Отговори
# 195
Ами те са за еднократна употреба, поне това, което имам аз. Не я пипам баш частта, която апликира. Ама като се замисля колко от другото пипане има.. апликаторът да е проблема Grinning
Такова съм взела аз:

# 196
  • На изток от Ада
И мойте са същите.
Може би могат да се измият

# 197
Също, понеже аз съм идиот, мислех че капачката просто се маха и гелът излиза, но не - трябва да я обърнеш и да пробиеш самия апликатор. Та първия път вместо “о, йе бейби” настроение имаше “ох, ходи за ножица, не чакай не ходи, ама я виж дали е заключено, така и така си станал”.

Последвайте ме за още съвети ако искате да отрепете атмосферата Hands Point Up

# 198
Момичета, идвам да се оплача и да си измрънкам, защото просто не издържам вече. Дълго ще е, вземете си пуканки и кола.
Днес ми беше пункцията. Започнахме на втори ден от Ц уж с лека стимулация ( Фемара), на принципа, че съм със СПКЯ, имах 22 антрални и да не се натоварвам, че досега само тежки стимулации имах. От Фемара тръгнаха 7 фоликула. На 8-ми ден от  МЦ бяха все още малки, по 9-10 мм. Ама нали съм с дълъг цикъл и късна овулация, решихме че има време. Реши док да добавим Перговерис 75 за четири дни да ги побутнем. На 12-ти ден от МЦ фоликулите бяха все още малки, по 10-11 мм, нямаше доминантен, което малко ме притесни. Док реши да минем на тежката артилерия и да включим Мериоферт 300 за три дни, за да почнат да растат по-бързо. На 15-ти ден от МЦ фоликулите бяха средни, по 14,15 мм. Док ми включи още Мериоферт. На 17-ти ден от МЦ имах вече пет фоликула с размери 20, 19, 19, 17, 17. Таймирахме ги с Овитрел 250 мг вечерта, а днес сутринта ми беше пункцията.
И познайте...........НИЩО! Всички били кухи, нямало яйцеклетки!!!!! Човек, аз имам досега две стимулация като на първата имах 13 Я, а на втората имах 14 Я. Питах док каква е причината, за пръв път ми се случва. Каза че най-вероятно аз не усвоявам инжекциите и Овитрела, защото съм......дебеличка, имала съм повече тлъстинки и явно не можело лекарството да вникне хубаво!!! WTF! Че аз и миналата година си бях дебеличка, да съм качила едни 4-5 кг, но това не е фрапантна разлика. И при Станулов си бях дебеличка. Овитрела беше с инсулинова игла, била малка, можело да не ми подейства, защото ми е голям корема. А ми, то всички диабетици, дето бият инсулин, както и хората, дето си бият Оземпик ( всичко е с инсулинови игли).....ама те всички са дебели!!!! Ако тези игли не ставаха, нямаше да се продават, аз слаб човек на Инсулин или на Оземпик, Саксенда, не съм виждала.
Та обяснението беше че трябвало да си ги бия мускулно, демек да отслабна и тогава да ходя пак на стимулация. Но моето мнение е, че стимулацията НЕ беше проведена правилно и след като видя, че не реагирам на ниски дози още в началото, трябваше или да се вдигнат дозите или да се канселира стимулацията.
И докато лежах в стаята да ми мине упойката и се чувствах най-големия оръфляк, че от 5 големи фоликула нямам нито една Я ( спях, но чувам какво си говоряът), влязоха две момичета и едната излизайки от пункцията каза на другата, ох, аз си мислех, че пак ще са ми кухи като миналия път, ама този път извадиха цели две. А мъжа й питаше ембриолога дали да свършва, защото миналия път нямало никакви Я , да не станело и този път така и те му казаха, че са извадили две. На моя мъж нищо не са му казали и той си е дал материал, нямам представа какво е станало с този материал. Та, днес превъртях света, бясна съм, разочарована. Чета материали на англ и пише че диагнозата Кухи яйцеклетки е рядкост, среща се едва при 0.045 -3.5 % и в повечето случаи не е реална, а е false. T.e. Я са кухи поради неправилно проведена стимулация или лоши лекарства.
Освен това, след като си бих Овитрела нямах друга инжекция, а досега винаги са ми давали и Декапептил. Та питам:
1. При вас имало ли е кухи Я и каква беше причината, имаше ли положително развитие на следваща стимулация?
2. Възможно ли е да не усвоявам инжекциите, защото съм с наднормено тегло, при положение, че в Турция от 14 Я извадихме 13 Я, а тогава да съм била с пет кг по-слаба?
3. Какво реално прави Овитрел и може ли той да обърка сметките? Сложила съм го точно на часа в който ми беше казано и минаха почти 36 ч до пункция.
4. Възможно ли е две жени,  горе долу по едно и също време да имат и двете кухи Я? 

П.С. Ще отслабвам, то е ясно. Но странно ми беше, че хем имаше и други жени с кухи или недостатъчно извадени Я или обяснението беше " иглите са ти къси и не ги усвояваш". Да, аз очевидно усвоявам само големи дози, но при Станулов като ме почна зс 150 и видя, че не реагирам, ги качи на 300 и веднага дръпнаха. Спринцовките са били същите, иглите същите, вярно била съм по-слаба, ама чак фиданка не съм била. То по тази логика само манекенките може да ходят на пункции. А другото момиче с кухите Я беше  50 кг, тип Барби. Ми явно повредата не е ( само) в моя телевизор.

# 199
  • На изток от Ада
Селсера съжалявам! Мини беше с мн празни фоликули.
Ти къде си сега?

Ние започнахме с опитите за този месец /без гела/

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 17:58 от nasito8988

# 200
Не съм специалист по темата изобщо, но ми звучи като грешка от страна на лекарите.

# 201
Салсера, наистина много съжалявам 🥺❤️ Причината не е в теб, нито в Овитрел....по-тъпа причина от лекар за празни фоликули не бях чувала.....всичко се дължи на неправилна стимулация. Той е единствено за доузряване на фоликулите и няма никакво отношение към това дали ще са кухи фоликулите или не. Тлъстинките в коремната област даже са добре дошли при подкожни инжекции. Иначе да тръгнат 7 фоликула с Фемара е уаууу. При мен тръгва само по 1 ДФ, а имам по 40 антрални. Не знам при кой лекар си, но обсъдете вариант за друга лека стимулация, например с много ниски дози Гонал и Мериофет. Следяха ли ти изобщо хормоните? Колко ти беше LH е
в деня с тези големи фоликули, а естрадиол? За мен таймирането при тези размери е малко късно и то без блокираща инжекция.... Напълно е възможно да са се спукали преждевременно, а не да са били кухи. Искрено вярвам в твоя успех. ❤️❤️❤️

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 17:31 от Kactus

# 202
При д-р Сенкова, а това ми бяха хормоните преди тригера. Естрадиола отговаря на минимум 5 Я, ако не и повече.

ЕДИТ : Кактус, и според мен си е неправилна стимулация. Ето това са ми хормоните, в 17.30 ч, а тригера ми беше в 21.30 ч, не си представям до днес сутринта какво мазало е станало, ако още са растли ЛХ и Ф. Да, абсурдно е да твърди, че заради килограмите. Да, пълничка съм, но пък другите момичета бяха слаби и те с кухи Я. Хормоните, дори в началото на стимулацията бяха перфектни. Явно тази Фемара е прецакала всичко, както и неадекватната стимулация, трябваше да е канселираме.

# 203
Салсера, добре изглеждат хормоните, наистина много жалко 🥺 Пак ще се повторя, че е възможно и да са се спукали преждевременно(не ангажирам никой с това ми мнение, просто вероятност....като гледам хормоните ти). Още повече, че нямаш блокираща инжекция, която е направо задължителна при това LH. Изненадана съм от тази лекарка, защото много я хвалят. Наистина не се връзвай на думите ѝ. Сигурна съм, че следващия път ще имате успех, искрено ти го пожелавам. ❤️❤️❤️ Аз си допълних малко и горния коментар.

ПП
Скрит текст:
Сега се сетих, че при единия ми трансфер в Надежда бяхме решили да направим и пункция на ЕЦ. Фоликулът растеше много добре, но естрадиолът беше много НИСЪК. Чапанова обясни, че няма смисъл да правим пункция, защото със сигурност или фоликулът е кух или яйцеклетката не е читава. При теб са супер стойностите и това ме кара да се съмнявам, че са ти изтървали фоликулите...

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 17:41 от Kactus

# 204
Благодаря ти, Кактус Gift Heart И аз имам такива подозрение, че може да са се спукали, защото тя каза, че ЛХ е високо. Въпреки това не предприеха никакви мерки. А блокиращата Декапептил ли е? Защото досега винаги съм имала Декапептил, а сега за пръв път нямам.

# 205
Салсера, ужас, милата, много съжалявам за резултата и за отношението на лекарката към теб... Опитва се да си измие ръцете по много грозен начин. Толкова ли е недопустимо да си признае, че нещо не е минало добре? При моята стимулация слагах Цетротид всяка сутрин от петия ден. Доколкото се ориентирах, той блокира LH, а Декапептилът е за доузряване на яйцеклетките.

2406, направили са ти неустоима оферта за хистероскопията. Успех! Изпращам ти на лично една диета за СПКЯ, която д-р Недялкова ми даде. Рецептите са с повече протеин и по-малко мазнини. Може да си харесаш нещо. Simple Smile Между другото, страхотна табличка! И моите изследвания са в таблички, но твоят формат много ми хареса.

Слънце, и аз като теб се чувствам изтощена и се опитвам да се вкарам в някакъв здравословен режим, който да ме зареди с енергия. Едно от любимите ми нови хобита е сутрешна разходка със спринтове – ставам и след 20 минути съм навън по баира до вкъщи. Разхождам се около 20 минути и така ми стартира супер денят.

Andi, честит рожден ден със закъснение. Пожелавам ти едно сладко, пухкаво бебе.

Eunoia супер, здраво да расте малкото буболече!

Сноуфлейк, добре дошла и бърз успех!

Наси, радвам се, че продължавате с опитите! И аз ще взимам гелче за следващия месец. До сега не сме пробвали с него. Дано ви/ни донесе успех! Simple Smile

Аз тръпна в очакване за прегледа при Михайлова в понеделник, защото до колкото се ориентирам имунологичните са мазало при мен.... Малко съм се напрегнала, че няма свършване този филм.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 18:07 от ВаНиЛа

# 206
Таймирането става с Декапептил, Овитрел или Прегнил. Инжекцията, която предпазва от преждевременно спукване на фоликулите е Цетротид, а в Турция приемах Терлусал на таблетки. Винаги съм имала и блокиращи лекарства, защото съм с високо LH.

# 207
Salsera, съжалявам! Heart Дано следващия път всичко е наред!

# 208
Salsera, гуш. Според мен хормоните ти са супер, лт форума знам, че при висок Естрадиол е правилото, че фокикулът носи качествена яйцеклетка. Странна ситуация, може да са се спукали преждевременно или просто да не е аспирирала добре течността където са били яйцеклетките. Всичко е възможно, щом и други жени се оплакват. Жалко, хубави мнения съм чувала за Сенкова.

# 209
salsera, съжалявам много. И аз бях с цетротит при моята стимулация. Сигурна съм, че си много разочарована, но знаеш, че често първия опит при даден лекар е опознавателен, особено като се сменя протокола за провеждане на стимулацията. За другите жени - моите напълно задочни наблюдения от форуми и групи са, че Сенкова поема случаите, които често другите връщат, т.е. може просто за съжаление при тях да е трудно да се извадят Я или да са некачествени, ако са с НЯР или по-напреднала възраст. Мисълта ми е, че не бих си вадила изводи на база това, че е имало и други с празни фоликули.
Пожелавам ти следващия път да изкарате и оплодите успешно поне 10!

candy, Grinning за съвети тип "страстоубиец" няма да те последвам, ама за дневна доза хумор със сигурност

ванила,  стискам палци за прегледа в понеделник. Дано не са толкова страшни нещата, колкото изглеждат.

Скрит текст:
Аз още се влача болна и май нещата отиват на отит,  защото на моменти усещам болка и напрежение вътре в ушите. В понеделник ще пусна освен пак ПКК, ЦРП и СУЕ, ще ходя и при личната и ако трябва и при УНГ.
Само се чудя ако се наложи да пия АБ, дали да си почвам дуфастона от понеделник или да изчакам малко. Реално ще имам около 3 седмици да оздравея преди хистероскопията ако го почна навреме, което май е постижимо.

Често казано малко изтървах кой на какъв етап е, ама успех на всички дето тези дни ще гонят О, предстои пункция или скоро трябва да правят тест!

Общи условия

Активация на акаунт