Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 750
  • 759
  •   2
Отговори
# 645
Всички дрехи суша, иначе няма къде да ги сложа.

# 646
Бях на преглед; вече съм с 2 см разкритие и супер мека шийка. Док каза, че ако ми я напъне, ще ми направи 4 см разкритие 😀🤪
Аааа, викам “не, не!” 😂
Бебето вече е 3.100 и влизам в 37 гс. Чакам си го щурчо, когато иска да излезе.
Никога не съм имала отоци. Даже всички ми се смеят, защото имам супер тънки глезени и съм като картоф с клечки за зъби. Нямам типичен фациес на бременна и това ме радва….

# 647
Болеше ли те?

Аз съм задържала много вода, краката ми като натисна и остава дупчица. От сутринта ми се вие свят, кръвното не пада въпреки хаповете,  главата мв боли и се чувствам като парцал. Утре съм на лекар, но почвам силно да се съмнявам, че ще изкарам до датата на секциото.

# 648
Абе не ми беше приятно… Факта, че там 7 месеца не е припарвало нищо 😂😂
Гадно си е, сякаш ми бъркат в мозъка и аз нали съм пъзла, бягам нагоре по стола. Док вика “Ааа няма те гоня” 😂

# 649
Аз, дето се вика, имам преграда, нали съм с песар Grinning Grinning Досега не са ми правили такъв преглед. Не знам още кога ще ми го махат, утре ще питам лекарката. Ама имам чувството, че само на него се държи шийката, дано го махнат в деня на секциото, че и аз няма да изкарам много.

И моите крака са се позапазили, главно съм на корем и съм като бъчвичка. Grinning Нямам отоци.

Днес чакаме хубави новини от Dimitrova_s. Flowers Hibiscus

# 650
Имам си леки отоци в краката, но сякаш е в рамките на нормалното. Вече дланите и пръстите как ме болят е друг въпрос, едва се обличам понякога.
Най-много ме мъчи болката в слабините и перинеума и сега като се замисля може би там ме боля повече при прегледа за разкритие 🤔 от самото разпъване.
Аз съм след поредната безсънна нощ точно заради болка там и контракции, киселинии (тъкмо бяха поспрели), сърцето ми щеше да изкочи по едно време, горещи вълни.... ще мрънкам на прегледа, това вече не се издържа .... 😭😭😭

# 651
Отоците по краката не са шега работа, като изключим, ако сте стояли повечко време на крак от обикновено. На моя приятелка така и разбраха за прееклампсия.
Дух за високо кръвно от баба ми знам, канела с много малко вода, може да опиташ

# 652
Ъпдейт и от мен, бях на преглед днес, отново преглед и за разкритие 4 см, но моето декемврииче не иска да излиза.  И аз съм вече с отоци по краката и ръцете, болки ниско долу, мъчат ме много  хемороиди... и киселини, просто 9 месец ми излезна през....многоооо ме е страх за нормално раждане, нон стоп го мисля, но често казано настина искам вече  да я гушна и тези мъки да приключват

# 653
Отоците по краката не са шега работа, като изключим, ако сте стояли повечко време на крак от обикновено. На моя приятелка така и разбраха за прееклампсия.
Да знам, аз имам огромен риск от прееклампсия и следя всичко, включваща вече всяка седмица кръвни пускам.

# 654
Здравейте! При мен в 38-ма имам само някаква тежест ниско долу в корема понякога. Не мисля, че имам контракции, нямам отоци, общо-взето никакви признаци на бебчо да му излиза. АГ каза, че е хубаво да се ориентира, защото върви по-голям и евентуално да не стане някаква пречка за естествено…, но малкият човек явно му е много комфортно вътре. Единствено тези дни усещам, че е доста активен. Освен всички препоръки за предизвикване от типа на движение, секс, ананас и пр. някоя мама да препоръча нещо?

# 655
На мен не ми се е налагало да ходя извънредно, за разлика от Вита. Сега с този акъл мисля, че не бих родила пак в св. Лазар.
Мен ме ядосаха, защото исках медицинския си картон от предната бременност и ме мотаха и не се обадиха.
Кисели са, ама то май на всякъде има и кисели и симпатични. Поне обезболяващите са топ. Нищо не ме е боляло, бият инжекции щом си поискаш.
Стаите са комфортни.
Но не си спазват това по договор да имаш два прегледа с педиатър (неонатолог) след раждането, само един имахме ние.

Не са супер подкрепящи за кърменето, звънях хиляда пъти, за да ми доведат бебето. Ама това беше преди 4 години, сега не зная как са нещата.
Поне не са досадни, във Вита идват да чистят е 6 сутринта.  В св..Лазар нямаше визитация, само моята си лекарка минаваше и респективно никой не се побъркваше да чисти в 6 сутринта.
Във Вита едната санитарка или акушерка, не помня, ми се сопна, че си гася лампата преди да е дошла за някаква процедура. А ключа е до вратата. По принцип нищо не й пречи да си го щракне като влезе.

Та май на всякъде има и от двата вида хора.

Май нямаме угодия бременните. Stuck Out Tongue
Ако се чисти защо се чисти? и ако не се чисти, защо не се чисти? Аз пък в Свети Лазар получих най-ценните съвети за кърменето и грижа за бебето, както от акушерките така и от лекарите. За комфорта и уюта няма какво да си говорим- безупречни са. Даже наскоро правиха ремонт и все повече се усъвършенстват в детайлите, които да направят престоя на родилката спокоен.

# 656
Да ви се "похваля" и аз днес с първия ми преглед за разкритие. Отидох си уж само за тонове, които бяха ок, ама доки реши да ме изненада Grinning Ми, неприятно е, но не беше чак толкова зле. Явно си зависи кой как пипа.
Засега никакви признаци за раждане, чакам си чинно. People Angel

Да ви питам нещо за next to me кошара. Вижда ми се малко тънко и твърдо матрачето (Maxi cosi Iora Air) и се чудя да слагам ли нещо мекичко отгоре? Също така, вие почиствате ли този тип кошара и как? Още не съм почнала с прането и се чудя докога да го отлагам. Бих го оставила даже на мъжа ми като тръгна да раждам, но няма да рискувам, че сме без сушилня Grinning

# 657
Grinning ми супер. Извинявай, ти до сега в темата писала ли си или просто намина да рекламираш болницата

# 658
Да знам, аз имам огромен риск от прееклампсия и следя всичко, включваща вече всяка седмица кръвни пускам.
И аз знам да следя кръвното. И понеже предния път ме при раждането вдигнах кръвно се ослушвам за признаци. Но като цяло, ако се чувствам добре, го отдавам на обездвижването.

# 659
Да ви се "похваля" и аз днес с първия ми преглед за разкритие. Отидох си уж само за тонове, които бяха ок, ама доки реши да ме изненада Grinning Ми, неприятно е, но не беше чак толкова зле. Явно си зависи кой как пипа.
Засега никакви признаци за раждане, чакам си чинно. People Angel

Да ви питам нещо за next to me кошара. Вижда ми се малко тънко и твърдо матрачето (Maxi cosi Iora Air) и се чудя да слагам ли нещо мекичко отгоре? Също така, вие почиствате ли този тип кошара и как? Още не съм почнала с прането и се чудя докога да го отлагам. Бих го оставила даже на мъжа ми като тръгна да раждам, но няма да рискувам, че сме без сушилня Grinning

Бу, и аз се чудя същото, ние ще сме с next to me на Кика бу, която също идва с матраче, което не е много дебело. Заради размера на кошарката обаче не мога да намеря матрак за нея, а и приятелката, която ми я даде, каза, че е окей. Мислим да не взимаме допълнителен. Иначе мисля, че трябва да са по-твърди матрачетата така или иначе за новородените.

Общи условия

Активация на акаунт