💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 673
  • 777
  •   1
Отговори
# 765
Ето идеи за закуски. Видях го от майската тема.

За съжаление повечето са с млечни продукти, но се намират някои подходящи. А, дали можеш да заместиш млякото в някои каши с ядково (като вече си въвела конкретната, ядка, де). Или с кокосово мляко. Има варианти, ще ти дойдат на ум като почнеш да правиш закуски.

За първите обувки (буйки) ортопеда каза, че трябва да са като гъба. Да може да ги смачкаме в ръката си. На този етап никакви пантофи. Най-добре боси, но предвид зимния сезон, може и с чорапи. Но се надявам като вземе да прави крачки, когато някой я държи, вече да е по-топло и да я пускам по голи крачета.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:27 от VaniaK

# 766
Момичета, въпреки че съм с трето дете, признавам, нямам хал хабер какво е регресия и какво е скок в растежа. Обаче.. да ви кажа моят ад от къде се оказа, че идва. Луната. И с малкият й батко осъзнах, че идва от там. Ето, примерно и магнитните бури бъркат нещата. На 13 е имало доста силна магнитна буря - 6. Разката ме. На 14 беше пълнолунието в 00:26, е тя цял ден крещя, рева, бесня... и аз като корейците, си сложих принтирана моя "изкуствена усмивка" на А4 размер лист, залепен с хартието тиксо на гърба ми. Иначе, ако съм с гръб, рев и крясъци. А гладя и готвя. Как да не съм с гръб... Така гледаше "лицето ми" и се хилеше и от кеф, си играеше сама! Това на 13ти, а на 14, на пълнолуДието, там не помогна. НоволуДие също влияе на моите бебета. Това е до около годинка и малко, обаче все повече се разрежда, с израстването. Денят преди и на същият ден. Нещо страшно е. Все пак се знае, че тези явления - магнитни бури и цикли на луната, най-много засягат слабите. А те са бебета и явно докато израснат, минават за такива.. 🤪 Преди 3-4 часа, вече изтощена от глупости, и недоумяваща защо е такава гад, а тя принципно е готинко бебенце 🤭, се сетих да проверя в инТриньета, фазите на луната. Викам си, това ли билоооо... 🙄

Иначе спи, когато й се приспи, тогава доста явно личи 😂 нямаме интервали и режим, още. След сутрешното събуждане, когато и да е то, много малко изкарва и трябва пак да ляга. 2 часа максимум успява да е будна.

Ваня, те тея таблици са ориентир, но не важат за всички. По всички консултантски сайтове пише първия интервал да е най-къс, последния най-дълъг, но при нас винаги последния е по-къс.
Днес стана към 7:15, заспа чак към 11:10, въпреки че много й се спеше. Опитах всяка да я приспа не ставаше. Сложих я в раницата и за няма и 5 мин. заспа. 100% пак минава през някаква регресия или скок, тя всички такива периоди са й ясно усетливи. Дано по-бързо да излезе от пика.
Аз събрах пишо с колекторче, от първият път и доста. Въпреки опасенията ми, стана лесно. На измито дупе, не мазано с нищо мазно, залепват чудесно.
Буйки за прохождане, батковците й ползваха на Беко. Качествени, меки и лесни за обуване.  Никакъв проблем не е, да се обуват  пантофи в детската градина. Всяка друга обувка, би спарила крачето, при целодневно носене и то в отплено помещение, а не дори навън. Но, да, всеки преценява сам за себи си.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 07:58 от КремонаЛиза

# 767
Пантофи в градината да, но не и за прохождащо дете. Това имаше предвид ортопеда. Иначе е ясно, че там са с пантофи, но то няма как.

# 768
Здравейте момичета,най-сетне успях да ви изчета.
Боряна двигателно се обръща по корем в мига в който я оставя на килимчето.Много е бърза,но тя го прави отдавна може би от 5 месечна.Стои седнала много стабилно,но не знае как сама да се изправи от легнало в седнало,та аз й помагам като я хващам за ръчичка и я повдигам лекично.За пълзенето тя сега се придвижва назад по коремче и е много смешна.Прави лицеви опори и планк по-добре от майка си😅.Мисля че скоро ще тръгне и напред,та започвам да се оглеждам за ограда.Вие имате ли или набелязали ли сте някоя?
Захранването ни върви добре.Увеличихме количеството на пюрето на 150-160.Но вчера примерно изяде 140,та ден с ден няма.Вече започнах да въвеждам и глутен.Купих каша с овес и я смесвам с досегашната(царевична) която давах.Вода ми отказва,дали има 10 мл на ден изпито не знам.Пробвах с обикновенно шише,шише с дръжка,отворена чашка.И за сега май най-успешно е с чашката.
Кърменето е обикновенно 6 пъти.Почти след всяко пюре и каша предлагам гърда.Не знам дали не трябва да спра на пюрето да предлагам,но тя си цока.Иначе с времетраенето е бърза,около 3-4 мин макс на гърда.
Спането и при нас е драма,май ще минаваме на 2 дремки,тя отдавна е на 3 ама май идват много вече.Два дена беше с две дремки и ето вчера по обяд едвам издържа 2:30 часа будуване и станаха пак три.За това и вечерта заспа след 21.Много е неспокоен нощния сън,буди се по 3-4 пъти.Като един от тях я храня и сменям памперс,за щастие след това си заспива бързо.Обаче с това ставане с баща й сме като зомбита после.Ние я отделихме в нейната си стая като навърши 6+ месеца,сега е на 7++.Дневния сън е ужасен,скъсва ми нервите.Реве та се къса поне 30 минути преди да заспи,не знам на какво се дължи обаче е много напрягащо.Дано да е период и да отмине по-скоро.
Бърбори много все несвързано.Единственото което и се разбира е баба.И понякога така крещи че ми се пръскат тъпанчетата.Голямо е мрънкало има все за какво да мрънка.Мрънка да й дам играчка,мрънка да я сложа седнала,мрънка за храна.На баща си ще прилича по това мрънкане.

# 769
Момичета,вие кога предлагате обяда?Малката става сутрин в 7,първа дряма 9:00 до към 10и малко и я кърмя за втори път,след това заспива към 12 и нещо -13:00 и спи около час , тогава кърмя за трети път… обяда за го предложа преди втората дряма или след нея,но след нея май става късно?Първите дни като започнах захранването й давах пюре след второто млечно хранене(12 и нещо демек,преди съм)но тя не е много гладна и не изяде почти нищо тогава

# 770
Моята нищо не казва още. Преди 3 дни се изправи сама за пръв път.
Какъв аспиратор за нос използвате? Досега не съм ползвала никакъв, мислех да взема от тези за прахосмукачка. Вече няколко дни ни мъчат сополи.

# 771
Успях с колектора от първия път, не очаквах наистина😅 чувствам се като супермен😂

Както казах преди 2 дни, че нз как ще мине на две дремки така почна да спи по час и половина и да прави над 3ч интервал😁 нз как ама за два дни просто си промени режима сама.

Оказа се, че от толкова четене съм се объркала тотално. Онзи ден ѝ дадох пюре със спелта, като си мислех, че в нея няма глутен ама то имало глутен в спелтата. Тотално се изгубих в имената на тия зърнени култури и така… има въведен глутен😄 че и яйца. Сложих и белтък и жълтък както са новите препоръки. Окей си е детето

# 772
Аз взех на Носко, но не съм го ползвала още. Иначе като усетя малко запушен нос, пръскам със спрей с физиологичен разтвор. Но това не са типичните сополи като за болно  дете, а малки бели секрети, които са засъхнали и не може сама да ги издуха. Та й помагам със спрея.

Момичета,вие кога предлагате обяда?Малката става сутрин в 7,първа дряма 9:00 до към 10и малко и я кърмя за втори път,след това заспива към 12 и нещо -13:00 и спи около час , тогава кърмя за трети път… обяда за го предложа преди втората дряма или след нея,но след нея май става късно?Първите дни като започнах захранването й давах пюре след второто млечно хранене(12 и нещо демек,преди съм)но тя не е много гладна и не изяде почти нищо тогава

Аз не разбрах кога ти предлагаш обяд, но ще ти напиша моя график. Не кърмя, яде по 5 пъти без нощно хранене.
-8.00/8.30 закуска - АМ
-11.00/11.30 обяд - зеленчуково пюре с дохранване с АМ
-14.00/14.30 - обедно-следобедно (не знам какво точно се води) - безглутенова каша с плод и дохранване с АМ
-18.00/18.30 - следобедно-вечерно хранене 😀 - АМ
-20.30/21.00 - вечеря - АМ в леглото, след него биба ииии Лека нощ 😀

Първо бях почнала това в 14 часа да го водя като обяд и да давам пюре, обаче като се замислих, не е удачно, ако се появи някаква реакция. И го изместих. Някои бебета се хранят в 6 сутринта за първи път, после пак в 9 мляко и обяда им идва точно в 12, което е ок, но при нас не е точно така. За това това в 11 си го водя обяд, а следващото е кашата. И в тоя ред на мисли, кога трябва да се почне трето предлагане на храна, различна от мляко? При нас това идва да е преди вечерното хранене. И каква храна предлагате на трето хранене?

# 773
Ами и аз първите дни давах към 14,но ми се видя късно, и сега давам към 11 и нещо, но пък да не е рано и за това реших да се допитам😅

# 774
Ами и на мен ми е рано, ама средно положение няма (при нас). Даже вчера яде кашата към 15 часа. Късно ми е тогава да дам обяд, а кашата да е в 18 часа (примерно). Логиката ми е, че по-тежката храна (различна от мляко) да се дава през деня, за да може да се обработи по-бързо и по-лесно, когато и бебето е най-активно. Кашата си е тежка и калорична храна, не ми е ок да я давам в 18 часа. Поне за сега. И за това се и заместват първо обедно, следобедно, привечерно хранене. Закуска и вечеря последни.

# 775
Момичета 15 мл. урина стигат ли?

# 776
О, да. Аз дадох 5-7 мл. Приятелка каза, че и 1-2 мл стигат.

# 777
Заповядайте в новата тема Blush : https://www.bg-mamma.com/?topic=1730810

Сложила съм в първия пост идеите за закуска, които VaniaK сподели от майската тема.Flowers Tulip
Ако се сещате за други полезни неща, които да закачим - давайте знак. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт