Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 763
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 4 022
Не съм дискутирала, малко ще бъде това което най-мразя - подарък изненада, защото тя по принцип никога нищо не иска.  Обаче понеже на мен такъв уред много ми улеснява живата, все си мисля, че и за нея ще бъде по-полезен от малкото еър фрайърче. Имала съм такъв евтин модел еър фраер, ами съвсем различно е сега с Нинджата, много по-бързо става всичко с капака за фраер и готвя много под налягане.
Свеки кваси в буркани, така и е най-удобно, няма да иска в тенджера наведнъж.
За мен кипването на млякото е трудно, иначе самото квасене е супер лесно, особено ако човек не ходи на работа и може да си прибере бурканите в хладилника когато станат готови. Иначе в обикновена тенджера на мен млякого все ми загаря или изкипява. Откакто го кипвам в Нинджата, се родих. Имам едни големи буркани по 900 мл, наливам за нула време, в една кутия завити в одеало и за 4 часа е станало за прибиране в хладилника. Ползвам закваската на Елби, става идеално с нея.
Щом и в Инстант пот може, още един плюс му пиша в посока купуване.
Ако тя не го ползва, ще го вземем ние, пък на нея ще и купим нещо друго.

# 616
  • Мнения: 24 849
А, може да си кваси в него спокойно - дали направо в тенджерата, дали няколко буркана сложени в нея във водна баня, просто вече подбиране и там на размерите. И за това нещо става и на програма за йогурт, и на су-вид където просто ще се зададат градусите - според каквото има моделът.
Но виж ги наистина и на живо, да видиш самата кошница за еърфрай какво представлява и да прецениш струва ли си да е комбиниран или няма много смисъл. Че разликата в цените между само мултикукър и комбиниран на ИП не е за подценяване.

# 617
  • Мнения: 4 022
Да, благодаря, ще ги погледнем.

# 618
  • София
  • Мнения: 2 161
Много често промоции има в Технополис (може и в другите вериги), а в сайта на ИП няма. Така че като си харесаш модел, погледни и по веригите какво е положението. Моя го купих от Технополис с 30% по-малко, не беше черен петък или нещо подобно.

# 619
  • Мнения: 24 849
Разминати са наистина - в някакъв момент в магазин може да е по-евтино, в друг пък на сайта им, а може и за различните модели на различно място да е по-изгодно че не намаляват всичко наред. И аз оглеждах цени на повечко места като купувах моя.

# 620
  • Мнения: 13 678
Инстант пот Про-то има програма за кисело мляко.
Отделен фрайер е голямо облекчение. Място винаги може да се намери. Още повече, че напълно замества фурната.

# 621
  • Мнения: 9 619
Аз съм за отделно пот  и фрайър. Имам комбиниран, но никак не ми беше удобен и капацитета се намалява драстично от кошницата.  Сега Instant pot пуснаха и еър фрайер като фурничка, не с чекмедже.

# 622
  • Мнения: 6 155
Папиш, коя е програмата?

# 623
  • Мнения: 13 678


Йогурт.

# 624
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 680
ИП Про има, но комбинирания с ЕФ, няма такава програма.

# 625
  • Мнения: 6 155
Да, и аз се обърках, че става въпрос за Про Крисп (моят и на майка са такива).

# 626
  • Мнения: 6 155
Момичета, как правите пилешки хапки, филенца и пържолки на ИП Про Крисп?

# 627
  • Мнения: 6 155
Момичета, как правите пилешки хапки, филенца и пържолки на ИП Про Крисп?
Никой ли не прави такива неща на Пота? Frowning1

# 628
  • Мнения: 24 849
Потърси темата за рецепти за еърфраер ако искаш, ти реално такова нещо търсиш.
Панирано пилешко или кордон бльо си става в еърфраера, макар и доста по-бавно отколкото изпържено в мазнина и ако ти трябва количесто се запаси с време и търпение. Правила съм в еърфраер но отделен такъв.
Панираш си нормално: брашно-яйце-галета или натрошен корнфлейкс, като им даваш малко време да постоят така. Ако имаш спрей с олио става най-добре - напръскваш галетата за да се омасли леко и пак им даваш 1-2 минутки за да попие мазнината в нея че и без това не е много. Така стават хрупкави запържени трохи отвън, а не просто опечени и сухи. Загряваш си уреда,примерно на 180-190 градуса и ги мяташ, трябват им по няколко минутки от всяка страна, поне предполагам че ще трябва да обърнеш. Опасявам се че времето ще трябва да си го установиш ти, зависи и колко са големи.
Ще станат по принцип, а вече ти ще си прецениш устройва ли те така като вариант или предпочиташ да наредиш цяла тава наведнъж във фурната, ако правиш количество.
Ако слагаш някакви готови замразени от магазина, виж на опаковката дали няма указание и за еърфраер, все по-често слагат и такова вече.

# 629
  • Мнения: 13 678
Правят се по същия начин както и на фурна. Свинско месо на пържоли например можеш първо да свариш за 7-8 минути в пота с подправки, после намазваш с кетчуп, мед, сушен лук, горчица или каквото си искаш и запичаш във фрайера за 10 минути. Става като мозък. За пилешкото може и да не го вариш, то става по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт