Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 865
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Ужас, Selly 😒 и аз не знам! Кураж от мен няма 😅
Аз ревах като ми взимаха секрет миналия  път и после ме боля три дни…

# 451
Ми поне не съм единствената,  че някой мами са доста силни и смели, а аз съм мекотело...
Ужас, Selly 😒 и аз не знам! Кураж от мен няма 😅
Аз ревах като ми взимаха секрет миналия  път и после ме боля три дни…

# 452
Сели, супер беба.
Разкритието-даааа; гадна работа си е прегледа. И аз като знам колко жени съм прегледала, но все съм се опитвала да ги предразположа. Но е неизбежно.
Иначе моя док днес и той ме прегледа и вика “еее, акушерка си, какво са стягаш” , абе викам друго се говори като си от тая страна на стола и си с разкрачени крака 😀😀🙏
Мен ме е шубе много този път и непрестанно рева. Предродилна депресия ме е погнала явно.
Само да ги извадим живи и здрави…. Амин

# 453
Не знам защо всички толкова се плашат от прегледа за разкритие. На мен са ми го правили три пъти май предния път, нищо кой знае какво не беше.
Нещо като с клизмата преди раждане. Голяма драма била, ужасен ужас. При все, че повечето време бременните са с проблеми с тоалетната и още по-големи след секцио, според мен си е манна небесна 😂
Joie и Sirona са много хубави столчета. Специално второто е с най-легналото положение, което съм виждала за такъв тип столчета. Доста съжалих, че не взех него, като го видях след време.
За читави цени на столчета следете емаг с доставчик емаг. Нашето го взех за ~650 лв, в дундьо е 1000 + лв.

Mo36, не се фиксирай на всяка цена в естествено раждане. Освен ако не си от хората с крайни позиции по тези въпроси.
Според мен си има причина за всичко. Аз много исках да раждам естествено, бебето беше седалище абсолютно през цялото време. Мислех по едно време да правя верзио или упражнения за обръщане, в последствие реших, че след като така е застанала, значи така й е удобно. Коя съм аз да я бутам и натискам, и да вървя срещу природата. С приемането на ситуацията идва и спокойствието Simple Smile
Имах щастието да се възстановя бързо, да нямам никакви страствания и усложнения, което позволи да забременея повторно 10 месеца след секциото.
Както се казва, всяко зло за добро Simple Smile

Сега това бебе е главично, но и през ум не ми минава дори да пробвам естествено. Да не говорим, че лекарката ми със сигурност ще откаже да участва в такова безумие.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 22:46 от Jollie

# 454
Аз като ви казвам, че адреналина ще помогне при раждането , вие не вярвате. Поне за прегледа за разкритие, ако не за друго. Като няма връщане назад си е голям kick in the butt..аз само искам да мине 2ри, и ако може да не се роди на 4ти ,че това беше рождения ден на мама Sad и после каквото дойде, да минава само 😀

# 455
Клизмата не беше нещо страшно, така че не се филмирайте Simple Smile
Прегледът обяче не ме кефи и това си е. Предния път като раждах се изредиха за 2 дни целия лекарски персонал да ме проверява.

За ттолчета препоръчвам Амазон - в пъти по-евтинш понякога от България. Ако имате седмица две да изчакате Simple Smile Ние имаме cybex sirona  i -size. Баткото си беше от новороден( с подложка обаче) до 3 в нея. Върти се 360 и се накланя супер Simple Smile

# 456
А предполагам, че като съм планово секцио, няма да преглеждат за разкритие? То аз съм и с песар, де. Май си отговорих на въпроса 😂

# 457
Ние с мъжа ми непрекъснато спорим за столчето на сина ни. Бритакс е, висок клас, купих го на черния петък миналата година. Той го намира за ужасен.

Само 1 са ми правили преглед за разкритие и наистина беше ужасен. Стискам си палци сега да ми се размине.

Миналият път исках само да родя и нямах търпение. Сега ми е малко криво, че всичко това ще ми е за последно. Вълненията, преживяването. Малко е тъжно, че свършва.

# 458
И аз така се чувствам. Липсваше ми малко да съм бременна и сега с друг поглед изкарах месеците. Макар всички болежки си има очарование Simple Smile

Аз все тая надежда и за 3то дете, ама не съм почнала навреме да раждам 😄 трета бременност ще ми разкаже играта. А и да се убедя, че има живот с две😁

# 459
Аз само се радвам, че ще ми се случи тази "първа среща" с детето ми отново. Най-върховното чувство на света е. Нищо друго няма да ми липсва и няма да ми е мъчно. То тази бременост е талъв бонус като цяло, аз бях  се принирила ,че ще сме с 1 дете и не съм мислила грам последните две години, ама Господ си знае рабоата. За 3 път обаче няма да му даваме шанс, така че съм като Дух пърия път, да се свършва там , да се ражда и това. Тялото да си е само мое 😀😀😀

# 460
https://www.emag.bg/detsko-stolche-za-kola-cybex-gold-sirona-g-i … 209/pd/DVV15XYBM/

Като говорим за столчета… емаг пак пръскат..

На мен бременността ми премина доста между всичко останало - грижи за детето, домакинство, някакъв минимален социален живот… като че ли не можах да се й се насладя толкова, колкото ми се искаше. В началото имах и висок риск за Даун, та не беше най-гладко преминаващите.
Доста повече контракции, умора, неразположения, повръщане и значително по-малко време да обръщам внимание на всичко изброено и не само.

Понякога си мисля как вероятно това ми е последния път бременна и ми става наистина носталгично.

Но в крайна сметка, каквото такова.

По-малко негативни мисли и повече благодарност Simple Smile

# 461
Така е Simple Smile Всяко дете си е чудо и си е благословия да изкараш 9 месеца и да си гушнеш бебето 🥰

Joliie, не е лоша офертата, но само забележи, че трябва да вземеш базата отделно, която си е пак разход.

# 462
Знам, че е само база.

В сравнение с това си е топ оферта:

https://visvitalis.bg/product/cybex-gold-stol-za-kola-sirona-g-i … -20-kg-ocean-blue

Иначе има сирона с база в едно, което е около 600-700лв, зависи от магазина и евентуално промоцията.

# 463
И при мен втората бременност мина толкова между другото, че не можах напълно да осъзная какво ми се случва, а и като родих почти месец по-рано, съвсем неподготвена се чувствах, не само с покупки и чистене вкъщи, не само с почивка за мен, но и психически. Скоро ми попадна една мисъл и много ми се върти, преди да родите, погледнете си другото дете, гушкайте го и му се радвайте, защото никога няма да е толкова малко. Наистина, страшно ми е мъчно за "големия", буквално като се върнах от болницата, за пет дена, той сякаш беше пораснал с години. А и сега, въпреки, че четох книги и се подготвях, виждам как не се държа по най-добрия начин с него, бързо губя нерви, викам му за какво ли не, а виждам, че и на него му е трудно да свикне с новата реалност.
До преди да забременея, почти се бях отказала от второ дете. Това дойде като по чудо малко, след първото инвитро и 2 години мъки, това стана без да го планираме. Сега мисля за трето, но може би ме държат хормоните още, на бременността, на очакването. А и на сладостта на новородено. Но питайте ме след половин една година, след безброй нощи по 4 часа накъсан сън Grinning сигурно пак ще се откажа.

# 464
Дааа, това за детето, ме пораства изведнъж е вярно. Спомням си при второто раждане как плаках за по-големия ми син. Сега той е на 11 и някак е голям. Вторият ми и на 6 и много бързо порасна по време на бременността. Но често си го гушкам и си по реввам. Вълнуват се много и са щастливи, а аз цивря…
Тази ми бременност малко ме върна в първи клас по отношение на ментално състояние. Желана и чакана е, но някак задълбах себе си в мисли за тъпотии. Последните седмици рева доста, защото ме е страх, че ще се загубя отново из памперси и повърни и ще ме тресне някоя депресия (вече имам опит).
Опитвам да съм оптимист, да се наслаждавам, но…. Все ми се реве. Ей го-ставам сутрин и се започва.
Недоспиването, ревовете, колики, седене вкъщи, две деца с нужди за развитие в живота и едно дето изцяло зависи от Мен… Снощи излязох да хвърля боклука без да се обадя на никой вкъщи. ММ ми пише съобщение “Излезе да хвърли боклука и повече не се върна….” 😀 На майтап го обръща ама хич не ми е смешно…
Столчето взехме Swandoo

Общи условия

Активация на акаунт