От ЮНИ месец обещаваме, че ще кърмим на поискване и ще мием дупенца напишкани

• 12 332
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
Добър ден, майчета  Heart Eyes

Днеска съм в особено добро настроение като се има предвид, че звъннах още веднъж в НОИ, този път на телефона, който Светли беше дала и жената ми каза, че утре мога да си чакам парите...  Hug Peace Не мога да повярвам, но.. Утре ще видим   bouquet

Svetlana_72, а на теб какво ти казаха? Ще си получиш ли скоро парите?

ivet_a, ще кажеш ли телефона за записване и какви са условията и за видеозона?

Lioness, наистина в БГ, човек да се моли да не стига до болница.. Да не говорим за децата му  Naughty Просто тук могат да те побъркат. Аз сега дори се чудя дали да не ида на още един преглед, за да разбера дали наистина имам херния или е нещо друго. Преди като лежах повече и не се усещаше нищо, само като повървя, а напоследък си го има това като топче постоянно...

Иначе моята бебка не спира да ми напомня за себе си... Единственото, за което се сетих да се притесня сега е дали всъщност не е опасно като се влача още кашляйки, въпреки че пия лимони и ям мед..  Sad Колко е защитена тя в корема ми??? Хайде, по - опитни майчета, кажете какво мислите...

Това е засега от мен! Дано слънцето навън ви действа както и на мен - МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНО  smile3525

# 226
Добро утро,мами Hug
Направо ме 6а6нахте колко сте иzписали от понеделник Shocked  Mr. Green Много се радвам,че при 4око и  Блус  се е окаzала фал6ива тревога Praynig И zа двете майчета от преди,които очакват пак бебчета...Много късмет тоzи път newsm10
Мадам,стойностите на кр. zахар доколкото zнам не трябва да надви6ават 90 на гладно,180 след 1 час и 120 след 2 часа...дано не се бъркам newsm78
MDS, наистина имаме сходни вкусове...Само аz дето исках дъ6теря ми да се каzва Макс Mr. Green или по точно Максин,ама таткото скочи до тавана като му каzах  hahaha Joy
Момичета как сте с коремите?...моята обиколка на талията стана 1м Sad Не мога да си намеря панталони,стават ми иначе zа бременни S,ама от тоя огромен корем preggo ни6то не мога да zакопчея,а по голеите номера ми увисват на дупето и по краката..направо неzнам newsm78И днес ми трябваха 10 минути да си обуя обувките...седнала на един стол,с вдигнат крак на друг стол... Mr. Green абе голяма картинка съм Joy Днес 6те ви сложа малко снимки с тумбата да се упла6ите и посмеете...като карикатура съм Mr. Green

# 227
Лелеее, колко неща са са се случили за един ден!! И колко сте изписали!!
Blues, просто не можех да повярвам на очите си, докато ти четях пост-а!!  smile3556 не е истина просто!!! newsm09
mds, направо ме утрепа с колекцията!! Всъщност.. остана ли нещо в магазина след теб?  Laughing Много ти се радвам, аз съм изпълнена със същия ентусиазъм, и ако не беше ремонта, отдавна да съм се впуснала на голям лов, но засега се стискам, че няма и къде да ги сложа покупките.  Confused И аз като Gery_baby ще попитам откъде се сдоби с такава подложка за къпане, че и аз не съм виждала. Отделно да ви кажа вчера една продавачка сподели с мен за тази ваничка http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1067 да не се подлъжа да я купя, че на нейна позната по време на къпане на бебето се строшила надлъжно на 2 и бебето изпаднало!! Та жената каза, купувайте качествена пластмаса!! Те това не ми беше хрумвало, че е възможно!!
mom_an, не знам дали да се смея или да плача с този твой мъж!  Laughing Първото, което си помислих беше: 'ето, този поне човърка нещо из вкъщи, а моя - вече трети месец едни прозорци не смогва да замаже!!  smile3514 Хора, почвам да се отчайвам.. с ремонта сме доникъде, време не остана, моичкия 'щял отпуск да си вземе, ако се забави'  smile3515 - КОГА? ДОГОДИНА?? smile3511 И пустия му, не дава да му се помогне! Ни рода, ни майстор не се допуска до вкъщи! Ох извинете, много се ядосвам..  Weary
MKT, не си само ти с корема, моя имам чувството, че расте не с дни, а с часове! Абе напълно неподготвена се оказах, все си мислех че ще расте по-бааавничко, а то няма за кога! Като гледам майските майчета скоро ще излизат в отпуска, наближаваме ви казвам, панииикаааааа!!  ooooh!
Те това е.. хайде приятен ден от нас и много ви се радвам, че толкова пишете, че сте ми голяма утеха! Но! - само хубави новини вече!!  bouquet

# 228
  • Варна
Здравейте, момичета!

Някоя от вас (сори, не помня коя  Embarassed ) щеше да проверява въпроса с допълнителна здравна осигуровка, която покривала част от разходите в болницата. Нещо ново по въпроса?

# 229
Добър ден, майчета  Heart Eyes

Svetlana_72, а на теб какво ти казаха? Ще си получиш ли скоро парите?

За съжаление парите от болничните за м.01 ще получа чак след 26.03(добре че това не са ни единствените доходи) Mr. GreenСамо незнам ако с такива темпове изплащат и болничните за полагащите се 315 дни, майките които разцитат само на тези доходи какво ще правят : Close

Относно коремите: незнам какво да кажа, защото съм странен случай. От месец и половина кантара не мърда, а корема ми расте. С първата бременност беше почти същото - до началото на 7 месец наддавах и след това кантара замръзна, но въпреки това родих дъщеря си 3.900 и 52 см.

Айде, че нещо се отплеснах и стана много дълъг пост Joy Joy Joy Joy

# 230
  • Варна
Blues, мога да си представя какъв потрес си изпитала! Дано повече да не ти се налага да чуваш такива ужасни новини и слава богу, че са се оказали фалшиви!  Hug
С дъщеря ми единия път ме бяха подлъгали лекарите, че има сериозен проблем на крачето и цял следобед ревах като луда. Слава богу, първото нещо, което видях на следващата сутрин беше как детето се катери по стълбата на двуетажното им легло, да стана ясно, че нищо от страхотиите не е истина. Оф, голям ужас е! Почини си хубаво, направи нещо хубаво за теб и за таткото, имате нужда от успокоение за разклатени нерви!

Та като казах за нерви - откакто влязох в 7 месец се захванах да плета бебешка пелена. Всичко хубаво, ама май съм я почнала доста широкичка, та да видим ще я докарам ли до квадрат или ще си остане с размерите на шал  Laughing. Тъй като таткото изразява желание също да помага в плетенето, една вечер шашнахме сина ни. Ние си обсъждаме какъв модел да я направим и той пита баща си - Ама тебе какво те касае това? И баща му най-сериозно му отговаря - Ами нали и аз ще плета част от пелената! Синът ни гледа  Shocked, но му обяснихме, че и преди неговото раждане сме му плели съвместно пелена, та ни е традиция. Милия, а като му предложихме и той да се включи в "проекта" -  Sick  Laughing
Веселят ме моите момчета...  Laughing И вашите момчета, дето на 30 години са с две деца и без секс, ох, горките, също.  Joy

# 231

ivet_a, ще кажеш ли телефона за записване и какви са условията и за видеозона?

Здравей мамче,добър ден
Как си днес,телефона на 920-20-31 вътр.238 но трябва да се обадиш от 9-12 часа. Ще те попитат коя седмица си и кога ти е термина.Курса се провежда само в петък,ще ти кажат да отидеш в 121стая за курса и 121 за видеозона.На курса ще се качите на 4 етаж там ще ти говори за всичко свързано с раждането,ще ти покажат стаите и родилните зали.На деня определен за видеозон които те ти определят акушерката ти показва всичко глава,сърце,гръден кош и др.казва ти дари пола на бебето smile3522 smile3522 smile3522 smile3522
Много е интересно поне аз не знах какъв ще е пола на моето бебче newsm30 newsm30 newsm30

# 232
Изчетох ви одеве, но чак сега сядам да попиша, че от сутринта съм се хванала с миене на едната тераса, банята, тоалетната, пране, айде да сготвя и на малкия, той пък взе, че заспа точно преди да обядва, хайде и аз да хапна малко, че не съм закусвала и ей ме на на линия.
Кетка, такъв е моят мъж-  страшно оправен и сръчен, все човърка нещо, но има и лоши страни това - и най-префърцунената и претенциозна госпожица не виси толкова време в моловете и бутиците, колкото моят човек в магазини за строителни материали, машинарии и железарии. Способен е да си изхарчи цяла заплата за ужасно скъп уред, който я ползва веднъж-дваж, я не.
А относно твоя проблем с ремонта, прекрасно те разбирам, щото бях така с първата си бременност и от нерви два пъти лежах в Тинчето Киркова за задържане. Та ако е съгласен мъж ти, веднага ще те свържа с едно момче, брат на колега на моя мъж, който се занимава с ремонти и се справя доста добре, аз съм го пращала да ремонтира домове на приятелки в София. Само не знам колко взема, но ако кажеш какав точно услуга ще искаш, веднага ще проверя. Така хем ремонтът ще ти стане за нула време, хем няма да се занимавате. Стига само твоят човек да е съгласен.
МКТ, аз пък ако имам момче, също е ще е Макс, така че ис теб може да се каже, че имаме еднакви вкусове Mr. Green
Лилибонче, много ме трогна с тази пелена. Моите ги плете все баба ми, ама като нея друга майсторка не познавам, така че не се и натискам Embarassed
Хайде стоп засега, че дълго стана, после пак.

# 233
Здравейте, момичета!

Някоя от вас (сори, не помня коя  Embarassed ) щеше да проверява въпроса с допълнителна здравна осигуровка, която покривала част от разходите в болницата. Нещо ново по въпроса?

Светли, аз бях, но ще ходя в понеделник до Закрила.. Днес ще ходим на адвокат с моя мъж  Heart Eyes, че нали беше сгафил през декември с колата и тази седмица му се обадиха  Confused Сега да видим какво ще правим и колко ще ни излезе  Praynig

Lilibon-че, я какви неща правели мъжете  Mr. Green Сега като се замислих може би и моя бих го увлякла да се включи, но аз самата не мога да плета  Joy Но, браво на вас! Много сладурско ми прозвуча  Heart Eyes

# 234
Здравейте мамчета!  bouquet
И аз да питам за тоя пусти НОИ. #Crazy
Като съм от Плевен тези телефони,дето сте ги дали,сигурно не ми вършат работа?Или пак може по ЕГН да се направи справка?Сега получих някакви 100 лв дето хич не са ми ясни какво представляват.Моите болнични са на по 20 дни и дали е възможно да изплащат първо едната част от месеца,а след това от другия болничен другата?Уф,много въпроси,ама моите на работа хич не са наясно-ни счети ,ни касиерка. #2gunfireПреди поне имах фиш и знаех какво да чака,пък сегааааа.

# 235
Като съм от Плевен тези телефони,дето сте ги дали,сигурно не ми вършат работа?Или пак може по ЕГН да се направи справка?Сега получих някакви 100 лв дето хич не са ми ясни какво представляват.Моите болнични са на по 20 дни и дали е възможно да изплащат първо едната част от месеца,а след това от другия болничен другата?Уф,много въпроси,ама моите на работа хич не са наясно-ни счети ,ни касиерка. #2gunfireПреди поне имах фиш и знаех какво да чака,пък сегааааа.

abi7v, нищо не пречи да пробваш с телефоните  Peace Така или иначе проверката е по ЕГН. А иначе теб на колко те осигуряват? А самите болнични ги плащат отделно, нищо, че са за един и същи месец...

# 236
А сега и за допълнителното здравно осигуряване

Обадих се в Закрила, за да си спестя една разходка и оттам ми казаха,че в момента не предлагат пакет за индивидуално осигуряване. Чакат да имат такъв след 15.04. В стария пакет наистина е имало покриване на раждане.. И след 15.04 ще се знаят цени и условия. Предполагам обаче, че те не са единствените предлагащи такава услуга, затова ще се поразровя още малко  Peace

# 237
  • София, под Карлсон
Здравейте, мамчета!
Благодаря ви за милите думи, подкрепата и прегръдките, определено имах нужда... Sad
Днес вече съм добре, вчера явно стресът ми дойде в повечко newsm10 Но преживяването беше незабравимо, за пореден път осъзнах за какви глупости се ядосваме всеки божи ден, а как нещо подобно би могло да преобърне целия ни живот... Тази нощ за първи път от доста време съм спала като къпана, нито легло, нито корем ми пречеше Grinning И Бебчо сякаш усеща, че мама е напрегната-поритка ме за лека нощ, а после се укроти и не ме е будил цяла нощ smile3542
Следя внимателно всичко, свъзано с НОИ- аз живот и здраве ще работя до края, но ако и на мен така ми бавят после парите ще видим голям зор...Да влизат най- после в час с новите си разпоредби, че просто не е истина как се гаврят с хората и то за мизерни пари newsm61
За съжаление навън слънчо се скри, но въпреки това ви пожелавам хубав и изпълнен с приятни емоции ден newsm10
И съвсем не на последно място- много целувки по коремчета Simple Smile

# 238

Моят съвет към abi7v е :пробвай с тел., защото аз съм от Петрич, но фирмата в която работя е с регистрация София,т.е. тел в София ми върши работа. Ако не стане така влез на страницат ана НОИ:http://www.nssi.bg/ и след това избираш Контакти от лявото меню и там има тел. на всички териториални подразделения.

Целувки Two Hearts smile3525

# 239
Боже, колко бързо я напълнихме тази тема! Браво на нас, по-късно ще се включа с предложение за заглавие (ако не го забравя), сега само набързо да ви питам:
Я споделете за нощниците, ако имате и снимки - най-добре. Нали първият път раждах през зимата, та не вървят тогавашните нощници, та се чудя сега какви да са? Най-вероятно ще си купя 3 еднакви или подобни, но дали да са дълги или къси, с дълъг или къс ръкав и т.н. Ако споделите, вашите какви са, ще се радвам. Аз имам един вариант, позната на леля ми в Силистра шиеше за износ, за известни марки, специални пижами и нощници за бременни, но и вас да питам как стоят нещата.
Божке, като първескиня се чувствам - почва да ме тресе треската, все ме е страх нещо да не забравя, нещо да не оплескам... ooooh!
Айде аз отивам да си взема душ и да излизаме с малкото, че тук времето е супер!

Общи условия

Активация на акаунт