Отговори
# 210
  • София
Salsera, съжалявам за лошият резултат. Не винаги сме слагали Цетротит при стимулациите. Винаги сме вадели Я, дори и само 1 при стимулациите на ЕЦ. Изчакай няколко дена да ти мине, събери си въпроси и го коментирай с нея. Възможно е да са се спукали. Но някак несериозно ми звучи и на мен да не усвояваш инжекциите.

Аз пък съм свалила 3кг и съм супер щастлива Grinning

# 211
Salsera, съжалявам за развоя при теб… прегръдки ❤. Изчакай няколко дни да си събереш всички въпроси и ги обсъди с лекарката

При мен днес Михайлова изпрати терапия, кортикостероид, аспирин и едно лекарство МориВид 200мг за 6м, прочетох за него, страшни странични ефекти лошо чак ми стана 😵💫. Има ли някоя, която го е пила? Имам явно ревматоиден артрит, нямам никакви симптоми. Като коментар е написала след 4м ако няма бременност да пристъпим към АР

# 212
Моривид може да се пие спокойно и по време на бременност 🤗
Шанталче, браво 🍀

# 213
Благодаря Кактус ❤

# 214
Салсера, съжалявам! ❤
Подкрепям кактус, че това е на първо място неправилно проведена стимулация, още като ми писа, че си само на летрозол, доста се очудих, даже не знаех, че правят инвитро (дори и на ЕЦ) без да включват инжекции, но може и аз да съм в грешка. Че те за инсеминациите на повечето момичета им изписват мариоферт или гонал последните няколко дни, а там се целят максимум 2,3 фоликула.

Ванила, стискам палци за прегледа! ❤

2402, хайде вече да оздравяваш ❤

Eunoia, радвам се, че всичко върви добре ❤

Файонка, айде и на теб успех на прегледа и да не ти идва до другата коледа поне 😉❤

Скрит текст:
Днес стартира моята първа стимулация за инвитро. Преди малко за първи път сама си забих игла, не беше страшно, само ми причерня и щях да припадна малко след първата инжекция. И в тази връзка, днес док като ми определяше дозата каза: ти си с висок резерв, СЛАБА СИ, би трябвало и по-малка доза да ти направи повече Я. Явно наистина имат някакво значение кг, но това, че иглата все едно идва къса е абсурдно.
Иначе аз пък спрях да правя коремни преси преди седмица, за да има малко мазничко, където да ги бия

# 215
  • На изток от Ада
Вики успех!

# 216
Салсера, не знам какво да кажа и даже не мога да си представя разочарованието ти. Нямам опит със стимулации и не мога да се изкажа и от тази гледна точка. Но това с иглата е безумно, подкожните инжекции са с такива игли без значение колко мазнини имаш. Може да имаш нужда от по-висока доза, но не виждам в останалото логика. Дано да намерите обяснение и да не повтаряте ситуацията повече. Hands Pray
Вики, успех със стимулацията! Ще чакаме добри новини!
Наси, успех и на теб този месец!
Ванила, може и аз да пробвам сутрешни разходки, че вече в този студ и тази тъмница вечер ми е ужасно неприятно.
Успех на прегледа и да разкажеш после. Аз си записах час при Симона Вътева да коментираме как да продължа, че добавките ми свършиха. Направо ме е срам какво имам да ѝ разказвам за храненето ми последните 2 месеца. Animal Hear No Evil Започнах отново да обмислям и посещение при психолог.

# 217
Абсолютно е излишно да се обсъжда тази работа с килограмите и иглите. По принцип е нормално дозата да е съобразена с килограмите за разни медикаменти, дали в този случай е необходимо и доколко не мога да кажа, но това с иглата е пълна глупост.

То ясно, че лекарите искат да не са те виновни, но при такива изказвания (1) изглеждат покъртително некомпетентни и (2) едва ли не обвиняват пациента, че той сам си е виновен (ако имахте по-малко мазнинки, щеше да мине иглата и всичко да е наред; да, ама имате!). Да не забравим (3) стават за смях.

# 218
V_sS, успех! Силно стиснати палци 🙏🙏🙏

# 219
  • София
V_sS, прави се инвитро на ЕЦ само с Летрозол, когато се цели малко Я, но с по-добро качество. От 4ри такива стимулации само на последната сложихме Мериоферт, за да извадим максимума - 4.
За мен е по-странно ако на инсеминации се цели по-голям брои Я, защото това може да доведе до многоплодна бремнност, която е доста рискова.

# 220
Шантал, аз мислих, че си имала и инжекции, понеже масово на ЕЦ са си и с инжекции.
Иначе за инсеминациите, на мен никога не са ми давали опция и за инжекции, даже ми бяха казали, че ако имам повече от 2-3ДФ ще я отменим, защото е опасно. Но в групата за инсеминации, след 2,3 неуспешни, им включваха няколко инжекции, правеха по 3, 4 дори 5ДФ и така успяваха така повечето.

# 221
Вики, желая ти успех и да извадите хубави яйчица. 👌

ШанталИнсемнациите могат и с повече от 2 яйцеклетки, така има успеваемост.
 За мен лично ин витрото е тежка артилерия и по-добре да търсим къде е проблема и да направим инсеминация. Но наистина трябва лекар, който си разбира от работата. Според мен и поликистозата и хипото оказват влияние на забременяването. Поне гиненолога ми предписа Иногинол, а другия дори добавка за щитовидната не ми даде, замислям се да си купя някоя от рода на Тирохелп.

# 222
Здравейте момичета. 😊
Някоя от вас да е била с висок естроген и как се е справила с него. Доктора смята че ми трябва диета и да отслабна. 57 кг съм между другото. Тогава нещата щели да се напаснат.
Но с тази анемия и постоянната отпадналост не знам как ще стане. Желязото пак ми е много под нормата а хемоглобина 113.
И после като кажат нищо ти няма ,млада си,ще пийнеш желязо няколко месеца и ще се оправиш. А вече няколко години се мъкна и стомаха ме боли от него. Явно не съм попаднала на правилните лекари.

# 223
Аз за естрогена мога да кажа, че махнах всичко пластмасово от вкъщи (включително взех блендер със стъклена кана), минерална вода в пластмаса купувам само ако е крааайно пред умиране положението и разкарах най-сериозните химии, с които чистех (оставих само за банята препаратите да са тежки, ама ММ е поел миенето).
Има доста храни, които също повлияват хормоните, може да потърсиш в интернет. За естрогена е важно никакво тофу и всякакви соеви продукти.

# 224
Salsera Съжалявам за случилото се. Наистина не мога да дам предположение какво не е наред. Всеки реагира по различен начин на медикаментите и може и стимулацията да не е била точната.
Скрит текст:
Аз с Кломифен съм правила по 3 фоликула  и на следващите стимулации по 1. Та и с един и същ препарат съм имала различни резултати. С LH при мен е на руска рулетка… Веднъж се вдига след достигане на фоликулите 17 мм, след 20 мм, а последният път и след 15 мм. Доста непредвидимо е при мен и сме изпускали О, защото се е вдигало когато не сме очаквали, но поне е било при инсеминациите. Не искам да звучи, като да защитавам лекаря, защото съм при нея и я харесвам. Просто споделям личният опит, че понякога тялото ми е реагирало по различен начин на един и същи медикаменти. 
Не спирам да стискам палци да успеете ❤

Вики Успех 🍀

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 11:58 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт