Политиката в България - Епизод седми

• 685 069
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 460
корупция има само когато ППДБ, не участва. Ако комисионите на ППДБ са по-ниски от тези на ГЕРБ, корупция също няма. Свалянето на комисионната от 20% на 6%  е борба с корупцията, а не корупция.
И всички са против онази корупция, в която не участват лично Innocent

# 23 461
Бившият заместник-кмет на Варна Диан Иванов и дългогодишен семеен адвокат на задържания вчера кмет на Варна Благомир Коцев е дал ключови показания по разследването за корупция на Антикорупционната комисия.

В ресора на Иванов са влизали ключови дирекции на Община Варна като „Европейски и национални оперативни програми", „Контрол и санкции", „Правно-нормативно обслужване" и „Общинска собственост", както и предприятието „Инвестиционна политика".

Диан Иванов разкрил още, че многократно Коцев му обяснявал, че при възлагането на обществените поръчки във Варна, от спечелилите изпълнители трябва да се събира комисионна, която да отива за издръжката на ПП „Продължаваме промяната". Тази практика е станала причина за напускането на заместник-кмета, става ясно още от собствените му разкрития.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/20878552

Това е най-силният коз срещу Благо. Като негов дългогодишен семеен адвокат знае всичките му кирливи ризи и буквално може да го разкости. Струва ми се, че БК здраво е загазил!

# 23 462
Точно това е едно от най-съмнителните неща.  Кое е накарало дългогодишен адвокат и приятел да ги говори такива?! По-точно как са го накарали...

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 13:36 от Diorela

# 23 463
Според мен просто казва истината. Интересно, че тя е пак същата, каквато казват и останалите, които се откъснаха от ПП.

"С личен пост в социалната мрежа Фейсбук Ивайло Кукурин, напускащият кмет от “Продължаваме промяната” в “Младост” заяви, че капката на търпението му е преляла.

Той обяви, че напуска поста заради натиск да  участва в предварително договорени обществени поръчки. Същата заявка даде и кметът на район "Люлин" Георги Тодоров."

За тези млади хора ми е наистина кофти, сигурно са вярвали, че ще правят промяна.

# 23 464
Diorela,
То си го пише между редовете. Благо го е изритал.

Иванов, който бе сочен за „дясната ръка" на Коцев, изненадващо напусна поста на 5 май, като мотивира решението си със „здравословни причини". Тогава Иванов и Коцев си размениха публично благодарности и отрекоха пътищата им да се разделят заради проблеми в работата.

# 23 465
Моите съмнения клонят в посока - Или твърдиш, каквото ти кажем, или и ти си в кюпа на обвиняемите и ще усетиш и ти бухалката.  Казва му се  "мусински свидетел", или "кошаревски свидетел". За който не е запознат с изразите - лъжесвидетел.

ПС
Bеа_2022, тя тази "истина" нещо много ми мирише на истината, заради която куп кметове минават на страната на Пеевски.
Не разбирам, толкова ли си наивна, или някой те подпомага и теб да поддържаш "истината'?

# 23 466
Иванов защо не е обвиняем, а е свидетел ?
Подсказвам: Соня Клисурска заяви, че е получила обвинение, след като е отказала да лъжесвидетелства Wink

Моите съмнения клонят в посока - Или твърдиш, каквото ти кажем, или и ти си в кюпа на обвиняемите и ще усетиш и ти бухалката.  Казва му се  "мусински свидетел", или "кошаревски свидетел". За който не е запознат с изразите - лъжесвидетел.

# 23 467
О, не бъркай Пламенка с дългогодишния адвокат!
Ако тя евентуално не знае какво прави, той определено знае!

# 23 468
Значи много свидетели всички лъжат? Не вярвам. Чудесна координация да казват все едно и също. Отделно районните кметове и зам-кмета на Варна нямат нищо общо със свидетеля Пламенка. Как пък ще лъжесводетелстват точно кметовете на два от най-големите софийски райони? Пак се е провалил кмета на София в избора си на колеги и съратници...? Simple Smile Горкия, никак не може да си подбира персонал.

# 23 469
Да, различни методи се използват за Пламенка и за люлинския кмет. Но целта е една и съща - дискредитация и отстрелване на политически опонент.

В Турция е същото.

# 23 470
Нали не искате корупция? Е, и кметовете на Люлин и Младост не я искат и са отказали да участват в нея.

# 23 471
Разбира се, чудесна възможност да се покаже истинското лице на грандиозните чисти "антикорупционери".

# 23 472
Или пък не искат да висят в ареста като Коцев. Това е по-вероятната причина.

# 23 473
Нали не искате корупция? Е, и кметовете на Люлин и Младост не я искат и са отказали да участват в нея.
По принцип... като те викнат да участваш в корупция отиваш и се оплакваш на съответните държавни органи.
А не на партията и или по пресконференции.
И да чакаш да се самосезират... органите...

И аз съм за всичко да минава под ножа, ама някак се пропускат две големи момчета Wink
И няколко по-малки около тях. Редовно.

# 23 474
  • Другата България
Аз също не приемам двойните стандарти и за това искам да видя активна прокуратурата срещу дългогодишната корупцията на ГЕРБ и ДП. Ако двете корупции не се различават, защо има разпънат чадър и амнезия за всичко, което мирише на свинско. Кога ще се събуди прокуратурата за осемте джуджета, за Ковачки, за Барселона гейт, за пачките и кюлчетата? Дела се слагат на трупчета, за да може прасето да държи в подчинение хора и институции, а на плебса се поднася вкиснала манджа, за да се отстрани всеки застанал на пътя му. До момента в който вече няма кой да се отстранява.
Никога не съм вярвала, че това същество в крайна сметка ще завладее държавата и всички ще гледаме апатично докато ни поглъща. Спасението е само едно и то за беда се бави.
Изненадана съм, че този пост стои все още, и се възползвам не само от това да се съглася изцяло с него, а и да добавя, че явно буквално изкупуването на държавата не притеснява кой знае колко голяма част от населението, след като протестите са насочени основно срещу еврото /което е едно от малкото положителни неща, случващи се у нас/. Наистина не съм вярвала, че нечия пропаганда би могла дотолкова да заблуди хората, че да не виждат очевидното.

Общи условия

Активация на акаунт