В момента чета ... 92

• 41 436
  • 712
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Весела Коледа!
Аз чета това:

# 466
Тематично, а и заради клуба, чета това.

Преполових я и ми допада. Не бих казала, че Тери Пратчет е точно моят автор, но въпреки това не съжалявам, че ще прочета и тази му книга.

# 467
И това ми се струва супер отдавнашно. Сякаш съм го чела в студентските години ...
Но си е супер. Всичките му ги харесвам.  Май е идея да го чета.

# 468
Честита Коледа, четящи! Бъдете здрави и благословени! На хартия чета “Беладона” на А. Грейс. Засега върви добре, въпреки че не съм почитател на жанра. В Сторител слушам тази:

# 469
  • София
Успях да почета през празничните дни и си завърших започнатите книги.

"Нишка" ми хареса, но бих искала наистина да чуя коментара на Виктория Бешлийска за заимстваната идея от великия Радичков. Искрено се надявам да има добро обяснение.

"Дядо Прас" ми припомни как пред 25+години четох "Стражите, стражите" и реших, че Тери Пратчет е симпатичен, но не е мой. Сега - същото, затвърди ми се мнението.

Започнах "Видеоти" на Сергей Минаев, който си ми е любимец и очаквам да се разберем и тук.

Успоредно чета и "Стълба към небето" на Джон Бойн. Първата част ме потресе... Хубаво пише автора, както и в другите книги, които съм му чела, ама много брутално в тази книга.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 14:28 от .♥.Петя.♥.

# 470
  • в сърцето на един мъж...
Како, не се фръцкай и ти, хванаха ни по бели гащи, че не знаем кой е СтромаЕ.

Аз скоро в Сторител попаднах на друга простотия. Слушах една след друга две книги от поредица, в първата се говори постоянно за бейзбол, който във втората, незнайно как и защо премина в баскетбол! Много тъпо се почувствах. Ако не бях слушала току-що първата книга, сигурно нямаше и да забележа.
Тарти, да не са едни любовни? Има една поредица, 4 шлш 5 книги са, тя е за различни спортове. Не си объркала нищо.

# 471
Честита Коледа, четящи момичета!

Бъдете здрави и все така любопитни, в добрия смисъл на думата!
Желая ви много нови срещи с интересни книги!
 Hug

# 472
Аз започнах книга 2, някакви бунтове уж .. ама не както аз си ги представях. Но пак много по-добре от едно. Според мен 1 можеха да го сгъчкат като част от две и да стане по-интензивно и интересно.
А не разбрах защо да е детска или младежка тази книга. Някои от нещата за които се пише са доста дълбоки . Изключваме разните целувки и чуденки кой с кого , изкл. разните му мятания на копия и чуденки .... но останалото, т.е. идеята с президента и игрите, както е описана в баладата за птиците и змиите ... и в същност човешката природа така показана хич не описание за деца.

# 473
В последната книга е революцията.

# 474
Е-е-е, стига с тези подхвърляния значи! Вземете разкажете и трите книги, та да спестите четенето на тези, които не са ги чели.

Чела съм ги, но въпреки това ме дразните. Не е честно така да разваляте удоволствието на другите четящи. Като не можете да коментирате, без да разкривате съдържанието, поне го крийте в спойлери.

# 475
То Игрите на Глада са малко, като Хари Потър, едва ли има някой, който да не е гледал филмите, дори и да не е чел книгите.
Книгите за Игрите са по-скоро young adult fantasy, филмите не съвсем.

# 476
Ще се изненадаш, но всъщност аз ни съм чела книгите за Хари Потър, ни филмите съм гледала.

# 477
Чела съм Игрите когато излизаха - тогава бях ученичка и страшно много ми харесаха. Филмите после също ми бяха харесали. Ако ги бях чела сега не знам дали ефекта щеше да е отново толкова силен. Птиците и змиите гледах филма, не съм много впечатлена. Книгата не съм чела.
Довършвам "Хората от платформа номер 5"- и смело мога да кажа, че си имам още една твърда 5чка за тази година! Много се радвам, че издърпах книгата по-рано да я чета!

# 478
Чета Врагът на Лий Чайлд. Почнах да я чета заради Слави Трифонов, оказа се пак много интересна. Simple Smile

# 479
Какво общо има Слави с Лий Чайлд ?
pppqqq ами тогава за мен проблема на тази книга 1-3 ще се окаже, че не е компримирана в едно.
Не съм гледала филмите.
Хари Потър пък не съм чела книгите, но съм гледала филмите. Мисля даже всички части съм гледала.
След игрите съм набелязала една на Гришам. Да видим кога ще стигна до нея.

Общи условия

Активация на акаунт