Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 17 054
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
И лека - полека от червени флагове нещата си отиват към БОЙ

ПП - Гледай заден план Simple Smile

# 256
Скрит текст:
На въпроса дали една жена може да пребие един мъж, абсолютно. Може и да го убие. И то биологична жена.

Наскоро гледах дори някакво криминално филмче по истински случай, където един беше удушен с ръце и понеже жертвата беше неслаб мъж, полицията постоянно търсеше мъж. Накрая се оказа една доста якичка в ръцете жена, просто никой не вярваше, че жена ще успее да се справи с мъж и то без да е пиян или по друг начин упоен.

Освен това ако двамата са на едни и същи килограми, почти винаги очаквано мъжът ще е по-силен, но една 50-килограмава нетренирана мъжка грацилна клечка няма да има голям шанс срещу някоя набита агресивна тренирана кака, тежаща 80-90 килограма. Неслучайно в бойните спортове има въведени килограми.
То си знаеш най - добре
Само да питам. До сега колко мъже си проскала с един удар?
Ще го оставя за себе си Joy

# 257
Не си мислете, че е лесно да ударите човек така, че да изпадне в безсъзнание, особено ако не сте тренирани, в афект и трябва да мислите/действате бързо. А без подходящ предмет пък е почти невъзможно. Холивудските филми наистина са много, много подвеждащи в това отношение.
А аз си мисля, че е сравнително лесно. Достатъчно е да изгуби равновесие и да си удари главата в нещо твърдо при падането.

Виждала съм на живо подобни изпълнения - не беше жена да бие мъж, но все тая. Един удар, онзи, падайки си удари главата в метален парапет, безсъзнание.

Пак имаш доста случайности - загуба на равновесие, падане, плюс предмет (парапета) и удар по някоя слаба точка (слепоочия, тил или долна челюст).

# 258
Тва са все неща, дето я станат, я не. Но при не успех рискът от сериозен бой е много висок. Причиняването на силна болка действа силно агресиращо и да се разчита, че ще ви се размине щото сте жени е много наивно.
За силата на ударите на мъж, огъвам ламарини и чупя врати с ръце, без особени усилия. Навремето имах такъв случай като младеж, нашите ме бяха ядосали нещо, излизам навън бесен и набих един удар с юмрук по желязната врата на входа. Един съсед видял от далече, оплакал се на нашите, че съм ударил такъв ритник на вратата, че съм щял да я откача, а ударът беше с ръка.
Така че оставете тия работи, с голи ръце нямате много шанс срещу мъж дори и да не е трениран. Спрейове, електрошок, газово оръжие, тогава нещата се изравняват, но не и на разни каратистки глупости.

# 259
Темата се превръща в нещо много различно от първоначалния замисъл.
Иначе мисля, че всяка проява на агресия (включително вербална) е червен флаг. Самозащитата я разбирам като да предприемеш действие, с което да избегнеш удар, а не ти самият да нанесеш такъв. Мисля, че бих била разочарована от себе си, ако се случи да не мога да намеря друг изход от ситуацията и да си послужа с подобен метод. Понякога наистина няма много време човек да обмисля думите и действията си, но все пак бих казала, че поведението ми е зряло и уравновесено и имам определено ниво на самоконтрол.

# 260
Скрит текст:
Не си мислете, че е лесно да ударите човек така, че да изпадне в безсъзнание, особено ако не сте тренирани, в афект и трябва да мислите/действате бързо. А без подходящ предмет пък е почти невъзможно. Холивудските филми наистина са много, много подвеждащи в това отношение.
А аз си мисля, че е сравнително лесно. Достатъчно е да изгуби равновесие и да си удари главата в нещо твърдо при падането.

Виждала съм на живо подобни изпълнения - не беше жена да бие мъж, но все тая. Един удар, онзи, падайки си удари главата в метален парапет, безсъзнание.
Пак имаш доста случайности - загуба на равновесие, падане, плюс предмет (парапета) и удар по някоя слаба точка (слепоочия, тил или долна челюст).
Съгласна съм, но в повечето случаи при удар в главата, ако самият удар не е наистина слаб или пък получаващият удара не е с наистина стабилен врат и подготвен за удара, се пада на земята.

Всъщност, повечето улични боеве се пренасят на земята. Добре е, ако и двамата са там, иначе стоящият прав може да реше и да рита с крак в главата.

Била съм свидетел и на женски боеве и мога да кажа, че жените макар и не толкова силни могат да бъдат много жестоки една към друга. Те сякаш не искат толкова да си причинят болка, колкото да се загрозят, колкото се може повече.

# 261
На теория и аз може да спечеля от лотарията и да напусна работа.
На практика обаче не съм пуснала фиш.
Същото е и с уличния бой. Не препоръчвам на нито една жена да се бие с мъж и да разчита на някакви случайности да я спасят.
Бягството в подобна ситуация е най-добрата тактика.

# 262
Няма много неща на света, които биха ме накарали да вляза в бой с някого мъж или жена. В повечето случаи въобще не си заслужава. Не знам какво перде трябва да ми е паднало. Ако за един мъж се налага да се бия, по-добре да й подаря букет, че ме е отървала от него.

# 263
Скрит текст:
Тва са все неща, дето я станат, я не. Но при не успех рискът от сериозен бой е много висок. Причиняването на силна болка действа силно агресиращо и да се разчита, че ще ви се размине щото сте жени е много наивно.
За силата на ударите на мъж, огъвам ламарини и чупя врати с ръце, без особени усилия.
Навремето имах такъв случай като младеж, нашите ме бяха ядосали нещо, излизам навън бесен и набих един удар с юмрук по желязната врата на входа. Един съсед видял от далече, оплакал се на нашите, че съм ударил такъв ритник на вратата, че съм щял да я откача, а ударът беше с ръка.
Скрит текст:
Така че оставете тия работи, с голи ръце нямате много шанс срещу мъж дори и да не е трениран. Спрейове, електрошок, газово оръжие, тогава нещата се изравняват, но не и на разни каратистки глупости.
Да завием пак към темата - случката, която си описал, е типичен червен флаг за мен.

Забележа ли някой да избеснява и да си го изкарва физически на разни случайни обекти около него, веднага си мисля, че лесно му пада пердето, не може да се контролира и е опасен и за другите, и за себе си, защото в яда си като нищо може да се самонарани. Това е темперамент, който трудно се променя Grinning

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 10:52 от Telesilla

# 264
И аз стоя далеч от избухливи хора, доколкото е възможно. Понякога се случва да бъдат в най-близкото ни обкръжение и тогава е доста по-трудно съвсем да се изолираш.

# 265
  • София
Само като видя мъж да удря врати, паля и тръгвам и бягам далеч.

# 266
Всеки мъж го е правил в етап от живота си. Тестостерон.
Важно е да не го прави върху теб.😅

# 267
Според мен, ако удря, събаря и чупи предмети вместо хора, това не го прави по-приемлив.

# 268
Да напиша друг червен флаг. Ако момъкът има баща и дядо алкохолици. Шансът и той да се пропие е огромен, дори и в периода преди брака да не близва алкохол. Гени. 
"У синовете на алкохолици високият толеранс е свързан с 60% повишен риск от развитие на алкохолизъм.
Първородствениците на човек, засегнат от болестта, имат 3-4 пъти по-висок риск от развитие на същото заболяване, в сравнение с общата популация."
Прочети още на: Генетика на алкохолизма | Puls.bg - https://www.puls.bg/zdrav-um-c-31/genetika-na-alkokholizma-n-32003 https://
Лични наблюдения (в 3 поколения) наблюдавах 4 случая на наследствен алкохолизъм по мъжка линия. Най-гадна е историята на една леля, която е пренебрегнала червен флаг свекър алкохолик. После мъжът и се пропил, тя го изгонила, отгледа сама сина си. След казармата и синът се пропи и я тормозеше десетилетия. Жената живя дълго, но това живот ли е. Синът й умря преди нея и чак последните няколко години си пое дъх. Като че ли момичетата не ги хваща наследственият алкохолизъм (пак лични наблюдения).
Много хора няма да са съгласни, но за мен си е манифестация с червени знамена.

# 269
За жалост е така. Има си и гени, има и едно подсъзнателно копиране на поведението. В семейства с проблеми, децата физически порастват, но вътрешно си остават все още търсещи одобрение и любов. Това си е голям червен фенер и бих си затворила очите, само ако човекът го осъзнава и е работил върху себе си.

Общи условия

Активация на акаунт