В момента чета ... 92

• 41 975
  • 712
  •   1
Отговори
# 135
  • Ямбол
Какво е казал Милен Русков за ГГ?
Пробвах се преди време да чета “Възвишение”, не се разбрахме и не се харесахме.
“Градинарят и смъртта” след скорошни лични сътресения я оставам за малко по-нататък. Ще си я поискам за коледен подарък, обаче, наумила съм си го отдавна.

# 136
Преди доста години бях започнала "Възвишение" на Русков но поради архаичните и диалектни думи на всяко второ изречение не успях да я прочета. Не ме грабна и сюжета, изисква се определено настроение, според мен. Някой ден може да й дам втори шанс,но тогава определено не ме намери а и отдавам това на по-младото си аз. Има филм по книгата.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 10:44 от CoCoMilk

# 137
Ох, успокоих се, че не само на мен не ми е допаднало Възвишение... Тежък език и псувни на всяка дума, което не намирам за никак забавно...

Приключих "Никога не ме лъжи". Бях убедена кой е убиеца до самия край и бам, изненада! Не е някакъв шедьовър, но определено ми висна ченето хахах

Почнах "Анна Комнина", но нещо не ме грабнаха първите 3 страници. Не съм се отказала, но явно не съм на такава вълна сега. После се опитах да зачета "Облакът Кукуландия" и там същото... И накрая се спрях на "Не тук и не сега". Явно съм на вълна трилъри и не мисля да се боря с този ми порив Grinning (по принцип гледам да редувам трулър с друг жанр, че да не оплета сюжетите)

# 138
  • София
Момичета, прочетох "Кралицата на пръстения остров" на Донал Райън, която ми препоръчахте. Допадна ми доста стилово книгата. Различна и запомняща се. Повдига много чисто женски теми. Бих опитала с друга книга на автора определено!

Обаче има и допълниение... Особеното за мен е, че много, ама наистина много рядко ми харесват семейни саги. Даже "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде не е моето четово, и най-вероятно е, защото попада в същия жанр... Какво да правиш, всеки си има особености:-)

Подхванах след това "Нишка" на Виктория Бешлийска, подобна тематика, на тая вълна съм все още Wink

# 139
Отново Алек Попов със сборник 2 - "Пълен курс 2.....за напреднали"
Много е добър.
Носи ми усещане като с разказите на Шекли.

# 140
Вярно, че Русков употребява архаични и диалектни думи във Възвишение, но понеже съм чела класиците-от Вазов насам, повечето са ми познати и не ме дразнят. Дразнеха ме измишльотините на Бешлийска, например.

# 141
  • София
"Кралицата на пръстения остров" на мен не ми допадна особено и не я дочетох..
Стилът е интересен - наглед фрагментарно нахвърляна, кратки глави, които сякаш авторът е писал върху салфетка на крак, но всъщност успява да изгради образите. Не ми достигна обаче дълбочина. Очаквах повече.

# 142
Момичета, прочетох "Кралицата на пръстения остров" на Донал Райън, която ми препоръчахте. Допадна ми доста стилово книгата. Различна и запомняща се. Повдига много чисто женски теми. Бих опитала с друга книга на автора определено!
"Сърце на вятъра", даже може да ти хареса повече - разкази, които имат обща нишка, защото са за хората от една общност и техните пътища, които няма как да не зачочнат да се пресичат.

# 143
Препоръчвам и Strange Flowers. Не е издавана на български. Надявам се обаче Лабиринт да продължат с Донал Райън.

# 144
  • София
На мен много ми хареса "Възвишение", а "Чамкория" не можа да ме грабне. Но може би ще и дам още един шанс.

# 145
Не съм чела “Възвишение”,но филма сме го гледали поне 10 пъти в НВО.След две книги на Дина Рубина,”разпускам” с едно неангажиращо трилърче на Балдачи “Дълги сенки”…след Рубина,много постни ми изглеждат такива четива:))..да не се правя на голямата интелигенция,но преди да попадна в този форум,основно такива книжлета четях,един вид ми отворихте очите за истинските неща 😀,за което съм благодарна на всички пишещи тук!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 14:12 от Calabria

# 146
Има и чудесен моноспектакъл по Чамкория със Захари Бахаров. По-точно имаше. Не зная дали все още се играе.

# 147
  • Ямбол
Има и чудесен моноспектакъл по Чамкория със Захари Бахаров. По-точно имаше. Не зная дали все още се играе.

Играе се. В момента е на турне из страната : )).

# 148
Бих гледала и него с удоволствие. Зная за него, дори беше част от програма на Рила в Боровец - театър в планината. Точно там ми се искаше да го гледам, но е по-трудно да се случи, ако си извън страната.
Затова си се наслаждавам на книгата вече втори ден. И все повече ми харесва. Разбирам също кое би затруднило някои читатели. На мен обаче ми е много понятна и интересна. Голям пропуск отчитам, че я чета толкова години след като е издадена.

# 149
  • в сърцето на един мъж...
Представлението е много добро, а Захари е уникален в него!

Общи условия

Активация на акаунт