си защитиха кмета. Някои неща не се ядат, но са ценни.

Ама разбира се, че са ценни. И ние така мислихме, но градът запада. Само едни болници и шивашки предприятия. Лесно е да се говори за ценности, когато градът ви се развива. Софиянци негодуват срещу Борисов, протестират, но градът расте, развива се. Не е наказан. А другите сме наказани. Моят град първо от Костов, след това от Борисов, защото все не гласуваше правилно. Държавната политика не мисли за всички хора, а само за тези, които гласуват за тях. Факт.

След като се оправиха книжата магистралата стигна разклона Плевен - Ловеч. Първия слои асфалт е положен. Според мен има реален шанс да стане в обещания срок. Аз съм против Борисов и Пеевски, но какво да се прави, такава е реалността. Да се затриваме с чест ли? Това ли предлагате софиянци, които получавате лъвския пак от всичко? Не клекнали на Борисов - той отпусна парите за транспорта и неудобството изчезна. И едните и другите доволни. Гласувах за гербаджията, защото още четири години като предишните осем не желая. Виждам резултата.

# 23 088
Моят град първо от Костов, след това от Борисов, защото все не гласуваше правилно. Държавната политика не мисли за всички хора, а само за тези, които гласуват за тях. Факт.

Вие сериозно ли отново споменавате Костов след неговото 4 годишно управление, 24 години от както е бил на власт и 18 правителства след това????

# 23 089
  • Разпиляна във въображението
Мда, сериозно го споменавам. Да не мислите, че градът пропада едва при идването на власт на Борисов?

Румен Петков бе при Костов. След това 12 години управление на Зеленогорски - СДС, ДСБ и т.н. - при управление на НДВС, след това Тройната коалиция. Дойде Борисов и оттогава пък имахме Стойков - ГЕРБ, лекар, който си гледаше лекарството основно и никакъв го нямаше. След това две кметувания на Спартански -  Реформаторски блок, партия ВМРО – Българско национално движение и др. по време на Борисовите управления и т.н. кратки правителства.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 07:42 от Miriel

# 23 090
Това за защитата на добрия кмет на София беше най- големият виц. Вчера събрал пейките от " Врана" и спира автобуса. Имаме съседи , дошли за лятото от Канада, довели приятели от там. Съседката снощи ми звъни в паника, гледала новините по БНТ. Върнах да видя. Понеже ходих последно там точно преди 2 години, настоящото катастрофално състояние от кадрите показва как е стопанисвала СО този национален парк. След Фандъкова.Ужас просто. Вандал Терзиев. Май тук вина има и областният управител, но да вдигнеш инвентара от този парк след ултиматум е много държавническо, няма какво.

Скоро ще види той протести от софиянци , да ги лиши от всички привилегии!

# 23 091
Е, то съвсем наскоро имаше огромен протест от софиянци в защита та Терзиев. Забравихте ли? Даже карбовски фалшифицира протест на възраждане с кадри от митинга в защита на кмета Терзиев.
Иначе лично виждам новите тротоари, които се строят навсякъде в центъра и южните квартали. Но миналата есен нито една улица и тратоар в квартала или центъра не беше почистен от листата, които бързо станаха на каша, която вече е прахоляк. Отвратително мръсно е, факт. Така че, има си и лоши и добри страни.

# 23 092
  • София
Е ти нищо не си прочела за Врана, пък Терзиев виновен. Собствеността на Врана е държавна, държавата води дела и спечели да не е към общината парка. Съответно държавата не се грижи за парка, общината продължава грижата, обаче си иска да си дойде под нея парка, иначе само едните грижи полага и нищо насреща. От една година кмета праща писма, молби и накрая каза,  щом държите да е ваша, ние спираме да я поддържаме. Чак се учудвам, че толкова време са го правили за сините ни очи, ама ей на.
Дописвам се - те дори не са имали право да я поддържат реално, след като са загубили делото за собствеността.
https://www.facebook.com/share/p/1J5EVdfyMX/

# 23 093
Четох, да.
Аз коментирам вандалството.
И видях състоянието на парка 2 години по- късно. Нали написах, че и обл. Управител е също толкова виновен.
Дано се решат нещата, но бруталното изнасяне на инвентара  вчера е недопустимо, защото е за сметка на всички софиянци.

# 23 094
Тротоарите ги почнаха при Фандъкова. Сега довършват.
За мен кмета няма диалогичност и гъвкавост, нужни за да се движат нещата в града. Тепърва ще патим още. Разбира се, алтернатива нямаше.
Това е лошото. Дори и по чудо да се разкарат оялите се, новите са нефелни.

# 23 095
Първо да тръгнем от факта, че Терзиев наследява нещо, което е трудно да бъде обхванато и оценено бързо-кое е адекватно и трябва да се продължи и кое е мега зле и трябва да се прекрати (а то има и договори, които няма как да прекрати той). Подводните камъни с подставени лица са ужасно много и е нормално да му се случи някоя издънка по трасето. За резултати от Терзиев трябва да си говорим ако успее да довърши мандат и успее да се пребори да поочисти от мафията, която слага прът в колелата при всеки удобен случай, пречи всякчески за да компроментира изкуствено новите хора и така..
Врана въобще не е проблематична заради Терзиев. Тук явно не сте проследили какво се случваше там.
Като живуща в града аз отчитам неговата адекватност в ситуацията. Няма нужда да се показва постоянно и да реже лентички. Нито е длъжен да кляка на всяка провокация.

# 23 096
Барбутов и неговите изпълнения как ги виждате? Как сте сигурни, че Терзиев не е знаел какво прави заместник - кмета му?

# 23 097
Терзиев не знае ужасно много неща, не само опиращи до замкмета му. Не живейте в заблуда. За мен огромен успех ще е въобще да удържи в това темпо и да успее да парира мафиотските напъни. Само това ще е огромен успех.
Включително Терзиев няма как да знае кой ще поддаде, изнудван, и кой ще удържи. За мен това ще е мерилото за справяне-да удържат като начало.

# 23 098
Терзиев значи трябва да е адски некадърен, ако не си познава персонала и мутренските му похвати. Зам- кмета му е дясната ръка, но той не знае какво прави...? Или Терзиев си е наясно с всичко. И двата варианта са ужасни.

# 23 099
  • София
Барбутов и неговите изпълнения как ги виждате? Как сте сигурни, че Терзиев не е знаел какво прави заместник - кмета му?
Хайде да докажат в съда ЕЖК,да има присъда и тогава да казвате кой е виновен.

Много удобно се скалапват арести от една ЕЖК и намерен свидел скорострелно след това. Излиза,че няма проблем да си намеря 1 свидетел за нещо и да отида да обвиня, който си искам,в каквото си искам и да го арестуват веднага,после ще се търсят доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт