В момента чета ... 92

• 41 371
  • 712
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив

"Столетниците - благословия или орисия" - Мира Добрева
Малка книжка, с голямо съдържание. Човешка книга. Кара те да се усмихнеш, кара те и да плачеш. Век...за едни много, за други малко. Наказание или награда?  Препоръчвам.

# 586
  • Mediterraneo
За много книги, четящи хора!

Последно изслушах две книги на Гришам- Лотарията и Абсолютна памет. Много отдавна не се бях спирала на негова книга, ще се поправя, отново успя за възбуди интереса ми. Едно време ми беше сред любимите писатели. Някак си обаче и в двете книги сериозно ми убягна мотивът, който движеше основните образи.
Завърших годината с Дневникът на Ноел на Ричард Пол Еванс. Ето такива трябва да си всички любовни романи! И всички така модерни книги за себепознание, откриване на себе си и пр. Абсолютно прекрасна книга и ако я бях довършила вчера, щеше да е моята номинация за книга на годината Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:02 от Тарталета

# 587
Аз започвам годината с една книга, която не знам защо толкова дълго отлагах - "Хобит". Може би след нея ще продължа с "Властелинът на пръстените", която днес реших да си поръчам Relaxed

# 588
За много години на всички! 💐
Навлизам в новата година четейки две книги - "Атомни навици" започнах днес (най-удачното време за тази книга 😄) и чета "Гърди и яйца", която започнах с последните дни на миналата година. Нямам очаквания за втората, Защото четох много смесени мнения. За момента (около 60-70 стр съм прочела) е окей, без да е нещо върховно или нещо, което да не ме оставя.
Миналата година съм доволна - прочетох 55 книги - това е максимума ми до този момент в читателския ми път. Имам 6 книги, които оцених с 5 *. Имам и около 5 книги, които не довърших, но и не са в тези 55 книги. Основната ми Оценка беше около 3.
Надявам се през новата година да имам повече книги за 5*! Заложих си в гудриийдс за 2025г смелите 60 книги, но ще видим.
Благодаря ви, че споделяте за толкова много книги! Вашето мнение е ценно за мен 💐 Бъдете здрави и успешни!

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 08:36 от Sparks

# 589
Аз довършвам трилогията "Земното Минало" на Лиу Цъсин. Препоръчвам горещо за любителите на hard sci-fi. Прекрасно развити хипотези и интригуващи наблюдения над човешката психика. Отдавна не бях попадала на съвременна фантастика с толкова дълбочина.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:32 от Vezalia

# 590
  • София
Аз завърших едната година и започнах новата със "Сляпа защита" на Ники Френч. Не е нещо осбено, държи в напрежение, чете се бързо. Но имаше доста нелогични неща, които ме подразниха.
За да си оправя вкуса вчера започнах "Емпузион" на Токарчук. Малко със страх я започнах, защото нейните книги са ми 50:50 - или ги обожавам, или изобщо не мога да ги прочета. Засега започва добре.

# 591
  • Mediterraneo
На Ники Френч много харесвам поредицата с дните от седмицата, трябва да я довърша.

# 592
"Бялата гълъбица на Кордова" на Дина Рубина ме отвя. Оценявам я най-високо от трите прочетени нейни книги!
Продължавам с "На лов за дребна щука", кошницата с очаквания не е пълна, понеже има фантастични моменти, но да видим.

# 593
Започвам книжната година с “Недовършени предания” - периодично чета от тях, конкретни глави (по теми от творбите, които искам да разуча малко повече). Продължавам и с “Летиписите…”, тези година ще отделя повече време за Сандерсън.

# 594
Прочетох 4 3 2 1, хареса ми. Впечатли ме много.
Дали ще чета отново Пол Остър? Не зная.

Ще стартирам годината с На лов за дребна щука. И имам желание да препрочета трилогията Домът, в който на М.Петросян.

Хубава и успешна година!

# 595
  • някъде другаде
Започвам "Когато щурците плачат" на Чарлс Мартин

# 596
В момента чета "Деца от кръв и кости" и ми харесва за сега. В момента съм на половината от книгата, а искам вече да я приключвам за да започна и втора част.

# 597
  • София
Аз се изприщих от "Щурците", прехвърлях цели страници, само и само да ми се махне от главата. 😃 Вчера довърших "Конклав", толкова ми хареса(без част от финала), че моментално изтеглих и филма и го изгледах по нощите. 😃 Блестящи Ралф Файнс и Стенли Тучи. Страхотна музика и мащабна сценография.

# 598
За много книги, четящи хора!

Последно изслушах две книги на Гришам- Лотарията и Абсолютна памет.

Защо си мисля, че и двете са на Балдачи?
Но ако Ви се намира нещо ново на Гришам в електронен формат ще простя.

# 599
  • Mediterraneo
Разбира се, че са на Балдачи! Не знам защо съм писала Гришам... Трябва да видя какво имам на Гришам в библиотеката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт