В момента чета ... 92

• 42 046
  • 712
  •   1
Отговори
# 405
Довърших "Хобит" и започнах "Хората от платформа номер 5"- засега ми върви много леко и увлекателно. История за хората, за обикновените животи, за нормалните предизвикателства пред всеки един от нас. По някакъв начин ми прилича на "Тревожни хора" на Бакман.

# 406
Започнах "Между небето и Лу" -бързо върви, интересна е, но все пак с доста клишета. Дано ме изненада по-нататък.

# 407
Чета “Пътят на кралете” и от време на време “Игра на тронове” и “Зеленият път” (+ понякога вмъквам и някои нехудожествени).
“Хобит” е много хубава книга и ме чака и в оригинал, в едно удобно джобно издание, което е и с черно-бели илюстрации на Толкин. Това е автор, който заслужава да бъде препрочитан, има какво да се научи и от недовършените му и издадени под редакцията на Кристофър Толкин творби.

Весели предстоящи празници пожелавам и хубави книги за четене!

# 408
Прочетох "Загадките на безумието" на Исмаил Кадаре - един малък шедьовър. Първа среща с автора ми беше, но много ми хареса стилът му и задължително ще видя и други негови книги.
Фин и забавен начин да засегне сериозни теми, образен език, тънка ирония, просто е удоволствие да го четеш.

# 409
  • Чукарландия
Прочетох "Трилогия Бьорндал" - Трюгве Гюлбрансен. Както писах и в Гудрийдс:
Прекрасна семейна сага!
През цялото време се чувствах там, уютно, край напаления огън в огнището, а навън - бури, виелици и фъртуни. Сякаш бях не само свидетел, а и част от историята. Там - сред тайнствените гори на Норвегия... 5*
Преполовила съм "Ноември" и съм в чуденка как до 2012 година е продължавало всичко това?!?
При нас демокрацията настъпи много по-рано. Мислех, че горе-долу по същото време падна и там комунистическия режим. Както и да е, явно не съм запозната достатъчно и съм била в заблуда.
Започвам "Недовършеният ръкопис" - Франк Тилие. 🤗

# 410
Исмаил Кадаре ми е един от най-любимите автори.

Аз продължавам с "4 3 2 1" на Пол Остър. Много хубава.

# 411
Исмаил Кадаре ми е един от най-любимите автори.

Аз продължавам с "4 3 2 1" на Пол Остър. Много хубава.
О, "4321" е една от любимите ми книги!

# 412
Преполовила съм "Ноември" и съм в чуденка как до 2012 година е продължавало всичко това?!?
При нас демокрацията настъпи много по-рано. Мислех, че горе-долу по същото време падна и там комунистическия режим. Както и да е, явно не съм запозната достатъчно и съм била в заблуда.
Tова е алтернативна история, или какво би било, ако не беше паднал режима на 17.11.1989.
Не го ли пише отзад на анотацията?

Норвежкият автор ще го потърся веднага. Много обичам семейни саги и атмосферни описания. Sparkling Heart

# 413
  • София
Бела, "Ноември" е антиутопия Simple Smile
Не я съотнасяй с историческата реалност.
Тя е вариант на това, "какво би било, ако...."

Аз започнах "Синдромът на куклата"..
Малко съм объркана, но вярвам, че Рубина ще намести нещата Simple Smile

# 414
  • Mediterraneo
Започнах Юси Адлер-Улсен, "Белязаната жена". Обаче ми върви странно и нещо ме дразни и не мога да определя какво Sad
Тарти, ти дочете ли му серията? По едно време вървяхме заедно.

Снощи я започнах, оказа се, че ме чака на таблета. Имаш право, тръгва тегаво, дано се развиват нататък нещата.

А в Сторител приключих с нещо хубаво- В тихи води на Вивека Стен. Нов за мен автор, много ми хареса книгата, определено ще се поинтересувам и от други книги.

# 415
Пуснах си един подкаст с Ювал Харари - преди не бях сигурна, че го харесвам, сега вече съм сигурна, че не го харесвам. Много от нещата, които казва звучат толкова плоско, направо останах без коментар...
Скрит текст:

Не знам дали не се опитва да говори по-простичко, защото Ранвир (водещият) му изглежда малко наивен, но от книгите си правеше впечатление на по-интелигентен.

И какво са се хванали всички с този ИИ - щял да променя света? Просто технология, нямам нищо против нея, но чак пък толкова.

# 416
  • Чукарландия
Бела, "Ноември" е антиутопия Simple Smile
Не я съотнасяй с историческата реалност.
Тя е вариант на това, "какво би било, ако...."

О, слава Богу! Аз защо останах с впечатление, че е по действителен случай. Анотации умишлено избягвам, за да не ми се разкрие нещо, което очаквам в последствие да прочета, но явно понякога трябва да хвърлям по едно око. 👀
Благодаря Момичета! 🤗

# 417
Започнах " Вятърът знае името ми" на Исабел Алиенде и с нея ще завърша годината.
Надявам се, че любимата ми Алиенде няма да ме разочарова!

# 418
Изслушах "Сайбиевата невеста". Честно казано, малко съм изненадана от високата оценка и възторжените коментари. Предвидима трагична история, еднопластови герои, липсваща логика за някои техни действия, някак плоско беше всичко, на моменти недостоверно. Диалозите и те елементарни, нереални чак на места. Разбирам, че това е първата книга на автора, което обяснява отчасти нещата. Вероятно на по-късен етап ще прочета/изслушам и "Последна молитва".
Абсолютно подкрепям! И също се зачудих на основно възторжените мнения! Дадох 1 звезда, но мнението ми съвпада и с тези, оценили я с 2.

Аз започнах "Синдромът на куклата"..
Малко съм объркана, но вярвам, че Рубина ще намести нещата Simple Smile
Сложих си я под елхата, защото исках да е една от последните книги, които ще прочета. Но ще помисля и за друга.. Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 08:41 от 50 Shades of Purple

# 419
От “Сайбиевата невеста” преди време четох откъс и прецених, че няма да ми харесва, виждам че не съм единствена.
Но за феновете на автора- излязла е негова книга с приказки, може и тя да ви хареса, илюстрациите са хубави.

Още веднъж- весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт