Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 39 277
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Количката която харесах за съжаление не ми допадна в цвета, който изначално мислех че искам (зелено) и в крайна сметка ще взема синия ѝ вариант. Момченце е моето, но и момиченце да беше пак щях да взема синята 😁 А за досадните баби пред блока съм подготвила отговор - да му сменят памперса като толкова искат да разберат какво е 🤣

# 691
Включвам се и аз с малко въпроси. Разгледахме няколко магазина, мислим да обиколим още, но засега топ моделите, които съм "покарала" и харесала са следните:

1. Muuvo Quick 4.0.
2. Venicci Claro
3. Espiro Yoga
4. Venicci Tinum

По принцип си бях харесала Anex Eli/Flo, но са доста скъпи и не мисля да се изхвърляме толкова много. Чета доста положителни отзиви и от Cosatto/Carrello, но ще видим. Засега това може би са топ 4, ще се радвам някой да даде мнение, ако ги е заглеждал на живо. Малко ми е трудно да преценя от към возия, когато са в различни магазини и не мога да ги съпоставя, но може би на усет ще е накрая Grinning

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 19:20 от scarlett.letter

# 692
Включвам се и аз с малко въпроси. Разгледахме няколко магазина, мислим да обиколим още, но засега топ моделите, които съм "покарала" и харесала са следните:

1. Muuvo Quick 4.0.
2. Venicci Claro
3. Espiro Yoga
4. Venicci Tinum

По принцип си бях харесала Anex Eli/Flo, но са доста скъпи и не мисля да се изхвърляме толкова много. Чета доста положителни отзиви и от Cosatto/Carrello, но ще видим. Засега това може би са топ 4, ще се радвам някой да даде мнение, ако ги е заглеждал наживо. Малко ми е трудно да преценя от към возия, когато са в различни магазини и не мога да ги съпоставя, но може би на усет ще е накрая Grinning

Здравей, ние също пробваме Мууво куик 4 в един магазин. Хареса ми повече спрямо другата която пробвахме на Buba zaza, макар че са едни и същи кг. Муувото беше с по-малки предни гуми и беше значително по-маневрена, което мен ме караше да я усещам и по-лека и удобна.

За другите не мога да дам мнение, дадоха ми да бутна и харви 5, но просто доста по-тежка се усети, и бебешкия кош доста се тресе, което поне по думите на продавачката е често оплакване за тоя модел.

# 693
  • Бургас

1. Muuvo Quick 4.0.
2. Venicci Claro
3. Espiro Yoga
4. Venicci Tinum

По принцип си бях харесала Anex Eli/Flo, но са доста скъпи и не мисля да се изхвърляме толкова много. Чета доста положителни отзиви и от Cosatto/Carrello, но ще видим. Засега това може би са топ 4, ще се радвам някой да даде мнение, ако ги е заглеждал наживо. Малко ми е трудно да преценя от към возия, когато са в различни магазини и не мога да ги съпоставя, но може би на усет ще е накрая Grinning

Йогата на мен въобще не ми беше удобна, Muuvo са доста по-удобни и леки, един клас са и двете марки, полски са Simple Smile

# 694
Разликите между двете Venicci може да видите на официалния им сайт, там доста подробно са описани екстрите. При мен кг бяха решаващи, та за това сме с Claro, но за сега я бутаме само вкъщи 😅

# 695
Здравейте, в момента сме с Easywalker Harvey 5 Premium и съм влюбена в тази количка. Но бебчо вече е 10 кг, а се налага да свалям количката пеша по стълбите заедно с него и за съжаление ще трябва да се разделя с количката скоро.
Гледах в bebemax Easywalker Jackie 2 XL, там ни я препоръчаха като най-добрия вариант за лятна количка. Наистина супер стабилно возеше и куп други преимущества, но така и не съм виждала реално мнение за нея. Може ли някоя мама да сподели ако има опит с Jackie 2 XL? Основния ни приоритет е проходимост, защото разходките са ни по доста неравни терени, но все пак да е тип “лятна”

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 15:26 от Sessie

# 696
  • Варна
Здравейте, в момента сме с Easywalker Harvey 5 Premium и съм влюбена в тази количка. Но бебчо вече е 10 кг, а се налага да свалям количката пеша по стълбите заедно с него и за съжаление ще трябва да се разделя с количката скоро.
Гледах в bebemax Easywalker Jackie 2 XL, там ни я препоръчаха като най-добрия вариант за лятна количка. Наистина супер стабилно возеше и куп други преимущества, но така и не съм виждала реално мнение за нея. Може ли някоя мама да сподели ако има опит с Jackie 2 XL? Основния ни приоритет е проходимост, защото разходките са ни по доста неравни терени, но все пак да е тип “лятна”

Може да погледнете Inglesina Maior като алтернатива.
Малко по - лека е от Easywalker Jackie 2 XL и е за по - тежки терени.

# 697
Здравейте, харесахме на живо количка Joie finiti, пуснали са я във вариант 3 в 1. Стори ми се стабилна. Дали има някой с такава количка да сподели впечатленията си? Не намирам отзиви за нея.
Пускам и линк към нея:
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-3-v-1-joie-finititm-trio-maple

# 698
Ние сме с Joie Versatrax и не е особено маневрена, което е проблем. Ако има къде да я пробвате на терен, който не е гладък ще е най-добре. Коша за новородено също ми се струва малко недодялан, като изработка. Капака на коша е с лепенки и не съвпадат и не се затваря както трябва. За да свалиш сенника трябва да натиснеш 2 като копчета от двете страни за да се вдигне и свали. На мен не ми е особено удобно това. Като гледам и при тази количка коша е подобен.

Нас ни я дадоха за ползване и не сме я купували, но мислим да вземем друга защото е много неудобно това да не е маневрена.

# 699
  • Русе
Включвам се да похваля бюджетната Лорели Римини.
Тук в по-стари постове и теми беше препоръчвана като добър и евтин вариант. Много се колебах, но вече 3 месеца я използваме ежедневно и съм възхитена колко е прекрасна. Движи се изключително леко с една ръка, маневрена, широк и дълъг кош, хубави амортисьори. Второ бебе ми е и имам база за сравнение.
Сега, както ветераните в групата много пъти са казвали,няма перфектна количка за всички, а спрямо начина на живот.
Риминито е тежка, танк си е,но не се усеща при бутане.
В моя случай е перфектна,защото не катеря стълби, разхождам се пешеходно, не я качвам в колата и не знам дали е неудобна, когато излизаме с колата,мъжа ми не се оплаква.
За мен е супер,защото вози меко, маневрена е, лесно катеря бордюри. Като минус е,че багажника не е много голям, но пак му взимам душата.
Купих я на черен петък за 425лв. - кош за новородено и седалка за след 6м.
Стоя в кашона до Април, така че като я сглобихме ми се стори дървена и скърцаща, явно от стоенето в гаража.
Напръскахме я с WD и стана перфектна. Чантата й не е хубава и не я използвам, сенника не е достатъчно дълбок, но аз използвам допълнителен. Дойде с държач за чаша,комарник и дъждобран. Матрачето е дунапреново, но удобно. Има опция за надигане на матрака на няколко степени. Аз започнах да го повдигам понякога заради малкия любопитко.
Също така преди да я поръчам ми се стори грозна,но подкарвайки я,ми се струва доста красива,даже получавам комплименти от хора, който не са много запознати със съвременните колички. Признавам,че сайбекс и анекс са истински красавици,но скромното Римини също е симпатично.
С две думи - който няма проблеми с килограмите на количката и иска нещо изгодно - да заложи на Римини.

https://www.ozone.bg/product/lorelli-d-kolichka-rimini-premium-green/

В озон излиза 433лв.

Допълнителния сенник:

https://www.baby.bg/product/sennik-za-bebeshka-kolichka-reer-shine-safe-menta/

# 700
  • София

1. Muuvo Quick 4.0.
2. Venicci Claro
3. Espiro Yoga
4. Venicci Tinum

По принцип си бях харесала Anex Eli/Flo, но са доста скъпи и не мисля да се изхвърляме толкова много. Чета доста положителни отзиви и от Cosatto/Carrello, но ще видим. Засега това може би са топ 4, ще се радвам някой да даде мнение, ако ги е заглеждал на живо. Малко ми е трудно да преценя от към возия, когато са в различни магазини и не мога да ги съпоставя, но може би на усет ще е накрая Grinning

Вижте марката Mast моделите им с кош за новородено, аз имам лятна и съм много доволна както от здравина на количката така и от кг и тн. По думи на продавачките в магазина не са имали реакламация и след 6-7м активно и ежедневно ползване разбирам защо. Модел M2x си е лятна (лека) количка с опция за закупуване не кош за новородено и ако издебнете промоция (около черния петък имат 30%) ще излезе по-евтина от повечето в списъка. (Не е реклама просто наистина съм доволна от марката и ме е яд, че не я открих навреме).
Имам познати с Venicci - хубава, здрава и общовзето проходима количка, но с бебе над 10 кг си натежава, иначе са доволни и я ползваха доскоро (почти 2г), но не знам кой модел точно.

# 701

Много благодаря за препоръката 🤗 Inglesina Maior и се оказа по-хубава, отколкото очаквах. Наистина е супер за разбитите ни тротоари - катери се навсякъде, по-лека, маневрена. На облегалката има махаща се подложка и остава една мрежа, за да не се запотява гръбчето на бебето в тези жеги. Включени бяха дъждобран и зимно чувалче за крачета. Липсва ми само големия багажник и сенник от Easywalker-a, но ще ги преживея, много съм доволна от количката.

# 702
  • Варна

Много благодаря за препоръката 🤗 Inglesina Maior и се оказа по-хубава, отколкото очаквах. Наистина е супер за разбитите ни тротоари - катери се навсякъде, по-лека, маневрена. На облегалката има махаща се подложка и остава една мрежа, за да не се запотява гръбчето на бебето в тези жеги. Включени бяха дъждобран и зимно чувалче за крачета. Липсва ми само големия багажник и сенник от Easywalker-a, но ще ги преживея, много съм доволна от количката.

Радвам се, че съм бил полезен. Blush
Да си я ползвате със здраве!

# 703
  • до най-прекрасния мъж
Със сигурност ще сте доволна от количката. Аз я ползвах активно година и половина, прекрасна количка. А щом са я подобрили и с дишащ гръб, още по-добре. Нашата не беше, но не съм забелязала кой знае какво потене на детето. Две лета я ползвахме.

# 704
Здравейте, харесахме на живо количка Joie finiti, пуснали са я във вариант 3 в 1. Стори ми се стабилна. Дали има някой с такава количка да сподели впечатленията си? Не намирам отзиви за нея.
Пускам и линк към нея:
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-3-v-1-joie-finititm-trio-maple

Аз също я харесах днес на живо в Рая тойс и сега я мисля. Ще се радвам на повече отзиви и аз ...

Общи условия

Активация на акаунт