Отговори
# 930
Даваме съвет, защото сме минали през това и после сме съжалявали явно 😉
[/quote]
Жаки , не съм против ПИД-напротив , аз също правя на моите . Още след първата пункция , когато получихме морфологично лоши бластоциди , Цветков каза , че започваме да ги изследваме . При нас има и други фактори   . Просто момичето каза , че няма да се прави  такъв на нейните ембриони и точка . Не виждам причина да се продължава тази дискусия .

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 21:37 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 931
  • На изток от Ада
Ами ясно за Вики ,но темата сее чете и от други. Има и някои които не пишат , но четат има и такива без регистрация .

# 932
В тази тема малко или много почти всички сме обременени от историите си с неуспешно забременяване, но не мисля, че е редно да си прехвърляме опита върху другите. Аз подкрепям sunshine на 100%. А и ембрионите на момичето вече са замразени, никой лекар няма да тръгне да размразява и биопсира вече замразени ембриони без никакви показания за това. Следователно дискусията е безпредметна. При липса на аборти, липса на неуспешни процедури, липса на препоръка от лекар и липса на генетичен проблем, ПИД в казуса на Вики е излишен и нека спокойно си изкара празниците без да ѝ пилим как трябвало ПИД. Това е първият опит на момичето и има страхотна бройка ембриони. Късмет Вики, ще успееш от първи опит!

# 933
Точно вие дето правите инвитро би трябвало най-добре да знаете колко време, финанси, подготовка с лекарства и психически също, отнема един трансфер и чакането след него. Най-логичното е поне да си спестиш връщането на нездрави ембриони….
Но исках главно да кажа на salsera че това което го каза Кактус с геломиртола в тенджерата с вряла вода е ТОП при синузит. Само това ме спасява.

# 934
Наси , въобще не си разбрала какво искам да кажа . И друг път съм забелязвала , че бързаш да се засегнеш вместо да вникнеш в думите на хората .

# 935
  • На изток от Ада
Не се засегнах Сън! Имам си други неща в момента. За пид беше само идея.
Какво да се засягам , нито правя инвитро нито съм доктор...

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 18:59 от nasito8988

# 936
Не знам защо личните мнения на момичетата, свързани с това дали ТЕ самите биха направили ПИД се смятат за непоискан съвет, пък
Скрит текст:
Според мен на този етап не е нужно да правите ПИД . Вие сте млади хора

вече е ок включване.
И аз преди 3 месеца бях млада, здрава, умна и красива, но когато си направих 2-3 изследвания, че оказа, че съм само последните 2. Grinning

Не виждам нищо лошо в това човек да опита да избегне влизане в графи "аборти", "неуспешни имплантации", било то с ПИД, допълнителни изследвания или нещо друго. Sisi_cat сподели, че се напряга от мислене на какви изследвания да ходи. Мен пък ме напряга изчакването на случайността. Консултациите с лекари и допълнителните изследвания ми дават увереност и спокойствие, че правя нещо по въпроса със забременяването и другите проблеми. Приемам го като стъпка напред към целта и отмятане на възможна причина за неуспех. Хора всякакви.
Предлагам да не си размахваме пръст и да си обясняваме за какво е темата. Коментират се доста неща и не всички са свързани с "бебеправене" (например синузита от последните страници Grinning ) Но когато мнението не е противоположно на нашето - всичко е точно. Wink

# 937
Нала в никакъв случай не съм искала да Ви изглежда по този начин . Просто наистина не виждам смисъл да се дават съвети за ПИД на вече замразени ембриони . Когато казах , че темата не е за инвитро , имах предвид , че прекалено много се задълба в конкретното изследване . Както казах аз не съм против ПИД , така че няма как да съм ви контра . Хората , които ме познават от темата , нещо , което не може да се каже за теб , знаят тегавата ми история и че съм добронамерена към всеки . Аз спирам да пиша в темата . Пожелавам успех на всички и винаги съм на разположение на лични ❤

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 21:30 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 938
Hold your horses, дами !

Темата е за всичко, на която, каквото й душа иска! Сухите статистики, анализи и 1000 вида изследвания следва да се разнообразяват!

Мисля, че Vss е достатъчно умен човек, тръгнал по този път, за да реши информирано и то с лекар, какво ще прави със собствените си ембриони.
Да, за мен информацията за ПИД е полезна, благодаря за споделеното, но в случая момичето сподели една страхотна новина, а сега ще стои да мисли "трябваше ли и аз да направя".
Аборти стават с ПИД, без ПИД, с хиляда изследвания, с абсолютно здравословен начин на живот и т.н и т.н Не е нужно предварително да се обрича някой, защото не е направил нещо.

Salsera, слагаш морска сол в един памучен чорап, топлиш леко в микровълновата и слагаш на челото.

Sunshine Heart Hug

# 939
Някой има ли идея дали ще се гътна с тая пълна упойка утре по обяд ако сега изпия един колдрекс?

# 940
Имах точно това предвид, което Аниго каза.
Аз съм за всякаква неща, които могат да ни предпазят, но тя каза, че няма да правят. Тогава не е нужно да казваме дали трябва или не трябва, ще се внесат допълнителни (ненужни и отрицателни) мисли/напрежение

Вмъквам, че и преди опитите ни винаги съм била отговорна към здравето си и съм ходила на допълнителни изследвания даа пъти годишно, за собствено спокойствие

# 941
hardcandy, аз преди първата ми пункция (тя си е с упойка) бях болна и денят преди нея пих няколко Фервек*а. Оцелях Simple Smile

Относно зацапването при дуфастон - както са казали момичетата, след пункция цикълът е по-непредвидим. Но и дуфастона е слабичък. На мен ми е идвал цикъл и при прием на цикологест (доста преди датата), та всичко в този живот е възможно.

За ПИД - мисля, че всички сте прави и с добри намерения. И макар да се поражда спор, информацията от него е полезна.

Ви, страхотен резултат! Аз вярвам, че ще успеете още с първото мъниче Heart

# 942
Мисля, че последните страници ни намекват, че ни е време за нова тема и се надявам да намеря всички ви там. Heart Напомням и да пратите датите си на rave, ако искате да видите името си във вълшебното списъче! Nature Star2

# 943
Vss, браво за резултата! Стискам ти много палчета за вашето коледно чудо и да ви донесе здраво бебче!

# 944
Момичета, благодаря ви сърдечно за хубавите пожелания! ❤
Разбирам и приемам изборът на всяка една от вас.
Скрит текст:
Ние ПИД няма да правим, както казах, даже не сме го обсъждали, аз не съм го и поставяла под въпрос. За разлика примерно от допълнителната обработка, която ни препоръчаха - точно тази, за нашия случай. Имаме си наши причини и разсъждения да решим така. Ако лекарите ни го бяха препоръчали, щяхме да се замислим със сигурност.
Аз имам миома, която може да се окаже основният проблем, според лекаря, за липса на имплантация. Това и беше една от причините да не правим ПИД засега, защото ако, дали миомата или нещо друго в моята среда не е ок, с парите за този ПИД ще направим процедури за да разберем какво е това (ние не сме от София и всяка процедура ни идва с +1500лв за пътища и хотели). И колкото и да сме готови да дадем всичко за да имаме дете, няма как да пропуснем и финансовата част, среден клас хора сме т.к.
Ще пробваме скоро ЗЕТ, ще видим какво ще стане. Поне имаме ембриончета. Аз както ви казах, се бях настроила, че може и да няма 🙂

ПП: Дойде си ми стабилно. Спирам дуфастона.
ППП: Който не е гледал Гунди, да ходи да го гледа, заслужава си😉

ЕДИТ: И искам да благодаря на човека, който ме надъха да направим стимулацията сега, да не я отлагаме и трепери заедно с мен за всяко обаждане и резултат - SGC❤

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 22:56 от V_sS

Общи условия

Активация на акаунт