Отговори
# 225
Благодаря ви, момичета Simple Smile Напълно съм съгласна с вас и мнението ми е точно като на Firebird. За мен си е измиване на ръцете това с късите игли и килограмите. Поне да имаше доблестта да каже, че е сбъркала със стимулацията, може би щях да направя компромис. Но на доктор, който ми се оправдава с късите игли и ме обвинява мен, че не съм си била правилно инжекциите или не навреме ( точно в 21.30 ч) си бих Овитрел е просто.....недостойно и некомпетентно. Е, разбрах, че доста момичета в тази клиника е имало с кухи Я или т.нар. изпуснати фолкули. Аз не мога да имам доверие на доктор, който ме има за опитно зайче, не съм на 20 г за да си губя времето, АМХ-то и яйцеклетките, докато " без да иска" ми улучи правилните инжекции. Досега и при д-р Станулов, и при д-р Тургут съм имала блокиращи инжекции, които пазят ЛХ да не отиде в Космоса, което при мен често става изненадващо. А тук НЯМАХ БЛОКИРАЩА. Дори когато ми излязоха хормоните няколко часа преди Овитрела, тя лично ми каза, че ЛХ ми е много високо. И не знам защо не предприе мерки. Честно ви казвам, имам чувството, че аз и всички, дето минаваме през инвитро вече знаем много повече от докторите и ако можех сама да си правя стимулация  и да си изписвам лекарства, сигурно да си я бях направила по-добре. Четох много английски източници и всички казват, че задължително при високо ЛХ се слага блокираща. А аз нямах.
Имам един въпрос : Жълто тяло се образува задължително при отделена от фоликула ЯЙЦЕКЛЕТКА или жълто тяло може да има и при липса на такава, но спукан фоликул? Защото аз видях на екрана че имам жълти тела, но ми беше обяснено че едва ли не всеки фоликул, дори и празен, става на жълто тяло!!!! Нали именно жълтото тяло гарантира, че е имало яйцеклетка, следователно овулация? Или аз нещо не разбирам, или ме правят на голям балък. Ще си пусна и 7 дни след предполагаемата овулация прогестерон, която смятам че беше няколко часа преди пункцията, защото ме заболя много силно корема да видя дали е висок.
П.С. също така разбрах че при висок прогестерон ПРЕДИ пункцията е възможно да се случи преждевременна овулация, а моят си беше висок, а бе всички хормони ми бяха вече в Овулаторна фаза.
Извинявам се че ви занимавам с моята история, просто не съм вчерашна, от 4 години ходим по инвитро, записвам си всеки път какво ми дават и да ме обвиняват така нагло, просто ми дойде в повече. Кажи си, че си ме изпуснала и кой откъде е. То е ясно че винаги може да има и празни фоликули, ама не всички и не при такъв голям резерв, по-често се случва при ИЯР и НЯР.

# 226
  • Замък сред облаците
ЖТ се оформя от фоликула - той е “пъпката”. Дори и вътре да не е узряла Я, да е бил празен, самият фоликул го е имало и съответно има ЖТ. ЖТ е регресивната форма на фоликула в случая и няма общо с наличието или липсата на Я.
Съжалявам, Салсера. Не знам какво да кажа….

# 227
  • На изток от Ада
Докторите си мислят, че ние не знаем и не разбираме. Затуй каквото ни казват ще повярваме . Малко хора могат да си признаят грешката. Докторите също са хора!
Отново съжалявам Селсера!

# 228
Уау, Salsera, потресена съм. Реакцията на лекарката е меко казано неадекватна. Ако ми каже нещо такова на мен, веднага бих я контрирала с въпроса като е знаела, че иглите са къси, 'що аджеба ми ги е ръгала, ми не е взела конските?!

След последния преглед при моята АГ, която откровено излъга в амбулаторния лист какво е видяла на ехографа, започвам да се съмнявам във всичко и всички. Въобще не ми вдъхва доверие, че някой е лекар от 100 години, "светило" и т.н.
Направо се обезкуражавам за прегледа при нея (Сенкова) във вторник, защото ми трябва точно едно такова мнение, за да загубя доверие в лекар. Още повече като знам, че за всички тези "процедури" се хвърлят торби с пари и сума ти нерви, най-малкото от уважение към пациента (клиента..) трябва да си кажеш, че си сгрешил.

На твое място бих изговорила всичко с нея, за да съм наясно сама за себе си има ли смисъл да продължавам там, ако ще ми хвърлят прах в очите и най-елементарното нещо като признаване на грешка няма да направят. Съжалявам, че се е наложило да ти се случи!

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 18:21 от Анонимен

# 229
Мен лично много не товари това следене и секс по график, този месец съм аут. На всичкото отгоре, моя "приятелка", поне до този момент я имах за такава ми изтърси в чата: "-Тебе ти дойде цикъла сигурно, а аз съм бременна", и ми прати снимка на кръвния си.  Като и казах : - "Честито",  отговора беше, да не се старая и да преигравам, защото не съм била щастлива и щяло да загуби бебето заради мен,че като е тръгнало, ние по естествен път нямало да имаме дете. Почувствах се ужасно, като попарена с вряла вода, демек аз съм  злобна и не заслужавам дете. Мислех я за моя сестра, но съм грешала, знаех, че опитват, но никога съм нямала лоши чувства към никого. Това не е човешко и не е никак приятелско, хем да бръкнеш в раната на другия, хем да го огорчиш и да го накараш да се чувства наказан. Той Бог вижда всичко , живи и здрави.  😟

# 230
Съжалявам, Салсера.. помисли хубаво дали все още й имаш доверие, защото ако то е загубено може би е по-добре да потърсиш друг лекар, на който да успееш да се довериш. За мен какъвто и да е коментар на тема "ама то не стана, заради еди кой си предварително известен факт" е просто подигравка с чувствата на пациента. И без това преминаваме през седемте кръга на ада за да стигнем до мечтата си, а да ни ритат така докато сме долу е още по-болезнено. Heart

# 231
Ох, аз бях малко назад с постовете, сега прочетох. Salsera, аз наистина съм леко шокирана, не мога да повярвам, че точно Сенкова е дала такива обяснения. Според мен говори с нея и си искай отговори на всички въпроси.
Моите “първи” ходения при репродуктивни специалисти бяха в Неовитро, аз много исках да се докопам до Сенкова, но тогава нямах толкова неуспехи и не се опитвах особено. Всички останали бяха много мили, ама нещо не усетих да е моето място, аз обичам казармен ред и дисциплина 😄 Въпреки това направо ми се струва абсурдно да се говорят такива неща, много се надявам да е някакво огромно недоразумение, въпреки че не знам как точно би обърнала нещата като да са недоразбрани.
Пожелавам ти единствено всичко да се нареди!
Snowflakee, думи нямам. Дори не разбирам как може да има такива хора и как сърце им дава да се държат по този начин. Не знам какви са ви отношенията, ама това не само не е приятелско, то дори не е човешко отношение.
Вики, надявам се ти да си нашата слънчева пътечка в тази тема. Пожелавам да извадите много яйчица и всичките да се оплодят и да се чудите после кое да върнете първо! ❤

# 232
Честно казано беше ми адски неприятно снощи да прочета историята за Сенкова.

Първо, защото зная какво ни коства една стимулация като физически, емоционален и финансов аспект. И липсата на резултат накрая е убийствена. Съжалявам за станалото.

Второ, защото тази сутрин ми предстоеше пункция там. И въпреки, че не ми е първа, успя леко да ме разклати психически.

За щастие днес нещата минаха добре и извадихме яйцеклетки, както и всички момичета, които бяхме днес. Имаше момиче на възраст над 48 и извадиха най-много при нея Simple Smile

Не искам да защитавам Сенкова, защото всеки опит си е личен, но аз винаги съм получавала много човечно отношение и приятелска загриженост. Имам чувството, че прави и невъзможното за мен и винаги ще съм й благодарна.

Надявам се нещата да имат логично обяснение и поне да се изяснят обстоятелствата, за да бъдеш в мир със себе си. Пожелавам от сърце да успеете, където и да опитате отново ❤

Късмет и на всички момичета този месец 🤞 Коледа наближава и дано всяка получи своето мъничко чудо ❤

# 233
Мен лично много не товари това следене и секс по график, този месец съм аут. На всичкото отгоре, моя "приятелка", поне до този момент я имах за такава ми изтърси в чата: "-Тебе ти дойде цикъла сигурно, а аз съм бременна", и ми прати снимка на кръвния си.  Като и казах : - "Честито",  отговора беше, да не се старая и да преигравам, защото не съм била щастлива и щяло да загуби бебето заради мен,че като е тръгнало, ние по естествен път нямало да имаме дете. Почувствах се ужасно, като попарена с вряла вода, демек аз съм  злобна и не заслужавам дете. Мислех я за моя сестра, но съм грешала, знаех, че опитват, но никога съм нямала лоши чувства към никого. Това не е човешко и не е никак приятелско, хем да бръкнеш в раната на другия, хем да го огорчиш и да го накараш да се чувства наказан. Той Бог вижда всичко , живи и здрави.  😟

Само аз ли намирам тази ситуация покъртителна, абсурдна, неадекватна….? Думи нямам. Аз на тая приятелка бих спряла да ѝ говоря след такива приказки.

Една си позволи преди известно време на теория така да ми обяснява каква майка съм щяла да бъда и да не бъда и това си остана последният път да сме се виждали.

# 234
Съжалявам за момичетата на които съм разклатила психиката, но мисля, че когато получаваме такова абсурдно отношение от лекар на който сме се доверили и който е с години опит ( да беше млада и неопитна, ок, ще го разбера), но това беше моя злощастен опит. За мен се допуснаха елементарни и много груби грешки. Днес говорих с моята АГ, тя като видя какви са ми били хормоните 36 ч преди пункцията и се хвана за главата. Такъв Естрадиол и ЛХ отговарят точно или на момента на овулация или на вече минала такава, т.е. яйцеклетките може и да са били презрели в този момент. Затова и се изписват блокиращи инжекции/ таблетки, защото не знаеш как ще реагира тялото на една жена. При едни жени ще се мотаят с по 1-1,5 мм, при други ще дръпнат с по 2,5-3 мм. Аз съм имала цикъл в който на 15-ти ден имах фоликул 11 мм и двама лекари ми казаха, че овулация няма да имам този месец. Е, фоликула се спука след 6 дни и имах овулация. Всеки ще каже няма как за 6 дни да дръпне толкова, но моя дръпна. Така че всичко е възможно. Не всички сме по учебник. Мисля, че когато имаме такъв опит е хубаво тук да споделяме, защото ще си имаме едно на ум. Аз може и да не съм останала с кой знае какви впечатления от Тургут и Станулов, но им признавам че извадиха точно 100 % от всички тръгнали Ф. Нямам намерение да й искам каквито и да е обяснения. Това е като на мъж , който те е предал и ти е изневерил да му искаш обяснение...Какво ще ти каже? То гърнето вече е счупено, няма доверие. Не ми се слушат поредните глупости как аз съм виновна и с тъпите игли.
И да, на никой не му дреме ние през какво минаваме. Физически ни тъпчат с офф лейбъл лекарства ( повечето се използват за лечение на рак, те нямат законово предписание за АРТ), с инжекции, които ти променят хормоналния баланс, странични ефекти, упойки от които се чистим с месеци. Пари хвърлени на вятъра, само за този " опит" сме дали 4000 лв, за всичко. И най-важното, всеки такъв неуспех ни осакатява психически. Още 2 психотерапевта ли да си наема за да ме лекуват. А кой ще ни върне пропиление резерв, падащото АМХ, откраднатите мечти, вяра, надежда? Да, случват се всякакви неща, но нека да по случайност. А не по грубо и съвсем преднамерено незнание и неспособност да го направиш както трябва. Това вече е престъпление. На мен няма кой да ми върне поредните яйцеклетки хвърлени в кофата. То поне да имаше оплождане, че да си кажеш " стигнахме до някъде". А то......Пак от нулата. Аз вече почвам да си мисля, че за естествено, макар че трябва да граничи с чудо, имаме повече шанс. Поне тялото и природата си знаят работата и никога не грешат.

Ванеса, радвам че при теб е минало добре. Вчера имаше момичета с доста ниски резултати. Явно е на късмет работата.
Аз ще си изследвам Прогестерона и ще се разбере дали е имало овулация, защото те тия яйцеклетки не могат да излетят във въздуха.
Сноуфлейк, безумно и много глупаво изказване на тази жена. Аз не бих я нарекла приятелка. Това, което е казала на жена, която има проблем със забременянето е......А ми, ако има дъщеря и тя като порасне има такива проблеми, как ще се чувства тогава? То всичко се връща. Просто я изтрий и блокирай от живота си.

# 235
Салсера, след моята пункция питах дали са се образуват жълти тела от пунктираните фоликули и ми казаха да. Тоест пак си има повишение на прогестерона. И както АА обясни, няма значение дали е бил пълен или празен фоликула.

Тоест с това тестване на прогрстерона не знам какво повече ще разбереш.

Ванеса, успех с твоята процедура!

# 236
Сега успявам да ви изчета от петък насам.

Салсера, дори не знам какво да кажа! Много съжалявам! Дори не мога да си представя какво разочарование (и гняв сигурно) е да се окаже, че стимулацията е била напразна Sad Като знам за всяко фоликулче какво тръпнене е... Направо настръхвам, че има такива лекари, които реагират по подобен начин. А аз си мислех, че този доктор е от най-свестните и добри тук....
36 часа преди моята пункция LH ми беше 0,6. Станулов ми беше дал цетротид още след 3 дни. Дори се бях стреснала след овитрела и декапептила, че са тръгнали да гърмят и той ме успокои, че нямало как да ми се случи.

Искрено ти желая това да е последното разочарование!

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 11:52 от _snowflake_

# 237
Салсера, чак сега се включвам с моя коментар… голяма тъпотия, съжалявам, че ти се е сервирало по този начин.
Нямам никакъв опит със стимулации за момента, но пък вадейки социология от близките ми хора, минали и минаващи през тези процеси, знам че във всеки един момент при всеки един лекар нещо може да се оплеска. Нито един от тях не е константа за гарантиран успех.
Имам пресен пример за Станулов как направи два поредни пъти една и съща грешка с моя позната, с очакване за различен резултат.
Както те съветват - разпитай я къде според нея е сбъркала и какво трябва да се промени. Ако няма проблем при тях според нея и не предложи друго, аз бих си преосмислила инвестициите при тях.

# 238
Много пишете, момичета, едва успях да изчета всичко и забравих половината неща, които исках да напиша.
Съчувствам много на Салсера за поредното разочарование, но може би момичетата са прави, да пробваш да проведеш още един разговор с нея, може и тя да е мислила по твоя случай, да промени мнението си, или пък при повторен опит да положи извънредно старание, за да компенсира грешките си. Пожелавам ти нещата да се наредят по правилния начин.
Пожелавам и на Файона успех на консултацията във ВМА, дано ако се налага още едно лечение, да е последно и да изчезва тази проклета бактерия.
И последното, което ми остана в главата, ситуацията със уж миналата овулация на Бъстийд, а чак след това й се позитивираха ЛХ тестовете. Хвърли ме в големи размисли, доколко мога да вярвам на тези лентички. Още повече , че аз съм с 29 дневен цикъл, вчера на 9ти ден започнах с лентичките и вече тестовата ми е по-наситена на контролната. Миналия месец пак имах пик на 10 и 11 ден. Обаче дали имам толкова ранна овулация, се чудя. Знам, че фоликулометрията дава отговори на тези въпроси, ходила съм няколко пъти, ама то не може всеки месец:smile:

# 239
  • На изток от Ада
Тирамису най -добре фоликулометрия.

Общи условия

Активация на акаунт