Априлче 2025г./тема 3/

• 29 698
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Зария, ако се чувстваш добре и не ти пречи, не е проблем. Аз лично изключвам шоколада от менюто си и всичко шоколадово, просто защото не ми се хапва. А и сърцето ми бие силно, когато хапна нещо шоколадово или с какао. Имам и риск от ГД, но за сметка на това хапвам повече плодове, понякога си позволявам и фрешове.
Не знам дали е защото се ограничавам, но често сънувам сладки неща, торти, дребни сладки, че правя насън. Сънувам още преди да разбера, че чакам момиченце. Бях сигурна, че има вероятност да е момиче, но ме объркваше, че всички сладки бяха сини. И съответно бях на кантар и за момче.

# 631
Мики, хапни си нещо сладко за десерт, недей чак толкова да се ограничаваш. Даже по-добре някаква малка сладка, отколкото фреш.
Особено ако след хранене с фибри и протеини

# 632
Зари Не, не си единствена с шоколада 😀  Хапвам плодове, но от тях пък киселините започват да ме побъркват. Така, че и солетите не мога още да махна изцяло.

# 633
Еххх, закъсах го. С Ковид сме вкъщи и двамата с мъжа ми. 😭

Вчера той с 38.5 температура, мен само гърло ме болеше… днеска и аз вече започнах да вдигам, но държа фронта още. Мъжа ми беше по-зле май май. Аз какво ли не пия вече. И личната ме прегледа и с АГ си писахме по вайбър. Абе голяма гадост са тия вируси, никой не ходи с маска… плюс че имам подозрения, че от храна навън се заразихме. 🥲
Да ви напиша освен, ако тръгнете да боледувате какво да пиете, ако го закъсате съботно-неделно примерно.
Дадоха ми:
Биозин мама 2x1
Резиста форте за смучене 2x1
Цинк пръскам в устата (better you)
Гаргара със сода сутрин (много помага)
Гаргара със лайка вечер
Сода, мед и лимон в малки количества и си мажа директно на гърлото (чудодейно е)
Ангал за смучене или Исла
Пия сок от червена боровинка
Сок от лимон по цял ден
Б12
Б комплекс
Витамин Ц
Витамин Д (вече съм на конски дози 5000 на ден)

😑Дано не ви потрябва тоя списък…пазете се. С никой болен не съм контактувала и ходя с маска навсякъде и си мия ръцете по 20 пъти и пак.

Зария, на мен много ми се хапва сладко, но избягвам конкретно пакетирания шоколад и въобще пакетирани сладкиши, заради палмово масло и консерванти. Ако не си предразположена към гестационен диабет, самата захар по мъничко не е проблем. Проблем са гадостите, които слагат в допълнение към нея. Гледам, ако ям нещо да е приготвено… някой ябълков пай, кекс. Като се сетя, че 6 месеца преди да забременея не вкусвах захар и сега не мога да се позная (очевидно и да се контролирам)

Момичета пак да каже, много се пазете, не яжте навън и по ресторанти. Вече на никой не му пука дали ходи на работа болен. Отвратително е 😱😱

# 634
  • София
Аз след вчера + 2 свещички Вомитусхил съм почти 6. Днес си хапвам, нямам гадене. Чувствам отпадналост, но нищо общо с вчера.

Zaria999 аз също хапвам сладко и като цяло каквото ми се хапва, но не прекалявам. Засега нямам проблеми и се чувствам супер.
С първата бременност АГ ми намекна, че хапвам много въглихидрати и ми каза в 7 месец да мина ва кето диета. Аз се депресирах буквално, не виждах проблем нито вйв фигурата ми, при положение, че си носех моите си дрехи. Накрая започнах кетото... и като отидох почти ппеди раждане на преглед ме попита доктопа, защо това бебе не е нужните кг за месеците и се оказа видиш ли, че трябва да започна да се храня и тази кето диета е била безумие. Внимавайте всички !

# 635
Аз също ям каквото ми се дояде, но гледам да не прекалявам. Към сладкото нямам интерес още и преди да забременея, та сега е по същия начин. Но тестени неща си хапвам и други въглехидрати също.

# 636
По принцип изцяло кето диета не е позовлена при бременност, защото са нужни и въглехидрати най-малкото, за да не навлиза тялото в кетоза, което е не препоръчително състояние.
При хората с ГД или предразположените към ГД се набляга на протеин, защото той балансира нивата на КЗ и не се получават резки пикове и спадове (което е и идеята на този режим).
Изключват се БЪРЗИТЕ въглехидрати (като не категорично, просто се хапват супер рядко и в много малко порции- примерно веднъж на 10 дни и то след основно хапване), НО се заместват от бавни въглехидрати (които трябва да присъстват всеки ден) и всъщност става едно доста балансирано, здравословно хранене.
И да, трудно е да се храниш така и границата е тънка, но понякога е наложително и неизбежно.
А относно размерите на бебето- бебо расте от протеин не от въглехидрати. От въглехидратите стават шишковци, както е моя сладур с коремче +1 седмица напред от глава и бедрена кост.
Не случайно ако бебето изостава в растежа изписват да се пие протеин за бременни- това са строителните елементи- АК и белтъци.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 21:39 от Pipiilotaa

# 637
Здравейте, прекрасни. От няколко седмици се каня да ви пиша за съвет. Доста често изпитвам огромен дискомфорт в стомаха, почти след всяко хранене се чувствам, все едно храната не ми слиза надолу, тежи ми някъде около слънчевия сплит. Трудно ми е да обясня, никога не съм изпитвала нещо подобно, все едно е "заседнала" храната. Гинеколожката ми е изписала Гавискон, малко помага, но съвсем малко. Някой изпитвал ли е подобно нещо? Гаденето и повръщането вече не са всеки ден, но все още си продължават през ден, два, но тази тежест в стомаха продължава вече мн време и доста ме напряга. Питах гинеколожката за някакъв пробиотик, тя ми каза, че нямало нужда (те тук не са фенове на лекарства), обаче ако трябва, ще си взема някой на своя глава.

# 638
Какво хапваш? Ако не е проблем да споделиш. Според мен, ако използваш пробиотик ще има добро влияние върху чревната флора. Аз съм ползвала и е супер, за съжаление беше преди няколко години и не помня как се казваше. Сега ползвам Lactoflor, защото имам нужда от лактобацили. На второто инвитро преди години откриха, че изобщо нямам, били унищожени от лекарствата. Затова доктора ми предписа и оттогава не ги спирам.

# 639
Какво хапваш? Ако не е проблем да споделиш. Според мен, ако използваш пробиотик ще има добро влияние върху чревната флора. Аз съм ползвала и е супер, за съжаление беше преди няколко години и не помня как се казваше. Сега ползвам Lactoflor, защото имам нужда от лактобацили. На второто инвитро преди години откриха, че изобщо нямам, били унищожени от лекарствата. Затова доктора ми предписа и оттогава не ги спирам.

Ами, не проблем, разбира се. благодаря ти много за отговора. Simple Smile
Ще кажа за днес. Сутринта печена филия със сирене, за обяд салата домати и краставици, супа топчета и пак филия хляб, за вечеря пиле с ориз. Междинно малко кисело мляко съм яла с боровинки. Като примерно, обядът на два пъти съм го яла, защото след половин купа супа и не мога повече (а съм си гладна). Друг път закусвам сварени овесени ядки с прясно мляко, обикновено някакви манджи ям- картофи или ориз с пиле, всякакви варианти. 🤣 Сладко изобщо не ми се яде, понякога сладолед си хапвам. Някак не мога да открия зависимост от това което ям и как ми се чувства стомаха. Скоро имахме празник и ядох пица, като очаквах, че след това ще ми е мн зле, нищо ми нямаше.
 Даде ми идея сега да видя за някакви изследвания, които да си пусна, за празниците ще си летим до България и май ще се възползвам да отида на още един специалист и евентуално да ме насочи какви изследвания да си пусна. Тук абсолютно всички, които ми следят бременността на всичко ми казват, че е нормално и да не се притеснявам. (Лична лекарка, гинеколожката и акушерката). Обаче аз искам вече да се почувствам по- добре и някак обясненията, че по време на бременност всичко е нормално, започват да ми писват 🤣

# 640
Мила, пробвай с Neobiancid. Същото чувство на заседнала храна и аз имам, като най-силно беше в 4ти месец. Гавискона помагаше малко и за кратко.  Пробвала съм на waya едни гелчета и талцид. И те са ок за бременни.

Днес почти не усещам малката, много по-малко и слабо. Но предполагам е ок.

# 641
Момичета, може и да е обсъждано но да питам. Аг ми изписа Елевит. Аз обаче пия отделно желязо, магнезий и витамин Д. Разбира се, че в комбинираните количеството е по-малко, но дали е проблем като ги пия и другите отделно? Да не взема да предозирам, пак ме обзе паниката🤣

# 642
Мила, пробвай с Neobiancid. Същото чувство на заседнала храна и аз имам, като най-силно беше в 4ти месец. Гавискона помагаше малко и за кратко.  Пробвала съм на waya едни гелчета и талцид. И те са ок за бременни.

Днес почти не усещам малката, много по-малко и слабо. Но предполагам е ок.

Много ти благодаря, ще го пробвам. Аз сега съм 20та седмица и 2 дни и все още усещам само нещо като пеперудки, но в никакъв случай ритничета. Излишно е да казвам, че казаха, че е нормално 🤣 поне вчера бяхме на втората ФМ и всичко беше наред с бебчо, та съм спокойна засега.

# 643
Дами, аз минах вчера през доктор Дяволов. Само като ми записа името и се сети, че съм раждала при него 😃
За естествено, след секцио, каза "По-скоро не. Защо се притесняваш?" Някак не ми се влизаше в детайли, че ми е гузно, за това, че нямах възможност да опитаме естествено. С бебе хипотроф, много изостанало, нямаше как. Но ми се искаше да ми даде шанс. Аз пак ще го навивам, де 😃

Засега ми каза, че моята АГ е навътре в нещата, много си разбира работата и само ако забележи нещо, което не е ок, да ходя при него.
Подхвърли 20 дни преди термин, че ще ме клъцне, но си стиснахме ръцете на по-малко 😁. Това в случай, че всичко върви, както до момента.

Да си следя коагулацията, да ме наблюдава хематологът и така.

Та.... Нааай-вероятно ще е ранно априлче, в добрия случай, ако ли не - късно мартенче.

Допълвам се:
За хемоглобина ми е паднал малко, ама не са ми казали да изследвам желязото, нито ми изписаха такова 🤔. С предната бременност пих по някое време, ама не си спомням колко беше паднало. Трябва да погледна. Трябва и да питам АГто. Да не би случайно да не е забелязала 🤔, че все пак е човек, не е машина. Иначе е 108 😒

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 08:38 от Re-Born

# 644
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която си прави масаж на перинеума? Grinning

Първото раждане ми мина с 3 външни шева, но сега искам да го родя това дете без разкъсвания, а не знам дали ще има полза от този масаж, то много си зависи и от раждането, но знам ли, хаха има ли такива чудеса? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт