Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 863
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Моята не мина между другото. Последните 8 месеца са изцяло подчинени на това - десетки консултации с АГта, кардиолози, хематолози. Чисто психически не знам мога ли да изкарам още една бременност.

Dom.anis нали знаеш, че дори да се загубиш ще бъде за малко. Сама каза колко бързо растат. И аз го гледам моя четири годишен и се чудя кога стана толкова висок и силен. Ей сега ще минат две години и всичко пак ще се завърти. И никога вече няма да е същото. Мен напрежението да стигна на време до градината, до работа после, цялото това бързане във всекидневието ме изнервя. От както не ходя на работа сутринта не е някакъв кошмар. Въпреки че не се спирам и водя основно аз детето на градина, на псохомоторика, с общината се разправям, движа доста неща около домакинството пак не са онези зверски нерви "хайде, хайде по бързо, ще замъснеем, давай деее".

# 466
Добрютру!
Дааа, и аз се чувствам толкова гузна за големия ми син, и това е единственото нещо,което ме разатройва много. Все едно го изоставам, а в същото време не мога да си предатавям, че ще обичам друго дете така  (подсмърч).
Но и на мен липсата на бързане в момента ми дава мноог мир на душата 😀 но как ще се справяме алед няколко седмици не знам. През седмицата детето ходи на спортна гимнастика и английски (общо 4 дни) и това ще съчетавам с бебе, шубе ме е ,ама шанс, ще свикнем и с това...

# 467
Аз мисля, че да направим братя и сестри на децата си е един от най-хубавите подаръци, които можем да им поднесем.  Особено ако това е един осъзнат процес на израстване и порастване придружен от подкрепа и разговори с псохолози. Трудно е да се работи върху ревността и конкуренцията, но мисля че първите деца научават много хубави житейски уроци покрай раждането на вторите, включително порастват и осъзнават, че не са центъра на вселената. А вторите се учат, напредват, копират.
За мен това е супер смислено. Преди също тъжах, че сякаш му отнемам нещо, но сега все повече го виждам, каро да му добавям нещо в живота, в неговия, в нашия. А и аз имам сестра и знам каква опора може да е брата и сестрата. Само се моля да съм адекватен родител и да успея дя възпитам обич и уважение в двамата братя. Че толкова родители се провалят там, включително в моят род.

# 468
Снощи гледахме клипчета и отзиви за столчетата и май се спряхме на Joie. Днес ще отидем да го видим на живо. В БГ сайтове рядко си правя труда да гледам, не могат да са конкурентни с цените навън.
Относно бременността, въпреки че аз нямах и нямам усложнения или кой знае какво притеснително, ми мина тегаво психически. Много тревожност, притесненя, изнервеност от физическия дискомфорт. Мъжа ми днес вика - много бързо мина Grinning Е, за мен не. Той вече се навива за второ, хаха.
Клизма и на мен ми звучи като мега облекчение, защото имам затруднение с изхождането така или иначе. А за прегледа за разкритиеее....взимам да се плаша, ама може би в сравнение с раждането е песен? Grinning  Може да звучи смешно, но от всички неща най ме плашат хемороидите. Отсега почнаха да се появяват и си представям след раждане просто ада. Доки казва, че спасение нямало, дори и при секцио. Не знам дали не го завъртя така, само за да ме успокои.

# 469
Не..тея гадове се появяват от тежестта дено носим и кръвообращението. Та даже и да се роди секцио често са се появили 🤯

# 470
Уф, няма оттърване значи Sad
Някой може ли да ме светне как работи системата за запазване на час при Ася Демирева? Не разбирам нещо кога точно става активен предстоящия час, така че да го резервирам.
Сега примерно първия свободен е на 6.12 от 14:00. 10 дни преди това се пада днес май, но часа не е активен. В 14ч ли трябва да "светне"?

# 471
Не знам защо клизмата плаши някои хора, по спомен нищо не се усеща при самото поставяне, а след това облекчението е голямо. А и честно казано, сега при мен нямаше време за клизма и малко ме беше срам какво се случва по време на напъните...

За прегледа за разкритие бях писала и преди, за мен беше най-гадната част от цялото раждане. Но пък сега втория път не го усещах така страшно.

Хемороидите и за мен са най-голямото притеснение, по време на бременността се обаждаха, след раждането там най-много болеше, сега почти 3 седмици след раждането почти са отминали останалите болки но д-то някои дни не мога да си седна и ми се плаче от болка.

Кошче за кола сме взели Maxi cozy, но защото вече имаме базата. Не съм проучвала толкова много, освен че има добри оценки на краш тестовете. С големия сега сме с Britax, добре изглежда, но пък като заспи така му клюмва главата, че се чудя дали сме направили правилен избор.

# 472
Мен най-много ме е страх от вакуум и щипка. Та съм изключително благодарна и облекчена, че шансът такова нещо да ми се случи е 0.

# 473
Бях на тонове, добре са, ама акушерката и всички от центъра мислят, че терминът ми е на 2-ри, а той е на 24-ти. Явно коремът ми е внушителен 😂😂 Днес точно влизам в 9-ти месец, направо ми се празнува. Преди няколко месеца се молех да стигна дотук. Сега следващата цел е малкият да седи на топло до секциото.

# 474
Клизмата не беше нещо страшно, така че не се филмирайте Simple Smile
Прегледът обяче не ме кефи и това си е. Предния път като раждах се изредиха за 2 дни целия лекарски персонал да ме проверява.

За ттолчета препоръчвам Амазон - в пъти по-евтинш понякога от България. Ако имате седмица две да изчакате Simple Smile Ние имаме cybex sirona  i -size. Баткото си беше от новороден( с подложка обаче) до 3 в нея. Върти се 360 и се накланя супер Simple Smile
Гледам, че сте отворили тема за столчета, а на мен вече мозъкът ми пуши и не мога да избера.
Дайте мнение.
Столчетата между които се колебая са следните:
*Cybex Aton 5, който намерихме в изгодна промоция заедно  с izofix базата.
При другите модели цената на столче плюс izofix база надхвърля бюджета ни, затова тях  бихме ги взели без базата.
Другите, за които се чудя са:
Cybex Aton Q
Cybex Aton Q Plus
Cybex Aton Cloud Q
Be Safe iZi Go Modular
Много ме изкушава допълнителната функция на * Cybex Aton Cloud Q за напълно легнало положение на гръбчето, когато кошчето се ползва извън колата. До колкото чета, не е много препоръчително бебето да стои дълго време в столчето. Ние всъщност не живеем в голям град с дълги разстояния, но понякога се налага да се забавиш по задачи. От друга страна, тази функция би ми спестила свалянето и махането на коша за новородено от самата количка. Ама, нали бебето ще е зимно и до колкото четох не е много добре то да бъде навлечено в столчето по време на път. Извън колата не виждам причина да е ощупано, но дали в кошчето за кола може да му бъде толкова топло, колкото в кошчето на количката, когато сме извън колата?
Четох, че относно безопасност  коланите с 5-точков захват били по-надежни. До колкото огледах, от горните столчета с такъв захват е само Be Safe iZi Go Modular. В някои сайтове представят и Cybex Aton Q и Cybex Aton Q Plus като столчета с 5-точкови колани, но визуално не изглежда така. Някой имал ли е такова да каже?
Много се замислям и за столче тип Cybex Sirona.
С каката и баткото имахме две от този тип, но други марки. И за мен и за децата бяха много удобни и за пътуване, и за сън, че дори и за хранене ги предпочитаха малките. Само дето няма как Sirona-та да я пльосна върху шасито на количката. От друга страна няма как да караме с кошница во всеки веков. Ще се взима и друго столче като Sirona или от тези дето са от 9 кг. и нагоре!!! Иначе Sirona ставаше и за новородено, нали!??
Та това са ми дилемите:
*Изофикс база с малко по-стар модел столче
*5-точков колан на столчето
*Изправена позиция на гръбчето извън количката
* Столчето да не е огромно

Дайте съвет!!!

# 475
Аз малко не разбирам питането ти mamelitka.
Колебаеш се дали да возиш навън бебето в кошница зимата или? Във всички случаи ако вземеш кошница, ще ти се наложи да я смениш в някакъв момент.
Каква точно е дилемата?

# 476
Здравейте подарявам HIPP Combiotc 1 ползван за 3-4 дози . При интерес пишете на лично .

# 477
ELDB, как сте вие с малката? Heartpulse

# 478
За всички плашещи се от клизмата… Аз реших да я направя днес вкъщи. Акушерката каза да налея малко повече от 1 литър вода и като изтече, да се опитам да изчакам малко преди да ида до тоалетна. На около 800 мл ме заболя ( усети се просто налягането, сякаш всеки момент ще имаш разстройство) и я спрях. След това сравнително бързо и лесно си се случиха нещата, просто наистина е хубаво да се отделят поне 15 минути преди да си мислите, че всичко е готово, за да не си нацапате бельото след това, ако дойде “втора вълна”  Simple Smile Определено е много облекчаващо и сега се надявам да съм направила малко място, което да спомогне обръщането на главата на бебето в правилната посока от надясно - назад. Никак не е страшно  и го препоръчвам на всички, особено на тези, които искат да раждат нормално и са в последните седмици Simple Smile

# 479
  • Пловдив
Аз се разстроих днес. Малките изостават с две седмици, което било нормално за близнаци, но и водите ми са намалели. Цяло чудо ще е да изкарам до 36 седмица и ми насрочи и дата преди това. Евентуално и ще вляза по- рано в болница, за да ги следим. Ще са толкова мънички и по празниците ще са самички.

Общи условия

Активация на акаунт