Отговори
# 135
Честита да си,  andi! Жива и здрава, и догодина да празнуваш с бебче на ръце Heart

raus +1 за каквото каза слънцето. Щом ти е дошло вчера в 17, нищо че до края на деня си е станало обилно, днес ти се брои първи ден, утре ти е втори (което пак е ок за пускане на хормони). АМХ по принцип е с 6м валидност, така че ако последния ти е от преди месец-два няма нужда да го изследваш пак.

fayona, странна работа, че IgG пада, а не IgM, ама аз не съм експерт по антитела за лаймска. Надявам се на прегледа да те изненадат и да се окаже, че е нормално, че няма нищо притеснително и че болките ти са от друго!

candy, включвам се в хора - както го усещаш. Реално не губиш нищо да пробваш, дето се вика не е на 1000% процента сигурно, че ще стане, а може пък да те изненада приятно и не само да видиш II ами и всичко да е наред след това. Ама ако ти е повече притеснението да не се повтори историята от предния цикъл - паузирай за месец.

# 136
2402,  решихме да я ползваме тая овулация, пък където ни заведе. Аман от мислене и премисляне, от свито сърце и стомах две години.

Раус, мисля си за твоя случай - ако си с така болезнен цикъл, плюс мнението за особеност на матката, разпитай за септум верно. Както споделих, при мен не се виждаше или не се коментираше нищо близо 17-18-20 години. Имах адови болки (цялата палитра от припадане и повръщане до викайте попа). Ще е добре да се изключи или включи тая хипотеза при теб си мисля.

Допълвам се - плюс че нямах никакво забременяване до преди махането на септума, а съм имала опити, макар и не така методични.

# 137
Анди Честита да си, бъди здрава и ти пожелавам всички твои мечти и желания да станат реалност!

Включвам се с отрицателен кръвен тест след първа инсеминация на естествен цикъл, та сега спирам дуфастона и ще чакам да настъпи МЦ и да започваме с процедурите за втора инсеминация.

# 138
hardcandy, винаги съм имала доста болезнен цикъл, до преди няколко години взимах аулин. От 2-3 години нещата поутихнаха и го карам на 1-2 нурофена, в най-добрия случай 1-2 спазмалгона + доста магнезий. Моя приятелка беше по същия начин, но нея я спасяваше само аулин. Забременя и роди, след което и тя се "роди" буквално - болка по време не Ц почти няма и я изпие един спазмалгон, я не.

Предполагам в Неовитро ще ме видят на 3D ехограф и ще изкажат мнение по въпроса, надявам се компетентно.
След прегледа при стария ми гинеколог (който и операция ми е правил) почти премахнах съмненията, че имам не-знам-си-каква матка на база неговото мнение, двата прегледа след ЦС и епикризата от преди 10 години. Но, винаги има някакъв шанс нещо да се обърка, та ще подам всичките си съмнения към Сенкова, заедно с де що изровя от последните 10 години и ще чакам позитивен отговор, че всичко ми е точно и просто някои хора във Вита не са си свършили работата достатъчно добре. Примерно.

2402, последните ми хормонални са от април и юни месец, та вече им е време да се актуализират. Макар да си обещах да го давам по-кротко и да си я пазя тая кръв поне до февруари, ама ей на, прегледът ме изненада. Като нищо и една СГ ще трябва да пуска съпругът.

# 139
Стискам палци, Раус, да са максимално конкретни, убедени и убедителни, та да си спокойна за пътя напред.

# 140
  • На изток от Ада
Анди честит рожден Ден! Да си жива и здрава!
Чакаме да пишеш след прегледа в края на месеца.

Кенди браво за решението!

Raus да както в казала среднощно слънце е. От днес брой . ТМ има ли СГ ,и от кога?

# 141
Raus Аз отидох при Сенкова с всичките ни изследвания, които имах и не правих нищо предварително за нея. Първият ми преглед беше Октомври, а за последно имах хормони от Март-Април.

Нарочно изчаках прегледа, за да видя какво ще ни иска и да мина с едно боцване, вместо да ходя да давам кръв по няколко пъти. Мен много ме боли при взимане на кръв и от тази гледна точка.  На нас ни искаха и кръвна група.

Сега погледнах и на мен ми е пуснала хормоните, АМХ, TSH. Но на теб може да иска и други неща.

# 142
Nasi, мъжът ми има СГ от април - разширена по Крюгер + 24-часова преживяемост.

Пълнолуние, аз имам доста изследвания от юни - андростендион, 17-OH прогестерон, ACTH, кортизол, TSH, TAT, MAT. Тези, освен TSH, няма да ги пускам, но другите са ми от април и предпочитам на този цикъл да ги пусна, тъй като все си мисля, че след първия преглед при Сенкова, ще ме шибнат при някой друг от клиниката, което по принцип не желая да се случва и най-вероятно ще чакам 2 месеца за следващ час при нея. Мисълта ми е, поне да тези да ги види, а вече, ако иска още нещо, тогава ще отида да пусна. Кръвни групи имаме, даже моята я видях наскоро в епикризата. Благодаря за информацията!

candy, благодаря!

# 143
Тогава пускай смело хормоните и ако нещо друго и трябва ще пуснеш допълнително. Успех ❤ Дано се харесате и да Ви помогне.

# 144
Анди, честита бъди! Пожелавам ти здраве, щастливи мигове, обич и топлина в дома ти! Нека се сбъдне най-голямото ти желание!

Дами, Калчев иска да пусна хормони на 1-3 ден от Ц. На мен датата ми е следващата седмица, в четвъртък, ако ми дойде следобед мога ли да пусна в петък? Няма да имам лаборатория в събота работеща и дали да ходя до Пловдив или и петък е ОК се чудя. А ако ми закъснее и ми дойде в петък ще ходя до Пловдив в събота, то тогава няма как…

# 145
Анди, честит рожден ден! Пожелавам ти много спокойствие и търпение до прегледа на 19-ти и ще те чакаме скоро да ръсиш прашец! Nature Sparkles

Miraclee, съжалявам за отрицателния резултат при теб и ти пожелавам втората да е успешна! Heart

# 146
Бърз въпрос - до сега все съм пускала тестостерон, но каква е разликата със свободен тестостерон и кой всъщност е редно да пусна?

EDIT: До сега всички изследвания съм пускала в Геника, понеже там ме пращаше моята АГ. Обаче имам Цибалаб почти под прозореца ми - надеждни ли са за тези изследвания, че до сега там съм правила само ПКК, тсх и ей такива неща?

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 15:45 от Анонимен

# 147
Raus, аз всички изследвания в Цибалаб си ги правя с изключение на специфичните, за които ти трябва генетична или друга специална лаборатория. Аз лично съм много доволна и не съм попадала и на оплаквания от нея в темата.

# 148
Цибалаб са си ОК. Аз си пускам всичко там или в Кандиларов.

Тестостерон ти трябва. Свободен тестостерон се изследва в по-редки случаи, обикновено когато има отклонение при общия тестостерон.

miracle, съжалявам за неуспешната инсеминация

# 149
  • На изток от Ада
Miraclee, успех следващият път!

Общи условия

Активация на акаунт