Априлче 2025г./тема 3/

• 30 067
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм на втора фетална в началото на другия месец, като на прегледа се очертава да съм в 20+6.  
За бебо се възползвах от черните петъци и купих: бебефон с камера, помпа за кърма, стерилизатор, едно малко шишенце /не мисля да купувам много шишета, че не знам дали ще ми влязат в употреба и дали бебо ще ги хареса/ и торбички за съхранение на кърма.
Моя приятелка ми подари пак доста джаджи за кърменето, та се отчетох с дребни покупки, които са среден клас и не са скъпи. Иначе количка, столче за кола и мебели за стаята обмисляме да видим през януари-февруари, че си има още време.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 10:10 от Betichka

# 391
Моята втора ФМ е в 21-ва седмица, Чучумишев така каза. Но има цели 3 седмици дотогава.

# 392
Кактусче, благородно ти завиждам за стойностите на хемоглобина.
Пиеш ли желязо и как поддържаш тези нива на хемоглобин?

# 393
Момичета и аз се включвам след много изнервен ден... Обадих се на лабораторията, за да установя, че дългоочакваният ми Хромосек въобще не се е провел... Оказа се, че материалът не е бил годен GrinScreamPersevere
Никой не ми е съобщил, нито нищо. От Националната лаборатория са пращали втори път също негодни материали. В цялото време от 3 седмици никой не благоволи да ми се обади и днес разбрах, защото питах кога да чакаме отговор....
Нямам думи от безчовечието на хората....
Решихме с мъжа ми повече да не се тормозим. Няма ехографски данни за някакъв проблем. Приемаме и си чакаме бебчето и това е.
Та впишете ме в списъка - 24.04 ми е терминът.

# 394
А някоя от  вас правила ли си е изследване за Уреаплазма/Микоплазма?

# 395
Кактусче, благородно ти завиждам за стойностите на хемоглобина.
Пиеш ли желязо и как поддържаш тези нива на хемоглобин?
Всъщност цял живот съм с хемоглобин 118-125, хематокрит на долна граница. Желязото ми винаги е на долна граница или под нея и нищо не може да го вдигне 😁 Просто приех, че така ще си карам. Само се притеснявам да не падне още от бременността. Иначе 122 е в граници, но пак е нисичък. Най-високи стойности на желязото имах, когато редовно похапвах червена леща. ❤️

Гери, съжалявам за целия този стрес. Аз съм сигурна, че бебчето ви е съвсем здраво и те записвам в списъка. 😘🥰🤗❤️

# 396
Това направо си е престъпно, как прикриват седмици наред това, вместо да те извикат за нов материал. Толкова ли е трудно да се каже, щяха да ви спестят толкова много нерви, чакане и стрес. Всичко ще е наред! Просто ме хваща яд, на цялата тази нечовечност и как на нито един служител, не му проговори съвестта.

# 397

Аз утре съм на преглед и ще искам точно тези изследвания+ доплер+шийка на матката(последно беше 4.45см, измерена вагинално преди 10дни)
Направих списък , да не забравя нещо

# 398
Кактусче, благодаря за топлите думи... Heart
Иначе погледнах кошарките. Имай в предвид, че твоето бебче е с тенденция да е по-голямшко и отиди до Хиполенд или друг магазин да ги видиш на живо. Тия до 6 месеца/ 9кг въобще не са опция.
Нашето момиченце беше въшка и въпреки всичко вървеше много дълга, а бебе, което се роди 3600 и наддава около 1 кг за месец си представете докога ще е в това чудо.
При количките и това е важно.
Иначе за рефлукс - нашата беше с много силен и освен много дрешки и чаршафчета, никакви антирефлуксни матараци и възглавници не помогнаха.
При някои деца рефлуксът продължава и след захранване (особено ако е по-тежък и трябва да се внимава с мазнините ) Dizzy FaceDizzy Face
Та припомних си с вас какво ме чака пак Wink ... Но спокойствието и силната храна на майката много помагат Wink

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 18:11 от Gery666_

# 399
Гери, много ти благодаря 🤗❤️ Значи все пак ще се спра на сгъваема кошара с матрак 120×60. Предполагам пак ще мога да я местя от стая в стая. Наистина не се замислих, че моето бебче върви напред и бързо ще му стане тясно 🤣 Аз и мъжът ми също сме били едри бебета, хаххаха. А сега сме 160см и 168см с нормално тегло, хаха 🤣 Иначе в първи клас бях най-високата 🤣🤣🤣 в 8ми клас спрях да раста и това беше. Обаче дядовците са високи, ще видим 🤗

# 400
Ние бяхме с такава (даже с две - едната беше у баба й). Много лесно се размятат от стая в стая, тъй като имат колелца и бонусът е, че при почивка сме я носили, ако не е имало кошарка. Детето изкара при баба си до 4 годишно там и много харесваше да влиза през отвора с цип.

# 401

Аз, с фемифлор плюс.

# 402
Момичета,

Аз минах на втора фетална вчера при др. Марков.
21 седмица 😍Много съм доволна, взе ни навреме не сме чакали. Човека казваше всичко, което вижда на ехографа и всичко, което е важно да се отбележи като milestone. На 2 пъти ни пита имаме ли въпроси. Плюс, че снимката на бебо стана супер, въпреки че много се беше скрил.

Иначе аз ударих 105 хемоглобин 😅А това е седмица след вливане на желязо при Тончев. Каза ми да изследвам след около 15-20 дни желязото, феритин и хемоглобин, че желязото се усвоявало поне 20 дни. Но да ви кажа се чувствам много добре след вливането. Виеше ми се се свят и много се уморявах, сега мисля имам повече сили и съм по-адекватна.

С предна ниска плацента съм, обаче е взела лекичко да се вдига. Била на 3 см над шийката, моля се да се вдигне, че да нямам усложнения 🙏🏻
Иначе странно за всички, обаче усещам бебо от 16-17 седмица. Всичко е супер индивидуално.

Аз да ви питам момичета вие разходки правите ли? Опитвам се всеки ден поне по 5 км да вървя. Студ или не, обличам се и излизам. Но днес сууупер много се уморих, веднага почти ме заболя кръста и сядах на всеки километър и половина.
Аааа и да не забравя да ви кажа, че съм +5кг 😅а тамън ще влизам в 6 месец. Не знам това добре ли е, зле ли е🧐

# 403
Аз на тази страница си следя теглото ориентировъчно:
https://ohnamama.bg/teglo-pri-bremmenost

# 404
AnBolein, радвам се, че всичко е наред и си доволна 🤗❤️☺️ Добре са ти килограмите. Аз също си следя килограмите от линка, който остави Розичка. 😁 Аз пак ще кажа, че с червена леща желязото скача ☺️
Някой има ли отзиви за тези книжки? 🤗❤️
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 08:33 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт