Априлче 2025г./тема 3/

• 30 073
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Моята ФМ мина миналата седмица, бях 18+6, докторката видя всичко, което й трябваше, но направи коментар,че е малко рано й не успя да направи хубава снимка на лицето. Аз съм доволна от резултатите от ФМ, снимката не ми е приеритет.
Относно книгите, наскоро изслушах от Сторител "Изкуството да бъдеш родител" от д-р Фицхю Додсън, силно препоръчвам. Иначе имам много книги свързани с родителство, но нямам никакво време за четене на хартиена книга, чета нещо вечер на телефона докато приспивам първородния и това е. Тези книги съм си обещала да ги прочета като изляза болничен преди майчинството.
Относни ЧП понакупих доста подаръци за дечицата - за моето и на близки, с които си разменяме. За бебо купих само нов повивалник, аз имам доста неща от баткото.

# 421
Може ли да обясниш малко повече за изследването и резултатите. Аз още в началото на бременността си пуснах в микробиология. Резултатът за Микоплазмата беше положителен и ми казаха, че не може да се лекува, докато трае бременността и също така, че не може да се роди естествено, защото има риск да бактерията да се прехвърли на бебето. Ако някой друг е наясно, моля да се включи Simple Smile

А някоя от  вас правила ли си е изследване за Уреаплазма/Микоплазма?

Аз, с фемифлор плюс.

# 422
Изписали сме доста за ФемоФлор назад в темата- ако не ти е досадно можеш да врътнеш нялолко страници, за да не пишем едно и също.
Относно Уреаплазмата-  може да се лекува по време на бременност и даже е необходимо. Направи си още една консултация с друг АГ. Лечението е с АБ (най-често азитромицин) просто се предприема след 14-16г.с.- в никакъв случай не си самоназначавай лечение! /давам инфо просто информативно/.
След като знаеш, че носиш бактерията- шийката трябва да я следиш на всеки преглед с вагинален УЗ.
Аз минах курс с АБ след 4 седмици, ще я тесгваме отново и се надявам да се е махнала- ако не е ще видим какви са стъпките, но шийката я следим много строго- на 2 седмици. А ако случайно не се изчисти до 9тия месец, раждането е секцио със сигурност.
Уреаплазмата по време на бременност и заради динамичните хормони води и до БВ много често- така че стандартната микробиология не ви е опция- нужни са по-задълбочени излседвания които да показват нивата на анаеробите ии много е важно да имате достатъчно количество лактобацили.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 11:06 от Pipiilotaa

# 423
Много благодаря за информацията!!! Ще разгледам из страничките назад и другата седмица на Феталната ще попитам отново.

Изписали сме доста за ФемоФлор назад в темата- ако не ти е досадно можеш да врътнеш нялолко страници, за да не пишем едно и също.
Относно Уреаплазмата-  може да се лекува по време на бременност и даже е необходимо. Направи си още една консултация с друг АГ. Лечението е с АБ (най-често азитромицин) просто се предприема след 14-16г.с.- в никакъв случай не си самоназначавай лечение! /давам инфо просто информативно/.
След като знаеш, че носиш бактерията- шийката трябва да я следиш на всеки преглед с вагинален УЗ.
Аз минах курс с АБ след 4 седмици, ще я тесгваме отново и се надявам да се е махнала- ако не е ще видим какви са стъпките, но шийката я следим много строго- на 2 седмици. А ако случайно не се изчисти до 9тия месец, раждането е секцио със сигурност.
Уреаплазмата по време на бременност и заради динамичните хормони води и до БВ много често- така че стандартната микробиология не ви е опция- нужни са по-задълбочени излседвания които да показват нивата на анаеробите ии много е важно да имате достатъчно количество лактобацили.

# 424

20 гс.15 кг.отгоре с първата бременност така изглеждах като влязох да раждам,вече почва да ме хваща страх до края колко ще кача...

# 425
Прекрасно коремче, Ваня. 🩵
Но с най-добри чувства давам една лека насока- дали не е редно да се консултираш в случай, че не си с АГ по темата /визирам здравословно състояние, като гледна точка не визия/.
Аз за същия период съм качила няма и 2кг и съм с добре оформено коремче, даже и бебока върви с 2-3 дни напред, но имам едно наум, че последния триместър избухват нещата с кг и гледам доста да внимавам с въглехидратите.😅

# 426
Прекрасно коремче, Ваня. 🩵
Но с най-добри чувства давам една лека насока- дали не е редно да се консултираш в случай, че не си с АГ по темата /визирам здравословно състояние, като гледна точка не визия/.
Аз за същия период съм качила няма и 2кг и съм с добре оформено коремче, даже и бебока върви с 2-3 дни напред, но имам едно наум, че последния триместър избухват нещата с кг и гледам доста да внимавам с въглехидратите.😅
Говорих пуснахме и изследвания,всичко е наред.Почти не ям месо,карам на зеленчуци но кг.са доста.И бебко е доста високо разположен рита ме над пъпа,което ми е странно върви с седмица и 3 дни напред ,надявам се кръста да ме издържи,че тази дископатия доста се обажда .

# 427
Здравейте, момичета. Минах преглед днес, всичко е наред с бебчето, беше напред с 2-3 дни, сега е точно, колкото трябва да е. Измериха го 256 г, като може да има отклонение с +- 37 г. Другата седмица ще мина и фетална морфология.
Аз съм +5 кг, но си имам инсулинова резистентност. Хапвам предимно пълнозърнести храни, но пак се качват кг. Трябва да хапвам минимални количества, за да не качвам, но някак си все бях гладна. Откакто пия желязо и протеин, нещата малко се нормализираха и глада почти изчезна. Надявам се, да спра да качвам.

Ваня, прекрасен корем, това е от предната ти бременност, нали? Според мен е добре, да провериш дали нямаш инсулинова резистентност. Може по принцип да нямаш, но по време на бременност се появява, после пак изчезва. Изследването си е същото като за ГД.

В крайна сметка сме 5-ти месец вече. Даже го дават, че е нормално първите месеци да се качат 5-6 кг.

# 428
Здравейте, момичета. Минах преглед днес, всичко е наред с бебчето, беше напред с 2-3 дни, сега е точно, колкото трябва да е. Измериха го 256 г, като може да има отклонение с +- 37 г. Другата седмица ще мина и фетална морфология.
Аз съм +5 кг, но си имам инсулинова резистентност. Хапвам предимно пълнозърнести храни, но пак се качват кг. Трябва да хапвам минимални количества, за да не качвам, но някак си все бях гладна. Откакто пия желязо и протеин, нещата малко се нормализираха и глада почти изчезна. Надявам се, да спра да качвам.

Ваня, прекрасен корем, това е от предната ти бременност, нали? Според мен е добре, да провериш дали нямаш инсулинова резистентност. Може по принцип да нямаш, но по време на бременност се появява, после пак изчезва. Изследването си е същото като за ГД.

В крайна сметка сме 5-ти месец вече. Даже го дават, че е нормално първите месеци да се качат 5-6 кг.

Не е от предната бременност 48 кг.забременях,бях плоска като дъска,на 4 пак съм на преглед и ще питам че то положението е страшно,скоро ще се търкалям 😀

# 429
Аз съм качила поне 3 кг. от началото, но най-малкото един от тях е в гърдите, ако не и повече... Положението е направо притеснително и доста впечатляващо Laughing
Първите 3 месеца беше малко мъка с храната, защото съм свикнала да се храня основно на храни, които въобще не ми понасяха. От месец нещата се нормализираха доста, нямам глад за въглехидрати, единствено ми се хапват повече плодове, но все пак е дете на баща си, друго не мога да очаквам Laughing
Все още не ми се яде много мръвка, но гледам да ям поне един път на ден, основно пилешко, защото ми трябва протеин.

# 430
Абсолютно и аз съм така, +3кг съм, но освен в корема и гърдите не си личи,че съм качила. Моят мъж ме бъзика, че тайно съм си сложила силикон. Определено ми се наложи рязка смяна на размера на сутиените, не очаквах такъв растеж

# 431
Vanya, не се притеснявай. Аз бях така и сега се очертава да е същото. Засега съм качила около 5 кг. Предната бременност бях качила около 16 кг, но всичко беше течност. Една седмица след раждането бях с около 10 кг надолу, като детето се роди 2680 кг. Спорвд мен може да задържаш течности повече. Проверявала ли си TSH? С предната бременност накрая се бях надула страшно. Тогава не беше модерно да се следи щитовидната и никой не ми каза да проверя хормоните. Сега са под контрол и нещата са малко по-добре.
Иначе не ям нищо повече, даже покрай притесненията имаше случаи, в които вечер ядях само салата, малко печена тиква и тн. Канатарът си върви стремглаво нагоре и накрая се моля да съм само 20тина плюс кг.

# 432
Според мен има значение и от какви килограми започва човек. Ако е с леко наднормено още в началото е добре да бъде по - внимателен. Ако си е съвсем слабичък или с поднормено тегло има една идея повече спокойствие.
Аз съм някъде +3.5, но определено наблягам на зеленчуците. Сега с този нисък хемоглобин трябва да ям повече месо, което не ми е много любимо в момента.
Днес си пуснах да проверя желязото в кръвта и феритина и са ми долу горе на средата на референтните и мисля за момента да не започвам да приемем желязо. Мисля че лекия спад на хемоглобина не се дължи точно   желязото и ще се пробвам с храна да го покача.
В изследванията ми за коагулация, 3 седмици след началото на приема на фракси и АП, няма никаква промяна спрямо изследванията преди началото.

# 433
Момичета, за тези от вас които може би са по-наясно. Трябва да пия витамин Д 15 капки седмично ми каза Аг. Трябва ли да си ги разделям примерно пи 2 капки на ден или веднъж в седмицата пия всичките 15 капки. Изключих да питам

# 434
Колко ти е вит Д? Понеже и на мен днес ми излезе 18.85, но АГ не каза нищо за него.

Общи условия

Активация на акаунт