Къщата на инфлуенсърите - Тема 9 (сезон 3)

• 52 600
  • 804
  •   1
Отговори
# 450
Докато слушах участията с хората от неговата коалиция, ясно ми се откроиха много техни общи личностни характеристики. Жорката просто е по-умен от останалите, усеща се и съвсем умишлено се опитва да се прикрива.

# 451
Дори да се абстрахираме от колосалните проблеми със звука, недопустимия брой реклами и нескопосания метод на гласуване, финала беше просто ТЪП както и целия сезон.

Тази година не гледах стриктно всеки епизод както се надявах, че ще бъде. Тъмници, Даниеловци и Кисели млека няма да ги коментирам, че им се обърна твърде много внимание на тия индивиди. Най-големия проблем на сезона беше самата концепция.
Битките бяха твърде сложни и повече физически насочени. Съжалявам ама един по-обемен човек като Азов просто нямаше шанс след като всичко зависеше от битките. Целия сезон просто си беше подарен на Жоро. Щеше да ми е интересно да го видя големия спортист в някаква битка като от първи сезон да трябва да търси кокошка по снимка дали щеше да е толкова пъргав или да играе огромна дженга с боксови ръкавици.
Къде отидоха мисиите? Къде са?! Те бяха сърцето на сезона.
Премахването на варианта отпадане чрез гласуване просто унищожи шанса на не атлетично насочените участници да имат какъвто и да е шанс.

А самия финал... Ох... Какъв беше смисъла? Освен че взеха пари от билети и рекламодатели? В рамките на 4 часа имаше над 1 час реклами и компилации на участниците. Другия един час беше зает от битките и още един час в безмислени разговори с участниците и останалото време от още по-безсмислени реплики на водещите.
Какво стана със сегмента на Коцето?
Кому бяха нужни тия защитници? Не научихме нищо ново, нищо интересно. Просто безсмислени думи хвърлени в пространството и туй то. Запълване на време. Нямаше интересни разговори, някакви откровения или мили моменти (освен с бабата на Валерия). Единственото дето аз получих от тия разговори е, че Кумбата ще си остане най-обичания участник от всички сезони. Какъвто и да е, момчето си има харизма и като се ухили и заклати глава и човек може да ограби банка за него. Чаровен си е и туй то.
Битките... Пфу... Голямо пфу... Жорката като беше неподготвен за пъзел и как заби само на първата битка. А другите направо си му ги подариха.
Честни казано най-много ме дразни в цялото нещо, че нямаше прозрачност. Съвсем спокойно можеше за хората в Youtube да се пусне Youtube Poll. Анкетите на самия сайт са надеждни, може да се гласува по веднъж, съмняваме някой да има 50 Гугъл акаунта. Щеше да е прозрачно и да може само да се уверим с очите си, че вота е реален. Защото в момента аз имам един гаден вкус в устата, че вота може и да е изменен. Може и да не е така, но горчилката си седи.
Победата на Жоро е все едно аз да играя на дузпи със Стоичков. Вярно е, че оня е вече дъртичък ама аз най-близкото до точка, което имам в ежедневието си, е гъбата за баня. Абсолютно неравностойно състезание. Такава победа не е за гордост. А може и всичко да е било щото Жорката е другарче на Ицака и няма нужда да му дават парите. Само те си знаят.
Моя теория е, че Павел и Ицака се стремят към телевизията и за това беше целия тоя фарс. Дано да идат, защото се държат точно като телевизионни продуценти - печели, който трябва, а не този, който заслужава.

# 452
Очаквана победа за Георги, но предпочитах да победи който и да е друг. Не защото толкова не го харесвам, а защото мисля, че  има нужда да се смири малко. Който следи Чакалкаст може да ме разбере. Огромна арогантност прозира в това момче, въпреки че на моменти се усеща и се опитва да я прикрива. Би му било полезно някой да го свали на земята поне веднъж.

# 453
Ето и моите впечатления от финала. Организацията ми се стори отлична до момента с гласуването.  Имаше полиция пред залата, имаше хора , които упътваха. Имаше барчета през два метра. ...
Щом си била там, напиши, плс, нещо за музиката? Освен Криско, Евгени Генчев, Торино и Пашата кой друг пя?  Антонио изпя ли нещо?  Ерген 2 само една песен ли изпя? А водещите изпяха ли нещо? Че и те си имат песни Grinning

# 454
Криско не е пял.

# 455
Хайлайтите на вчерашния епизод:
- Георги губи водна битка.
- Георги е трети на пъзел, защото не е имало как да се подготви за него предварително.
- Георги не печели цели две от игрите.
- Освирквания за Даниел и Весела
- Валерия затапи Алек със смешка, прочетена от бг-мама (автор: IriS' Simple Smile )
- бабата на Валерия получи пералня
- бащата на Кико повтори "нали" повече пъти, отколкото водещите се оправдаха за техническите проблеми (миличкия се притесни, нищо лошо не казвам, просто беше забавно за разлика от доста от предварително написаните смешки на водещите)
- гласуването се срина и масово хора се оплакваха, че им отчита глас за Георги (първи в анкетата), като избират друг.
- никой нямаше идея как да обявят гласуването и в крайна сметка объркаха климакса като вместо да кажат кой печели предаването, казаха кой печели зрителския вот и всеки можеше да сметне кой печели. Дори пиротехниците решиха, че Янков печели и пуснаха конфетите и фойерверките предварително.
- Ицака и Бубето се сгодиха.

# 456
Е хубаво, аз затова питам хора, дето са били в залата да кажат кой какво е пял. Само заради авторските права в тубата ли нямаше никакви песни? В началото имаше диджей сет, доста дълъг и досаден... за него не важат ли авторски права?

# 457
Малко тъпо за Кико, защото се спомена, че той е купил голяма част от билетите за своя сектор, за да е сигурен, че ще го напълни с хора, може би е раздавал на близки и приятели. Все пак си е инвестиция, а се бориш с хора с повече последователи и нагласени ситуации.

# 458
Върху DJ сетът беше пусната стокова музика.

# 459
Ето и моите впечатления от финала. Организацията ми се стори отлична до момента с гласуването.  Имаше полиция пред залата, имаше хора , които упътваха. Имаше барчета през два метра. ...
Щом си била там, напиши, плс, нещо за музиката? Освен Криско, Евгени Генчев, Торино и Пашата кой друг пя?  Антонио изпя ли нещо?  Ерген 2 само една песен ли изпя? А водещите изпяха ли нещо? Че и те си имат песни Grinning

Откриха с някакво огнено шоу - 'Нов цирк' се казваше групата или нещо подобно. В първата пауза пя накакъв Роби или Робин - на мен не ми е известен. Придружавах двама тийнейджъри  - и те не го знаеха.  След това пяха Торино и Пашата заедно с Иван Тишев. На следващата пауза пя Митко от КПД. С него на сцената излязоха и Кумбата +Перси. В началото не му тръгна два пъти музиката, но след това  се получи се много яко неговото изпълнение, защото повечето включиха фенерите на телефоните и цялата зала светна. А и той пя добре; Кумбата и Перси само си се поклащаха в такт на сцената. Криско не пя, излезе само да си промотира концерта през март 2025. И последен (поне преди гласуването) беше Евгени (ерген 2), който първо докато свиреше на пиано беше облечен със сако, след това се разгорещи явно и се съблече по бял потник, за да си представи новата песен. Антонио не пя , водещите също (поне докато аз бях там).
Лично мнение - леко неуважително към изпълнителите ми се стори, че докато изпълнителите бяха на сцената, сравнително голям брой зрители се изнасяха навън за по цигара или напитки.
А по време на гласуването много хора напуснаха залата, но не всички от тях за да си тръгнат, а защото вътре нямаше обхват. Или поне така си мислеха всички, тъй като не се отваряше сайта. Ние също първо пробвахме извън залата да гласуваме, и чак когато не стана, решихме да си тръгнем, тъй като крайният резултат беше ясен.

# 460
Благодаря много за разказаното.

# 461
  • София
Аз съм доволен от крайния резултат, защото както добре знаете от моите писаници Кико и Георги бяха моите хора на финала, но признавам си за Кико щях да се радвам повече, просто защото Георги беше брутално надигран и изгонен от Къщата и някак си не ми се връзва като за победител в риалити формат именно заради този факт.
В този ред на мисли Кико не беше изгонен нито веднъж (Валерия също, докато Янков беше), а и за мен беше втория най-добър/комплексен в битките през сезона след Жорката.
Кико ми хареса и най-много как говори на самия финал. А как само му секнаха мераците да говори против хазарта? Много се изложиха.

Отделно Кико и Георги се опазиха от простотии, които отново ще кажа, не са ми интересни. Просто не съм на 12 години, за да се кефя на подобни неща. Съжалявам. Нищо лично към Янков и Вал. Между другото Янков е симпатяга, а за Валерия мога да кажа, че си промених мнението към по-добро (но ми беше много сложно хора, разберете ме). И реално бях ОК и с четиримата финалисти, което за мен е изключително ама изключително голяма рядкост.
В интерес на истината само лигавата Ева от сезон 1 не мога да я възприема като финалист, а какво да кажа и за победител. Кумбата беше супер победител и съм окей с факта, въпреки че стисках палци на Дидо. Но Кумбата завинаги ще си остане лицето/емблемата на Къщата. Нещо като с Ники Мартинов за Сървайвър и Юлиян за Игрите на волята. В смисъл и след 40 години пак някой ще се сетих за тях. Та така и за него.

Време е Къщата на инфлуенсърите да се развие и да не бъде предаване само за деца. Положиха основите с този сезон, но да видим как ще го надградят със сезон 4.

Държа да отбележа, че 4 часа епизод е абсурдно откъдето и да се погледне. 2 от тези 4 часа бяха ужасна баластра. Хора, моля ви, не се прави така.
С една дума - не ми хареса финалния епизод.
И за мен този финал също беше провален по подобие на финала на Диви и Красиви. Там гафовете бяха повече, но тук имаха само един гаф, който уби всички останали, хаха.

Хора, вижда се се, че такива огромни зали не са залък за вашите усти. Защо е това натискане да си ги мерите?
Защо е това перчене и показване на мускули?
Самите телевизии в пика си не са правили такива безумия породени само от его и алчност за още един лесен доход.
Едните ми наемат зала 1 на НДК, а другите отговорят със зала Армеец.
Дооообреее
Догодина да очакваме ли националния стадион Васил Левски да е нает, а преди това Били Айлиш да ви попее?

Най-големия гаф разбира се беше финалното гласуване и тук нямат никакво извинение. Реално Павел Колев и Ицака прецакаха най-важния си елемент от финала - вота на публиката.
Хиляди, десетки хиляди гласове отидоха по дяволите. А какво ли щеше да се случи ако всички те бяха гласували?
В интерес на истината лично според мен нямаше как Георги да отиде четвърти, така че след игрите и провала на Янков в тях за мен всичко вече беше ясно. Но ходи го обясни това на хилядите възмутени хора, които сега ви обвиняват, че сте подарили победата на Георги с манипулиране на вота.
И след този чутовен гаф дължат едно огромно извинение на аудиторията си. И обяснение!
Защото аз станах свидетел как след обявяването на резултатите в чата стана ужасно. Хиляди мнение които буквално се стреляха със скоростта на куршум срещу продукцията и Георги в полза на невъзпятия герой, Янков.

Снощи като се включих на живо за да видя финалния вот, двамата водещи и продуценти толкова ужасно протакаха още и още и още, че буквално побеснях. Жалко, че Валерия не си излезе, а иначе тръгна да си ходи, хаха.
Много непрофесионално и много изнервящо. Та докато чакам вота се зачетох в чата и там масово хората се възмущаваха, че не могат да гласуват и само за Янков се пишеше и чат-пат за Жорката.

Ето ви още един гаф.
Не се бяха подготвили с видео на стената с резултатите само като вот от публиката + финалното класиране от всичките компоненти за финала. Станаха за смях, как всеки да си смята сам точките, хахаха. Те дори не го и сметнаха като хората, защото обявиха, че Георги бие с 1 точка, а всъщност победи с 5 точки.
Просто нямам думи!!!

Върха на сладоледа беше как пуснаха фойерверките в чест на Янков и публиката се зарадва и после, 'Не, не, ама чакайте'
Веднага си спомних за мега провала на Оскарите преди години. Нещо такова се получи.

Разплакахте дъщеричката на Янков!

Георги, кармата е кучка, а? Simple Smile
С твоите камъни по твоята глава сега. Рева (добре, не само ти, почти всички фенове на Игрите, включително и аз) срещу Алекса и неправдите от сезон 4 на Игри на волята, но сега когато си от другата страна на барикадата какво е усещането?
Защото сега ти си Алекса, а Янков е Фифо и Жорката в едно. Grinning
Ти чувстваш ли се като победител?
При положение, че беше изгонен и че публиката харесва много повече главния ти съперник?
Много бих бил любопитен какво ще отговори с по едно изречение на тези въпроси.

Иначе в негова защита отново искам да споделя нещо за което и преди съм писал. Георги не е виновен, че случи с толкова лоши коалиционни партньори като Дани и Веси, които с аматьорската си стратегическа игра на стероиди провалиха всичко още в зародиш.
Георги никога не е нападал някого, държа се нормално и странеше от всичките тъпотии в къщата. Това мисля, че никой не може да отрече или се бъркам?

Признавам си останах малко учуден от третото място на Валерия в гласуването от хората. Но първо тя никога не е била такава звезда от ранга на Елена, Валерия и Маги (към тях бих сложил и Капитонова и Александра, но според мен тези двете няма да спечелят никакво реално гласуване от публика, освен ако не е нагласено), че да привлече голям интерес или аудитория към себе си.
Според мен масовата публика на Ергена не гледа Къщата на инфлуенсърите, в това съм убеден.
Също така бих добавил, че и масовата публика на Игри на волята не гледа Къщата, но тук разликата е една идея по-малка заради децата. Отделно Георги си има подкаст, където има никак не малка и вярна аудитория, която му помогна много. Макар че Георги си загуби не малка част от тези фенове, защото съм виждал как го обвиняват и в неговия подкаст в коментарите. Тук във форума е същото, както и във Фейсбук.
Валерия няма ютюб и Валерия за масовия зрител на Къщата беше просто шантавата приятелка на Янков.

На игрите много приятно впечатление ми остави Кико. Но аз съм си го писал много пъти, че е супер подготвен и то по един приятен, натурален начин. И ето ви го нагледно резултата.
Георги се видя, че когато има елемент, който не е назубрил и разучил из основи е раним, победим и напълно нормален човек като всички останали. Нищо повече или по-малко.
Георги е много опасен съперник и в Игри на волята (където както знаете ми е в топ 5 за всички времена като комплексност на Арената) именно защото е назубрил почти всички пъзели и игри с топчета и баланс. И като прибавим към това и плуването и кардиото ето защо е толкова много опасен.
Но се видя, че един Кико си го пердашеше отвсякъде.
Реално Жорката спечели на много късмет и с нелепата помощ от самия Кико този много важен за финала компонент...

И сега за финал на моя станал прекалено дълъг коментар ще прокарам две теории. На моето наивно Аз, което вярва, че всичко е честно и на моето конспиративно Аз, което винаги се съмнява в продуцентите, а такива съмнения в България винаги ще има, да не давам десетки примери за което. Съжалявам, но това е реалността. А може би просто ни е такова мисленето на балканите, не знам.

Наивното Аз:
Георги кардинално беше най-добър в игрите и стоеше добре социално, защото никой не е казвал нещо лошо за него в Къщата. И на синхрони и след нея по подкастове и сторита в инстаграм.
Стратегически се провали, но по-скоро заради партньорите с които се обгради. И също така е достатъчно известен, за да има и фенска подкрепа при така важното гласуване.
Трябваше да е на последно място във вота, за да загуби. Ами няма как да стане.
Не е виновен, че Янков така брутално се провали в игрите и реално сам си отряза шансовете за успех.

Конспиративното Аз:
Георги е много близък с Павката и не е тайна. Те двамата не успяха да опазят другата си любима дружка Дидо в сезон 2 и този сезон сякаш изцяло беше направен, за да се спечели от Георги. И за да се счупят оковите с 'тук сме за да се забавляваме като си горим космите на корема и си плюем в устите'
Защото този сезон си беше едно мини-копие на Игри на волята с точкуване взето от Фермата. С тези правила беше ясно, че Георги не може да бъде изгонен. Най-малкото това.
Павел Колев и Ицака направиха този сезон с ясната идея да е стратегически и те самите искат да се превърнат в шоу за възрастни (естествено, тъпотийки винаги ще има и винаги ще си имат една стабилна детска аудитория, която със сигурност ще намалее, но не драстично и не за сметка на ръста на аудиторията +30 години), т.е. абсурд Янков да спечели от тази гледна точка. Не е ли така?
Кумбата е един и те трябваше да скъсат оковите и да не печели Янков, който отвсякъде си е Кумбата 2.0 с не малка разлика все пак, но е негово ''протеже''
Миналата година спечели КПД, е нямаше как сега да е КЗС.
Самото точкуване така беше калкулирано, че Георги да спечели дори и с трето място като народен вот, като това за мен си е крещящ червен флаг за тази моя теория. Защо разликите са четири, а не пет точки (т.е. на кръгли петици), както е много по-лесно и логично ако се замисли човек.

И за финал искам да напиша, че от целия протяжен, скучен и за мен провален финал най-много ме трогна момента с бабата на Валерия. Нейното включване, естествените сълзи на Вал и пералнята. Топ момент!
Също така си мисля, че от четиримата финалисти, Валерия има шанса и възможностите да пробие и да стигне най-далеч, стига да си го прегърне като идея и започне здраво да работи. Желая и успех!

Понеже Кико ми беше втори фаворит след Цецо Ставрев, искам да напиша две думи и за него.
Много добре се държа, представи се отлично и се радвам, че учи децата на полезни неща и се обяви против хазарта и против опасните видеа които разни паркуристи без грам мозък споделят, като по този начин вредят на малките, като ги подтикват към подобни безумни рискове, които застрашават живота им.
Успех желая на Кико в неговото развитие тепърва. Той не беше инфлуенсър, сега има шанса да стане такъв.

Дали ще гледам сезон 4?
Като се познавам, 'по-скоро да' въпреки че бях много разочарован от твърде много неща в сезона, за които именно Павел Колев и Ицака носят вина, но от друга страна те заслужават големия успех заради системната си и педантична работа година след година.

# 462
А колко беше пълна залата? Споря тук с едно познати. Един твърди, че в било "фул макс", а към края ясно се вижда, че поне една трибуна в дъното на залата е празна.

10 хиляди няма как да са били, предвид, че секторите пуснати в продажба, побираха 8-9 хиляди души. Гълъбарниците изобщо не бяха пускани в продажба.

# 463
Казаха 10200 по чек-ин влезли в залата.

Благодаря на Дяволо за анализа, изчетох всичко. Точно така е.

# 464
Валерия има 115k в инстаграм. Гледат или не гледат, това си е сериозна преднина пред 40k на Георги.

Общи условия

Активация на акаунт