Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 583
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 080
Моля, дайте ми изпитана рецепта за цяло парче ребра!😃 Най-вече как се пекат, аз съм ги овкусила вече. Почти 1 кг тежат.

Днес ми се скапа телефона и пропуснах да науча Долче на ум и разум. Sad Сигурно вече е късно.
Цяло парче слагам един от тези прозрачните пликове за печене и за 2 часа 180-200 градуса след завиране.

# 1 081
Моля, дайте ми изпитана рецепта за цяло парче ребра!😃 Най-вече как се пекат, аз съм ги овкусила вече. Почти 1 кг тежат.

Днес ми се скапа телефона и пропуснах да науча Долче на ум и разум. Sad Сигурно вече е късно.
Цяло парче слагам един от тези прозрачните пликове за печене и за 2 часа 180-200 градуса след завиране.
Какво завира, вода ли се слага в тавата, изобщо в тава ли е или в уред? Че и аз се интересувам.

# 1 082
Пипилота, по-добре почни  хормона щом си се чувствала добре с него. Но, оправи витамините и минералите. Помисли кой режим е твоя и го почвай без да чакаш да минат празниците Simple Smile
Желязото може да е било една стойност миналата година, а сега друга.
Млада си, килограмите са ти добре. Може, ако се стегнеш да влезнеш в ремисия или да контролираш нещата свързани със здравето ти. Ако не отидеш на ендокринолог започни същата доза, която си пила. Мога да ти препоръчам най-голямата група във фб за Хашимото първопричината. Там хората си дозират масово сами хормона според изследванията си и симптомите. Много полезна информация има в тази група. Чела съм с търсачката месеци. Книгите на Изабела Уелц също са полезни за ориентир. Тя препоръчва доста добавки да се пият обаче. Аз ги редуцирах за себе си. Нейните режими /елиминационни/ са малко по-различни от следваните в тази тема. Но, все се отказваш от глутена и въглехидратите с висок гликемичен индекс.
Съжалявам за аборта. Имай предвид, че понякога не добрите нива на тсх, прогестерон може да се окажат причина.
За метформиновите препарати мисля, че само името е различно. Л лекар каза, че по-добре да са със забавено освобождаване, за да няма май разстройство. Тя много иска да пия метформин уж подобрявал цялостното състояние на организма. Това не го разбирам. Аз само негативи имам от това хапче. Чела съм, че дърпа б12 надолу. Ендокринолозите казват, че без режим хапчето не ти помага да отслабнеш. Намаля апетита май. Между другото някои започнаха да подмятат за инжекцията, но на по-затлъстелите. Там също има странични ефекти.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 22:55 от Анонимен

# 1 083
Инжекциите много ги лансират но дори и те не са панацея, а и доста хора ги понасят много зле и тях. А и те трябва да са последното средство, като/ако друго не помага, а не с тях да почват направо.
Да не говорим в какъв потрес съм като чуя някой да се дърпа от режим защото било скъпо да се храниш така... ние вече дискутирахме колко е по-скъпо ама нейсе. Но трицифрени суми на месец за инжекции - ама разбира се, няма проблем.

# 1 084
И аз май не се разбирам с млечните,пробвах сирене,кашкавал,маскарпоне...Еми не, всяко ми издува корема.Ще пусна и аз по-натам изследване за поносимост,ама няма да е за сега,че чакам да ми дойде пак и да пускам нова цитонамазка и да се надявам на по-добри резултати,че иначе и там ще има мъки ...цял живот всичко ми е на контра...да му писне на човек.

# 1 085
Брия, абе старо куче си, но явно се оказва, че нещо познанията ти куцат.
Може и време да преговориш материала.

# 1 086
При нас хормона в някои аптеки го дават без рецепта. Така че периодично като мина покрай някоя се пробвам и се запасих. Аулин на бяла рецепта, три месеца купувах с нея, контрола все още е слаб. За добро или лошо зависи от гледната точка. Гърди цяло парче и аз като гущер в пликче или под фолио, правила съм ги и в йенската, в гювеча, майката му е на по- ниски градуси едни два, три часа според дебелината и големината. Дбес на пилешко печено, гарнитура кисело зеле, десерт едно баунти, обяда беше пак на бързо каквото има в хладилника- сирене, бекон, зелен лук. Хипофункция и ИР са проблем за забременяване, още по- голям за износване на бременносст, ако не се контролират. Жалко, че преди петнадесет години нямах информацията, която имам сега.

# 1 087
Пандорина, в плик и във фурната. Първо на макс докато не започне да ври и после на 180-200 2 часа. Все ще има някаква течност в плика, особено след като месото е мариновано. Онзи ден гледах в Лидъл гърди без кост за 8 и нещо. Парчета по 2 кг., но не взех, че 4 манджи имаше у нас. Точно така и това го правя.

# 1 088
Ах,забравих да питам,че преди си взех някакъв чай с жасмин,чета после зелен чай с жасмин.Подходящ ли е този при ИР?Гледам,че бил ужким подобрявал настроението,не се надявам на чудо,но малко по-добре да съм няма да се оплаквам,че съм като в дупка...

# 1 089
Не знам за жасмина. Проучи го.
Има полезни чайове, но има и такива, които може да ти повишат инсулина. Копривата примерно, особено чайче.
Ако е на супа, няма да е драма, то с друго ще го хапнеш.

Хормона за щж рядко ми отказват.
В кварталните аптеки ме знаят.
Даже си имаме аптека където и на блистерче дават все още.
Нали вече по 3 са вътре.

# 1 090

Не познанията, ами отвреме навреме просто ми писва и искам да ям и забранени за нас храни.
Знанията освен да ги имаш трябва и да се прилагат и спазват. Аз знам какво трябва да ям ...

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 21:06 от Bria

# 1 091
Хубав си е зеленият чай, какво да му е? Имай предвид обаче че си е лек стимулант и той, евентуално ако почнеш да пиеш такъв може да трябва да понамалиш кафето. Преди години всъщност съвсем бях заменила кафето с точно такъв чай. След първите ден-два с главоболие си бях добре всъщност. Ама много обичам кафе и го пропих пак.
Имай предвид че зелен чай се запарва по-различно отколкото билковите чайове. Водата трябва да не ти е баш вряла, запарването е много кратко, иначе става нещо съвсем различно и на цвят, и на вкус.
И сега го харесвам, просто рядко имам желание да пожертвам едното си кафе от общо две за деня, че да пия и зелен чай. Ако е някакъв много хубав няма и да се замисля, но тези масовите по магазините не са нещо специално. Те и затова ги правят с жасмин, с лимон, с незнамсикакво там, че да са по-вървежни. И без това не са много хората които харесват вкуса и аромата на зелен чай самостоятелно, то малко на сено мирише Grinning

Елора, то не е забранено по принцип да се продава на блистер лекарство, просто за аптеките не е добре да разбиват опаковка на по-малки, куцо е да ти се подмята отворена - после я го продадеш това, я не, а срокът си му тече... Изобщо не искам да си спомням пък и както някои ги мързи да обърнат единицата в таблетки и пишат 0,33 от опаковката и става като в оня виц че последното 0,01 от тортата отишло по ножа Joy Ама в аптечния софтуер не отива по ножа ами продължава да се води, влачи се партида с такъв срок, не излизат количествата при ревизии и какво ли още не Grinning
Виж за без рецепта определено си е забранено, но като с много неща у нас - спазване на правила хич не са ни силна страна Grinning

# 1 092

Не познанията, ами отвреме навреме просто ми писва и искам да ям и забранени за нас храни 😵💫
Знанията освен да ги имаш трябва и да се прилагат и спазват. Аз знам какво трябва да ям ...

Теория без практика е гола вода Hug
Ами яж забранени, но виждаш резултата. Избора е твой.
Забранени ям и аз. Но не го правя като теб всяка вечер. Тоест го правя без да кача 10 кила. Даваш ли си сметка защо ми се получава на мен?
Това ми беше старото аз. Да вечерям и после боклуците. Не само храната се сменя, но се сменя отношението към храната, към самата себе си дори. Ако се обича човек достатъчно ще го направи.
Такова първично хранене съм го оставила назад.
И сега си позволявам. Но никога вечер. След вечеря да чопна натурален шоколад. Или имам един протеинов със стевия, който го влача 2 месеца. Смятай колко ям от него.
И обикновена торта мога да си позволя. Преди два месеца се почерпих навън случайно с приятелка следобед. Но след това ме чакаше обикаляне и ходене пеш. Тази торта грам не ми се лепна. Ами изгорих я логично.
Ето, на работа преди месец киш беше направила колежката. Логично, че ще опитам точно от това. И този път имаше отражение. Защото бях на работа на компютъра, нямаше движение. Къде да отиде този В? И даже бая протеин си беше сложила жената, ама си имаше въглехидрат. Тестото.
Но това значи, че следващите дни ще се държа прилично. И съм го направила.
Случва се и някоя солета, бонбон, но това не е всеки ден. Дори не е през ден, даже и през три не е. Не взимам от всяка кутия бонбони, при нас ежедневно се носят по пет кутии бонбони. То не е и това, то солети два вида, то бисквити всякакви, ум да ти зайде.
Миналия месец покрай мц ми се хапваха тарали. Цял пакет не мога. Занесох го на работа, отворих ,хапнах 5 броя кръгчета, приключих. Другото да си го изяждат. Не е дошъл края на света, ако не съм изяла целия пакет.
Аз си имам на работа натурален шоколад 90 %, искам шоколад, захарта нищо няма да ми даде, затова нещата са ми около цикъл предимно. Бонбон на работа предимно ще налетя на линд.
Днес имаше торта на работа. Ами не благодаря, не ми е времето, не се чувствам длъжна да ям от всичко.
Поставила съм си цели доживотни и имам приоритети. И това ми е здравето, а не да ям нон стоп боклуци.
А повярвай ми аз обичам да ям. Но знам как и го правя. Знам и кога мога и кога не мога да си позволя извънрежимно.
Толкова обичам да ям, че като дойде ковида, ме плашеше не смъртната статистика. Плашеше ме зверски да не си загубя вкуса като колежката за 6 месеца.

Хапчето няма да ти помогне нито да отслабнеш, нито да замажеш под килимчето яденето на боклуци.
Неведнъж сме обсъждали, че с бързи в хап не е хич безвреден.

Нати, в много малко аптеки вече дават така по блистерче от нещо.
Като цяло вече им е забранено.
Ама не ми се дават пари за хормони за три месеца, като не знам дали след 2 няма да сменя дозата.
Аптекарката си ги смята така. Ако е 20,50 кутията от 3 броя дели на 3 и воала.

# 1 093
С диагноза ИР и хипофувкция, с уговорката, че всичко е в много начален стадий.

Извинявайте, но къде от изследванията виждате ИР ? Или аз вече никаква логика не хващам.
За мен нямате никаква ИР с тези стойности.

# 1 094
  • София
Ах,забравих да питам,че преди си взех някакъв чай с жасмин,чета после зелен чай с жасмин.Подходящ ли е този при ИР?Гледам,че бил ужким подобрявал настроението,не се надявам на чудо,но малко по-добре да съм няма да се оплаквам,че съм като в дупка...

Душко, други треволяци подобряват настроението, ама нейсе. Laughing

Ако е някакъв много хубав няма и да се замисля, но тези масовите по магазините не са нещо специално. Те и затова ги правят с жасмин, с лимон, с незнамсикакво там, че да са по-вървежни. И без това не са много хората които харесват вкуса и аромата на зелен чай самостоятелно, то малко на сено мирише Grinning

Това не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт