ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 722
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Моят отказа да ходи на олимпиада. Миналата година ходи, класира се за втори кръг и за мен това беше индикация, че е на Ти с училищния материал. След това на втори кръг не отиде, защото нямаше смисъл, щеше да гледа като теле в железница задачите. И сега исках да си направи една проверка, просто за себе си, ама като го попитах, заяви, че срокът за записване е минал и няма как да се включи вече. Хитро се измъкна Simple Smile

# 121
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря за пожеланията към мен и Никола!
Вчера бях много заета и нямах време да нагледам форума.
Чакам го да се обади и да разбера как е минала олимпиадата.
На мен винаги ми е било трудно с подаръците, особено с набора, който има ИД, РД и Коледа, но с него приключих. 😄
В училище не знам дали ще си разменят подаръци, но помня миналата година, че купувах ваучер за любим магазин. Нищо оригинално.

# 122
Честито на празнуващите, макар и със закъснение, от здраве да не се отървете.

Успех на състезателите на олимпиадите, само хубави резултати да имат.

Мойта отново хремава, дано и мине бързо, че с нейното подсмърчане, човек ще реши, че реве като магаре.
В училище едно и също, този срок надали ще имат седмица без тестове или изпитвания, ден почивка нямат. Дано другия срок е по - спокойно. Добре, че тази година НВО - то не е важно, иначе доста щеше да е стресиращо. По БЕЛ положението тотално се е флошило, изобщо не знам как ще се справят, уч - ката им еееее...., а беее, думи нямам.

Дени, браво на набора, с каква хубава дейност се е захванал, явно много го обича този предмет. Дано и на тези на които им дава уроци, да го заобичат предмета.

# 123
  • София
При нас за профили още не се говори.
Подаръци ще разменят, но май са се разбрали какви. То никой не се досеща, че ще са ваучери. Всяка година си разменят някакви електронни пари.
Много на патерица, но да са честити имениците!

# 124
Младежа се е депресирал, но не споделя. Само съм го мъчила. Подаръци ще разменят, до 20 лв.

Има хрема над 3 месеца, вече не знам какво да правя.

# 125
  • Бургас
Краси,да не е с алергичен ринит?

# 126
Краси,да не е с алергичен ринит?

И за алергичен ринит капа капки, не помогна.

# 127
  • София
И синът ми е много често с хрема. Ние не ползваме капки, но след 2 месеца с хрема, му помогнаха Виброцил и аериус пи.
Да се оправят всички деца, че и родители, че празници ни чакат.
При нас подаръци не си разменят, само в осми клас си подаряваха.
@Тонка, не, синът ми не преподава по физика, а по роботика, основно учи малките да запояват платки. Иначе да, физиката му е любим предмет,   но тъй като ще записва програмиране като висше, се чудеше, дали да не пише ИТ в училище като профил, въпреки че няма какво ново да научи там. Та, на срещата с профилите са им казали, че за инженерни, софтуерни специалности физиката има по-голяма тежест и е по-добре от ИТ.

# 128
За хремата. Преди година и моето дете беше с дълга и не минаваща от нищо хрема, но колега ми даде на заем солна лампа и поне месец и половина стоеше включена в стаята на децата. Учудващо, но мина. Но пък и дойде летния сезон и може би по-сухия въздух оказа влияние и ускори процеса.

# 129
Иначе да, физиката му е любим предмет,   но тъй като ще записва програмиране като висше, се чудеше, дали да не пише ИТ в училище като профил, въпреки че няма какво ново да научи там. Та, на срещата с профилите са им казали, че за инженерни, софтуерни специалности физиката има по-голяма тежест и е по-добре от ИТ.
В ТУ може с физика:
https://priem.tu-sofia.bg/university/211
В СУ зависи от специалността
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … iya/prilozhenie_2

# 130
  • София
Иначе да, физиката му е любим предмет,   но тъй като ще записва програмиране като висше, се чудеше, дали да не пише ИТ в училище като профил, въпреки че няма какво ново да научи там. Та, на срещата с профилите са им казали, че за инженерни, софтуерни специалности физиката има по-голяма тежест и е по-добре от ИТ.
В ТУ може с физика:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … iya/prilozhenie_2

Благодаря за линка! Към СУ се е насочил и като гледам, май все информатика искат като ДЗИ...

# 131
В ТУ може с физика:

Благодаря за линка! Към СУ се е насочил и като гледам, май все информатика искат като ДЗИ...
Ако иска инженерна специалност по-добре ТУ, ако иска "софтуерна" по-добре СУ, зависи от желанията на детето....

# 132
Поздравявам всички които празнуват днес.

Дениии, ма то туй по - готино, обичам да запоявам разни неща, ако имах електрожен, сто про щях да се вихря и с него. Браво, браво на набора, две любими неща върху които да се занимава.

Въъъййй, при вас ударно са почнали, щом отсега са захванали за кандидатстването. Язък си за нас. Снощи в разговор с нейна приятелка, разговора стигна до профилите. Казвам на момичето, че ако бяха писали и вършили нещо, то досега трябваше да са изписали поне 2 тетрадки, и да са минали практически половиният учебник. Накарах мойта да каже колко плана са написали от началото до този момент. Отваря тя тетрадките, преброява плановете ииии, крайният резултат сумарно от двете еееее, цели 11 броя. Ся само да не помислите, че са някви дъъълги, късички са, ама къси та къси. Интересното е, че първия ден от седмицата имат блок часове ( 2 часа ) по единия и последния ден пак така. Всеки път като я питам - какво правихте, отг. - нищо. А хем им е класната, хем и е по предметите. Казах ли, че при нас е трагично, май да, само дето вече ще стане и комично, демек очаква се трагикомично. Дано поне последните две уч. години нещата да потръгнат. Там където трябва да са най - взискателни, не са, а там където не трябва, те чак се вживяват. Та сърдитка що да не го кара на джаста - праста. Ееее, пак се оплаках и помрънках, сори, какво да се прави. Уж най - доброто у наше село, но май ще се окаже, че лежат на стари ларви. Здраве да е, кот такоа, и на мен вече не ми дреми.

За хремата, май този път ще я оставя сама да и мине, ако види голям зор, сама ще си поиска помощ. Тия хреми са мноу гадни, ма.  ...цата им недни, упорита гад.

# 133
Младежът си взе днес изпита за първи модул от ИТ програмата. Каза, че задачите били лесни. Вече едно момиче се е отказало.
Каза, че средата на януари продължават с втори модул.

# 134
  • София
@Тонка, не, синът ми не преподава по физика, а по роботика, основно учи малките да запояват платки.

Дениии, ма то туй по - готино, обичам да запоявам разни неща, ако имах електрожен, сто про щях да се вихря и с него.
Тонка, не че те подценявам, ама нали няма да запояваш платки с електрожен.
Що се отнася за профилите - нас доста са ни облекчили в избора - почти нямаме такъв.

Общи условия

Активация на акаунт