Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 814
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 166
Редактирам се: видях клип в YouTube и разбрах как става.
Взех DUO CRISP ULTIMATE LID 6.2L.
Чета рецепта за пилешка супа, но не разбирам след като е минало времето, в което е под налягане как налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което да се освободи бързо (ръчно) останалото налягане.

Като пуснеш готвенето под налягане цъкаш natural pressure(естествено освобождаване)  и 10мин след като приключи процеса на готвене в дясно вече отброява минутите и като минат 10 минути от копчето за видовете налягане променяш от natural pressure на quick pressure и то веднага доизпуска налягането и е готово.

# 571
  • Мнения: 288
Моля някоя добра душа да ме насочи за стъпките ,как да сготвя агнешки котлети с дроб сарма в комбинирания инстант пот Про крисп. Имам го от няколко дена и все още нямам никакъв опит.
За съжаление нямам фейсбук и не успях да открия на друго място рецепта.

# 572
  • Мнения: 14 496
Нарязаните дреболии се варят 20 минути на високо налягане, белия дроб на много ситно, за да не се раздуе; отцеждат се, почиства се дъното на съда. На соте за 5 минути: връзка пресен лук нарязан на ситно се задушава, след това се добавя ориза, сварените дреболии, вода 1.5:1 ориз, сол и подправки. Пускаш на ниско налягане за 10 минути и е готово да сложиш заливката, сред естествено освобождаване на налягането.
Котлетите бих приготвила отделно.

# 573
  • Мнения: 288
Благодаря и весели празници Blush

# 574
  • 1st floor
  • Мнения: 9 857
Аз гледах тази рецепта, като вече сварих дреболиите (но за 20 мин, както е писала Clo):
https://instantpot.bg/recepta/agneshka-drob-sarma/

# 575
  • Sofia
  • Мнения: 1 617
Колко минути да варя под налягане яйцата, че да са подходящи за боядисване?!
И благодаря за указанията за дроб сармата! Мн. обичам.

# 576
  • Мнения: 2 040
Вчера си варих за 5 минути, размер Л, от хладилника. Много вкусни бяха. Твърдо сварени, но не сини.

# 577
  • Мнения: 1 785
Аз днес ги варих 3мин. на ниско налягане, след 1-2 изпуснах налягането и станаха перфектни. Спукаха се 3бр.и не бяха от хладилника.
Скрит текст:

# 578
  • Сливен
  • Мнения: 4 766
Ох,при мен от 30бр се спукаха 15бр.5 мин ниско,5 мин изчаках и освободих.Яйцата бяха от Лидл М размер,темперирани.

# 579
  • Sofia
  • Мнения: 1 617
И у нас се спукаха повече от половината. Реших да не си го слагам на сърце. Яйцата са ми домашни и бяха не от хладилник.
Май нещо се добавяше във водата, за да не се пукат, но късно е вече... Важното е ние да сме здрави.
За да съм по темата – агнешко месо, предварително мариновано, за 30 мин. под налягане върху решетката, с чаша вода отдолу, става екстра. После може да се запече за 5 мин.

# 580
  • София
  • Мнения: 2 171
Яйцата на пара ли ги правите или във вода? Гугъл ми дава 3-8 минути на пара с натурално освобождаване или пък с бързо освобождаване - различни мнения има.

# 581
  • Мнения: 1 785
Яйцата на пара ли ги правите или във вода? Гугъл ми дава 3-8 минути на пара с натурално освобождаване или пък с бързо освобождаване - различни мнения има.
На пара.
Аз днес ги варих 3мин. на ниско налягане, след 1-2 изпуснах налягането и станаха перфектни. Спукаха се 3бр.и не бяха от хладилника.

# 582
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 769
Здравейте! Записвам се при вас и се връщам да чета темата. Имам Инстант пот, два броя.

# 583
  • Бургас
  • Мнения: 7 780
Вчера видях, че има промоция и намаление. Тръгнах да поръчвам и пак се обърках.Rolling Eyes

Досега съм имала Филипс мултикукър. Исках Про, но дали само мултикукър или и комбиниран, но да кажем комбиниран повече ми допада идеята. Имам еърфрайър фурна. Ами нямаше  съд допълнително, беше изчерпан, а той е този с дръжките. Аз държа да имам два съда и се отказах. За другите модели не знам кой. Не знам защо така ми е трудно. Уж има информация достатъчно.

# 584
  • Мнения: 24 866
Честно казано, мислех си че това че съдът ми не е с дръжки ще ми усложнява живота, но се оказа че изобщо не е така. Отгоре където е ръбът мислех че ще трябва с някакви дебели ръкавици да го хващам че да го извадя от мултикукъра, оказа се че в повечето пъти хващам директно с пръсти Grinning
Не знам дали това ти е съображението да държиш на дръжките де, определено ще са удобни иначе. А допълнителен съд можеш и нататък да си вземеш, ако си държиш на този модел, не е необичайно да се изчерпи нещо по време на промоция но иначе си ги имат.

Общи условия

Активация на акаунт