💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 742
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм захранила със зеленчуци, безглутенови безмлечни каши, три плода и месо, но без телешко и свинско. Заради разболяването на бебето не успях да въведа жълтък и глутен, но трябва тези дни и това да стане. Ще ми се и ядки да вкарам - тоест всички алергени да ги сложа рано, че моята така като я гледам е склонна към атопия и искам по-рано да я срещна с алергените.
Няма заместено хранене. Много рядко на обяд яде само пюре. Кашите не ги харесва изобщо, та там само правя и хвърлям. Най-много хапва от кашата с просо и елда с добавен към тях плод от бурканче. Яде на около 3/3:30 ч., вечер един или два пъти задължително хапва.
И аз мислих, че като я захраня поне едното нощно хранене ще отпадне, но уви. Мислих и че ще удължи интервалите за хранене, но пак не се случи. Още с навършването на 6 месеца минахме на АМ 2.

Бибероните смених като стана на 4 месеца. Залъгалките са ми от 0-6 м. и купих пак от същите преди месец.

С водата и при нас е драма. В добрите дни изпива макс 30 мл. През другото време няма и 10 мл и все успява да се задави. Smile Купила съм ѝ преходна чаша с дръжки отстрани. Освен да си чеше венците с нея, друго не прави. Не знам как ще се научи да пие вода. Забелязвам, че това непиене се отразява на изхождането ѝ, обаче не мога да се п реборя.

# 601
Моята няма проблем с изхожданията въпреки водата. Ако дам разхлабващ зеленчук и на другия ден поне два пъти се е изходила. Имам ден с 4 пъти - това й е рекорд (като изключа родилното, но там не помня как беше).

Подправки също смятам да вкарвам отделно - поне 1-2 дни без нов продукт. Иначе копър, магданоз, лук в готовите пюрета са малко като %. Ако добавя аз към пюре, нямам идея колко да сложа. Примерно варя броколи и с тях добавям 2-3 стръкчета копър и пасирам така? Нещо такова си го представям при домашните пюрета.

# 602
Ох мислех, че само при нас има нощно хранене и не го маха 😆
По препоръка на педиатърката още в 5-ия месец почнах да давам в 00:00 мляко и после сама да си избутва до към 6 часа … да ама не става и си продължава в 00:00 едното, после около 05ч. другото.
Само като давах оризова каша не се събуди и направо в 8 сутринта яде, но тя много я запича и я спрях…
Надявам се като вкарам месото.
Аз след зеленчуците, плодове, оризова, царевична, вкарах глутена с овесена каша, сега яде семолина и по план е месото. Жълтъка преди месото ли е ?
АМ давам 6 лъжички, пюре 120 мл, кашата излиза с 1/2 плод около 170грама…

Вода давам, пие много след плодове, след каша също. Давам преди и след сън. Около 100мл й се събират криво ляво.

Минах на 2-ка АМ и 6+ биберони веднага, но шишетата още са на 3-ка и мисля да ги сменя, че си личи как иска повече да пуска ама не става. 😆

Гладниче е, надявам се като вкарам повече калории с глутена, месо и жълтък, да спре с будуването… 🤷♀

# 603
Аз отдавна го започнах, защото някак усетих, че нещата ще са тегави, но е много трудно. Не съм очаквал,че може да има чак такава разлика между децата.н. Не лично моите, а по принцип. Въвела съм много храни вече, но количество не мога да кача над 40-50г и то допреди да тръгнат горните резци. Сега още по-малко. Да му давм да яде сам, никакъв шанс- дори няма идеята да си го сложи в устата. Но не спирам- на едно ядене давам парчета, на едно бутам пюре. Досега, освен едно пюре с пиле, не съм видяла лъм нещо да прояви интерес. А и към портокал и банан. Ама каквото такова. Ще заяде някога.

# 604
Ох мислех, че само при нас има нощно хранене и не го маха 😆
По препоръка на педиатърката още в 5-ия месец почнах да давам в 00:00 мляко и после сама да си избутва до към 6 часа … да ама не става и си продължава в 00:00 едното, после около 05ч. другото.
Само като давах оризова каша не се събуди и направо в 8 сутринта яде, но тя много я запича и я спрях…
Надявам се като вкарам месото.
Аз след зеленчуците, плодове, оризова, царевична, вкарах глутена с овесена каша, сега яде семолина и по план е месото. Жълтъка преди месото ли е ?
АМ давам 6 лъжички, пюре 120 мл, кашата излиза с 1/2 плод около 170грама…

Вода давам, пие много след плодове, след каша също. Давам преди и след сън. Около 100мл й се събират криво ляво.

Минах на 2-ка АМ и 6+ биберони веднага, но шишетата още са на 3-ка и мисля да ги сменя, че си личи как иска повече да пуска ама не става. 😆

Гладниче е, надявам се като вкарам повече калории с глутена, месо и жълтък, да спре с будуването… 🤷♀
И аз на това се надявам, а с тея каши дето спичат не знам как ще се справяме(тя си е трудна и без това) . Вероятно ще опитам да въведа круши и сливи преди това, че да балансират малко с кашите ако ги давам.
Днес яде тиквичката с картофа, заедно с карфиол и разредени с малко мляко.

# 605
За пиене от чаша сам имате предвид спец бебешки, нали? Не тези дето са си норм чаша, щото сме до никъде с пиенето на вода като цяло😁
 Въвела съм вс сезонни зеленчуци де що намерих. От изброените по-горе всички + целина.
Плодовете - сливи, круша и ябълка. Само крушата ѝ допада.
Обаче яде толкова много че 150гр пюре вече заминават за 10мин. Чудя се проблем ли ще е на 6м да има 3 заместени хранения🤔

Луси, ти какво даваш вместо каши?

# 606
Да, да. Бебешка чаша се води. Взех такава - преходна

Обаче сега видях, че се води 9+, а “чучурчето” е силиконово и мислех, че не би имало проблем да пие с нея.
Другите ползвате ли чаша?

# 607
Да, да. Бебешка чаша се води. Взех такава - преходна

Обаче сега видях, че се води 9+, а “чучурчето” е силиконово и мислех, че не би имало проблем да пие с нея.
Другите ползвате ли чаша?

Аз взех същата, само че с дръжки. Води се 6+. Давам й я понякога, но много се задавя с нея. Тя  като цяло си се дави като пие вода, не знам защо така 😄 С млякото рядко се случва.

# 608
Сега погледнах. И аз съм взела тази с дръжките. Дават я нея 6+. Ще я пробвам с нея и ще споделя. Подозирам, че също ще се дави.

# 609
Ваня, твоето бебе и то ли беше на козе мялко?
Голяма греда с козе млеката 2ка. Няма с добър състав на бг пазар, а Кендамил нямат налични в сайта и в амазон юк.

Гледах, гледах май ще поръчам nannycare пак от амазон

# 610
Да. И аз съм с козе мляко. Взимам на БейбиБио. Ти знам, че каза за едната съставка, че не е ок съвсем, но на бг пазара май няма по-добро (и Holle). Поръчваме неща понякога от Амазон, обаче като се знам каква съм организирана, не ми се иска за храна за нея да разчитам от там, защото в един момент мога да остана без 😀

# 611
Да, доста ще е досадно съгласна съм

# 612
Картоф и тиквичка , купено голяма греда 😀 и при моето бебе,  едва три лъжички изяде с 50 нюанса физиономии. Ще потърся тиквичка, но и от луната да я купя, не й е сезонът.
Мисля да вкарам безглутенови каши. Не съм им фен, големите деца общо не са изяли една кутия каша. Ще видим сега.
Вода давам с лъжичка, от шише не може да пие горкият.
Много дребен върви, батко му на 6м е бил 70см 12 кг, кака му 67см, а той едва 64см. Да е здрав само.

# 613
Ваня, твоето бебе и то ли беше на козе мялко?
Голяма греда с козе млеката 2ка. Няма с добър състав на бг пазар, а Кендамил нямат налични в сайта и в амазон юк.

Гледах, гледах май ще поръчам nannycare пак от амазон
https://m.olx.bg/d/ad/kendamil-adaptirano-mlyako-CID139-ID9Alzc.html
Има доста магазинчета за вносни бебешки стоки, проверете там. Има и прекупвачи в различните сайтове. И във Facebook потърсете дори.

# 614
А много благодаря!
Предният път поръчах от прекупвач дойде по-бавно от това аз да си я поръчам и с доста различна цена. Но в случая това е ок. Благодаря🤗

Общи условия

Активация на акаунт