В момента чета ... 92

• 41 440
  • 712
  •   1
Отговори
# 450
Той беше казал, че това е шега и никой не го бил разбрал. То наистина е шега - по много завъртян начин иска да каже, че Киану е прекалено добър за този свят, обаче не му се получава.
Не е оригинално, не е смешно и можеше да го спести на всички.

Аз не го мразя (Матю Пери), но наистина мисля, че за много неща сам си е виновен. Толкова хора имат много по-малко шанс в живота, а той е пропилял всичко.

# 451
  • София
Приключих с "Коледен спомен". Действието се развива прекалено бързо.
Скрит текст:
Не може след няма и 24 часа от запознанството да решиш да купиш къща до "любимата си", при положение, че дори не се от региона. На втория ден вече сте лудо влюбени,
просто е недостоверно. Оценка 2.5/5.

# 452
В момента чета Преспанската тетралогия на Димитър Талев. Стигнала съм до третата част - Илинден. В училище съм чела само Железният светилник. Сега ми е много интересно как продължава и много бързо ги чета.

# 453
Аз чета една част от ²Игрите на глада² . Първо прочетох "балада за пойни птици и змии" и въпреки че си е доста гадно мнение за човечеството, имаше интересни неща и някои оригинални разсъждения. Видях че има още 3  и взех  ²Игрите на глада 1²  . Ами тпва е 65 години по-късно и е пълен буламач. Някакви глупости, нищо ново и отригинално, стария рефрен да хвърлим децата да се избиват и да ги гледаме колко са изобретателни да оцеляват. . Сега се чудя дамо тази ли е така тъпа или и останалите 2 и 3 са същата категория?
Аз очаквах от тази книга малко повече , например да са се съюзили участниците и да са направили бунт в Капитола, а то не . Още по-затъпяла работа - едните са станали луди готованци , докато другите са започнали да имат професионалисти за игрите. Т.е. допуснато е това за нормално състояние на нещата и никой не се бори вече против и за морал.
Някой успял ли е да ги изчете всичките тези и има ли смисъл в книгите 2 и 3 ? Или да не се занимавам с глупости./

# 454
Аз започнах да чета "Пулсът на Земята" на Лус Габас. Писателката не изневерява на стила си. Книгата започва увлекателно с мистериозно убийство, една завърнала се младежка любов и обезлюденото село на главната героиня.
Имам големи очаквания, предвид колко много ми хареса "Палми в снега", та ще видим. Между другото на български е излязла и трета книга на Лус Габас - "Далече от Луизиана".

# 455
Аз чета една част от ²Игрите на глада² . Първо прочетох "балада за пойни птици и змии" и въпреки че си е доста гадно мнение за човечеството, имаше интересни неща и някои оригинални разсъждения. Видях че има още 3  и взех  ²Игрите на глада 1²  . Ами тпва е 65 години по-късно и е пълен буламач. Някакви глупости, нищо ново и отригинално, стария рефрен да хвърлим децата да се избиват и да ги гледаме колко са изобретателни да оцеляват. . Сега се чудя дамо тази ли е така тъпа или и останалите 2 и 3 са същата категория?
Аз очаквах от тази книга малко повече , например да са се съюзили участниците и да са направили бунт в Капитола, а то не . Още по-затъпяла работа - едните са станали луди готованци , докато другите са започнали да имат професионалисти за игрите. Т.е. допуснато е това за нормално състояние на нещата и никой не се бори вече против и за морал.
Някой успял ли е да ги изчете всичките тези и има ли смисъл в книгите 2 и 3 ? Или да не се занимавам с глупости./

Изгледай филмите Grinning не съм чела книгите, но във филмите има бунтове и се случват много неща.

# 456
Споко, накрая ще има бунт. Спойлер, но книгите са стари.

# 457
Ами надеждата ми тогава е следващите да са по-идейни от тази, която си е направо нищо ново .

# 458
За два дни прочетох ''По трудния начин'' на Лий Чайлд. Хареса ми много, допадат ми заплетени истории.

# 459
Ами надеждата ми тогава е следващите да са по-идейни от тази, която си е направо нищо ново .

Е, първа книга е писана 2008 година. За тогава си е било нещо ново най-вероятно. Към днешна дата вече сме видели и прочели какво ли не и трудно нещо би ни впечатлило.

# 460
Имах в предвид, че 1 няма нищо особено и е разтегни локу. Идеята е в баладата за пойни птички и змии. Иначе си е доста гадничко ако наистина хората сме такива. А вероятно сме.

# 461
Следващите от поредицата са по-динамични, но аз съм ги чела доста отдавна и сега не знам как ще ги приема. Затова и не искам да чета Баладата.

# 462
  • Варна/Благоевград
Мамник завърших преди 2 -3 дни, беше ми интересна, без да съм впечатлена или да я смятам за нещо задължително .

Започнах Магнолия Паркс , нямаше да си я купя аз , но ми я даде приятелка и вече месец стои вкъщи ,та ще я прочета ,за да я върна. Може и да е интересна, ще й дам шанс, но изобщо не ми харесва начина на писане . Стигнала съм до 50та-60 та страница, ще й дам шанс още.

# 463
  • София
Честито Рождество Христово , мили книжни другарчета! Blush
Бъдете много здрави и вие, и близките ви! Heart

# 464
Светли празници, момичета!
Дочитам "Дядо Прас", след него ще се върна на "Вълшебника" на Тойбин.

При толкова силен негативизъм няма смисъл, разбира се. Човек не чете за наказание.
Трилогията "Игрите на глада" жанрово си е за дечурлига, което на мен като възрастен не ми попречи да ме грабне. Прочетох и трите още преди да направят филма, направиха ми деня, но и изпълниха очакванията ми. Какво ново да чака под слънцето човек с читателски опит и израснал в соц-а за капак.
"Балада за пойни птици и змии" прочетох тази година през януари, след като гледах филма с тийновете ми на кино. Хареса ми повече от филма. Менталното състояние на Сноу и параноята в която съвсем обяснимо потъва постепенно не беше пресъздадена достатъчно убедително във филма.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 13:13 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт