Ти кога ще имащ деца?

• 10 690
  • 257
  •   1
Отговори
# 240
Сега, аз любимец не съм имала, въпреки че с детето искаме куче, ама ми се вижда свръх ангажиращо. Детето може и да не изкараш няколко дена, ама кучето-студ, пек-навън. Нали ги виждам зимата-омотани като буби и с кучетата навън. Имам един познат, като ходи на почивка, постоянно търси кучешки хотели. Ми това не си е работа.

# 241
Сега, аз любимец не съм имала, въпреки че с детето искаме куче, ама ми се вижда свръх ангажиращо. Детето може и да не изкараш няколко дена, ама кучето-студ, пек-навън. Нали ги виждам зимата-омотани като буби и с кучетата навън. Имам един познат, като ходи на почивка, постоянно търси кучешки хотели. Ми това не си е работа.
Като с всичко друго, въпрос на мерак и предварително да си прецениш дали би могло да ти влезе в ритъма на живот. Ние на всички почивки сме си с кучето и да, в букинг цъкам "разрешено за дом.любимци" като задължителен фактор при избора на хотел/къща за гости. Разхождаш го, да - ние не сме се тревожили от това, защото и двамата сме сравнително редовни в парка така или иначе, а и кучето е хубав стимул да те накара да излизаш. Ако не е някаква огромна порода с нужда от 2-часови разходки, в скапано време самото животно не желае да виси навън и му стига да направи малко кръгче в квартала - ако е като нашия, бърза да се прибере повече от нас. Grinning За нас е първо куче и в началото имахме много притеснение ще се справим ли, но в крайна сметка сега е пълноправен член на семейството - просто радостта, която ни доставя напълно компенсира всички ангажименти около него.

# 242
Аз веднъж като пазарувах, си вързах кучето в най-големите жеги пред магазина и го забравих 2 часа.
За щастие никой нищо не му беше направил.
Много му се извинявах.
Не ставам за майка.Joy

# 243
Извинете, аз прочетох само първия пост, не знам как се е развила дискусията. Обаче ми се наби в очите, че авторката иска поне веднъж на няколко години да ходи на екскурзия. Не знам защо смята, че хората с деца не ходят. Ходят, та пушек се вдига, и то не на няколко години. Сега, организацията е различна - едни водят децата с тях, други ги оставят на баба и дядо. При тези нейните родители, ентусиасти за внуци, ще им ги остави и ще отиде на екскурзия, особено ако е на няколко години веднъж, никакъв проблем няма да е. По другите въпроси вече не знам. За тишината, ясно, че няма да е тихо, докато са малки.

# 244
Как така детето може и да не го изкараш няколко дена? Да имаш дете е много по-ангажиращо от това да имаш куче. Не вярвам какво чета.

# 245
Ей така... Ако е кучи студ, вали, мъгла съвсем спокойно може да си седите вкъщи няколко дни.

# 246
Ей така... Ако е кучи студ, вали, мъгла съвсем спокойно може да си седите вкъщи няколко дни.
Супер! И после ревем за зелен сопол, екранно време, трудно проговаряне и коментираме клипчетата за Шведските детски градини?!
Ясно. Мерси.

# 247
Ами при ковида седяхме и 2 седмици вкъщи. Зелен сопол не е пускал.

# 248
  • Пловдив
Ами при ковида седяхме и 2 седмици вкъщи. Зелен сопол не е пускал.
Нали това беше смисъла на карантината, затова си седяхме вкъщи - да не си предаваме инфекции, конкретно ковид, но покрай ковида и други. Оттам нататък - не можеш, не е добре за детето да го отглеждаш в изолация. Терминът "социално изоставане" това означава, детето не е социализирано. Е, за ден-два-три, няма значение. Но както се видя по ковида деца, отгледани съвсем изолирано вкъщи, имат проблеми със социализацията. Може да се прочетат изследвания за влиянието на ковид изолацията върху децата. Колкото по-малки - толкова по-голямо.

# 249
Какъв ковид, какви зелени сополи, какво изоставане???
Правеше се сравнение между дете и куче.
Детето, ако не излезе 2 дни навън при дъжд и студ нищо толкова няма да стане.
Кучето, ако не го изкараш 2 дни - ще ти се изходи на килима в хола и ще чистиш изпражнения.

# 250
Ами и аз това исках да кажа, ама дойде един педиатър да размахва пръсти.

# 251
Мен ме хваща клаустрофобия, ако не изляза поне малко навън за два дни (и за един дори), затова винаги съм разхождала детето. Поне до магазина ще идем, малко да сменим обстановката.

По ковид като си стояхме вкъщи (аз всъщност не де, ходех си на работа, но обществото като цяло) какво стана, не го ли изкарахме всички? На някой да му се размина?

# 252
  • Пловдив
По ковид като си стояхме вкъщи (аз всъщност не де, ходех си на работа, но обществото като цяло) какво стана, не го ли изкарахме всички? На някой да му се размина?
На майка ми. Тя не го е карала. Не знам, има си такива хора, гръм не ги лови.

# 253
  • София
На мен ми се размина също. 2+ години една хрема не изкарах, да му се не види, камо ли ковид и други екзотики. Майка ми също не се зарази. Но аз хващам по една хрема веднъж на 5 години и я карам на крак, а истинска болест (ангина) имах за последно в гимназията. Децата ми (пу-пу) и те са така. Термометърът у нас прах хваща, само мъжът ми по веднъж-дваж на сезон пипва men's flu, та се просва на леглото умирающ и с треперещ глас почва да си диктува завещанието.

# 254
В интерес на истината и аз не се разболях, обаче си направих тест за антитела и се оказаха страшно много. Т. е. изкарала съм го, без да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт