Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 41 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Аз я пробвах. Маневрена е, но и доста тежичка и се спряхме на IQ като по-лека и компактна. Като пробвах двете една след друга, определено се усети тежестта на L type-a

# 166
Аз я пробвах. Маневрена е, но и доста тежичка и се спряхме на IQ като по-лека и компактна. Като пробвах двете една след друга, определено се усети тежестта на L type-a

IQ е страхотна, но е доста над нашия бюджет. И аз я пробвах и на мен също ми се стори малко тежичка.. а по характеристики я дават по-лека от balios s примерно, който ми се стори окей като тежест… Нямам идея какво е сбъркано в мен 😀  Дали имате препоръки за нещо в този ценови диапазон 1400-1500лв.

# 167
IQ Basic влиза в бюджета ви. В момента е намалена тук: https://babymatters.bg/2-v-1-kolichka-za-dete-anex-iq-basic-comp … ya-nyx-9169?_gl=1*lnw009*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiAs5i8BhDmARIsAGE4xHwrlvuu9r4wUcXAuUkXbYbRIvtjJt7qmRgjWpqEAgJK8s0shTBieAoaAqDBEALw_wcB

Като по-евтин маневрен вариант, единственото, което намерихме е на Venicci. Не си спомням модела, но във  Вис виталис имаха 3 модела в магазина и най-евтиния беше и най-приятен за бутане. Беше максимум 1300 лв, може би и по-малко .Balios-a е ужасно тромав според мен, не бих си го купила.

# 168
Здравейте,

Някой дали има мнение за конкретен модел на марката Joie?

# 169
И аз взех Anex IQ. Хареса ми, надявам се да излезе корава за разбитите улици в моя град Simple Smile

# 170
  • Варна
IQ е страхотна, но е доста над нашия бюджет. И аз я пробвах и на мен също ми се стори малко тежичка.. а по характеристики я дават по-лека от balios s примерно, който ми се стори окей като тежест… Нямам идея какво е сбъркано в мен 😀  Дали имате препоръки за нещо в този ценови диапазон 1400-1500лв.

Аз бих предложил да разгледате RedsBaby Aeron като вариант с тегло 9 кг., амортисьори на всички колела и автоматично сгъване.

Другата алтернатива, която може да погледнете е Inglesina Duo Electa с тегло 8.7 кг., амортисьори на предните колела, сгъване с една ръка и уникални възможности на коша за новородено.

# 171
Здравейте, ние засега сме се спряли на Anex IQ - лека, маневрена, перфектна за моя ръст от 155см, според мен и лесно ще се побира в малкия ни асансьор. Все пак искам да попитам тези, които я имат и вече са я използвали - доволни ли сте, имате ли някакви забележки?

# 172
Поръчахме Cybex Eezy Twist 2+ в Almond Beige, излезе около 1235лв заедно с кош за новородено и адаптери, количката и седалката са с нарушена опаковка, нямах претенции защото така или иначе ще се използва. Много се чудих, пробвах различни колички по магазините, като много ми хареса да бутам тежка количка с кош за новородено, чувства се по-стабилна, нооо реших да мисля по-практично и реших, че Eezy Twist е по-добрия вариант за по-дълго ползване, тъй като няма да се наложи да я сменяме с лятна като натежи бебето. Пък и в магазините все пак бутаме празна количка на гладък под, а като я натоварим с багаж и бебе, което няма да е 3-4кг за дълго ще се усеща по съвсем различен начин. Дано да сме направили правилния избор, нямам търпение да си я бутам вече с бебчо Blue Heart

И да питам по какъв начин да почистим коша за новородено, чисто нов е, но все пак не е ли хубаво да се почисти? А седалката, маха се плата и в пералня или?

# 173
Момичета, писах преди няколко поста, че поръчах Eezy S Twist, с нарушена опаковка. Ами не й беше нарушена опаковката, но тапицерията е с дупка. Много ме е яд, ще връщам. Имайте предвид, ако някоя мама ще купува, че има вероятност да й я изпратят. Не е нещо скандално, дори не се вижда, но като е нова искам да е нова, не с дефекти. Малко съм педантична сигурно..
Скрит текст:

# 174
От кой сайт я поръча?

# 175
Рая Тойс

# 176
  • София
Harvey-то на мен определено не ми се стори лека. И аз исках нея, но като я тествахме, ни се стори доста тромава и нестабилна с адапторите за височина. Целият кош се тресеше. Тези неща ни отказаха. Иначе и на мен Cybex-ите не ми допадат и с нищо не ме впечатлиха. Реално не видях Balios-a да има някакво предимство пред останалите колички, даже консултантът в магазина призна, че не се движи много адекватно количката, а всяка втора майка е с такава.

Балиоса е по-тежка от Harvey.
Между другото, аз понеже доста ходих по магазините, докато най-накрая установя, че това е количката която ще издържи на тие скапани улици, та установих, че в някои магазини Harvey наистина е тромава. Може би не е добре разработена мострата, не знам.
Специално в babymax беше по-тромава от balios, но на терена, дори с адаптери, се тресеше по-малко.
Но няма да я хваля де, това е количката за нас. Иначе имаше много по-леки, по-маневрени (което не е равно на лека), по-красиви, по-компактни..но не бяха по-евтини.

# 177
Хах, тази “дупка” наистина е голямо вглеждане. Аз никога нямаше да я забележа. Не бих връщала заради такова нещо, но вие си знаете. Количката е прилична, като за лека такава. Леко паянтова, не е идеално маневрена, но има напълно легнало и 90% седнало положение, върти се в двете посоки, върти се в двете посоки, мрежестата тапицерия е топ за лятото - това са ѝ плюсовете. Багажникът е скандално малък, особено с тази греда дето минава през средата.

# 178
Ами не бих казала че е голямо вглеждане. Това беше първото, което видях без да съм я вадила от плика дори..

# 179
  • до най-прекрасния мъж
Изобщо не бих се занимавала да връщам за тази "дупка". Количката няма да е вечно нова. Още след първите разходки ще се сдобие с някоя драскотина, ще се цапа, ще се пере, бебето ще я рита с крачета. Не мога по снимката за разбера къде е въпросния дефект, но за мен е незначителен.

Общи условия

Активация на акаунт