Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 761
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Dom.anais А в чужбина и при секцио ли разрешават храна?

# 631
Dom.anais А в чужбина и при секцио ли разрешават храна?
Не, но вода можеш да пиеш и през нощта по малко; че даже и сутринта една две глътки не пречат. По принцип при всеки жив човек, гладен или жаден, остават по 100-150/200 мл стомашно. Пит глътки вода по никакъв начин няма да попречат. Дори и спешно секцио да трябва за се прави на раждащата, се прави така наречената rapid sequence intubation или преведено на бг интубация с бърза последователност.
Едва ли нещо ви говори но…

https://litfl.com/rapid-sequence-intubation-rsi/

Тук е описано подробно за кой е подходящо.
Ама бг лекарите нищо не разбират (повечето) и не само. Яд ме е за медицината в България … ама какво да се прави; 🙂

# 632
Моят работи хоум и е на разположение 24/7, ама няма книжка 😂😂😂 но иначе е отзивчив😃 Иначе болницата ни е на 10 минути.

# 633
Тенкс за подсещането да си взема някаква бърза храна в багажа.  Дух, каква е супата във Вита?

Иначе съм в Младост.

Студена Joy това помня.
Всеки ден е различна и за обяд и вечеря беше различна, но не ми допадна.

Вземи си храна, да. Закуската е в 7, обяда в 12, вечерята в 18 +/- 30 минути. Та на моменти е голям глад. Мен не ме пускаха от отделението да ида до кафето или до ресторанта. Но тогава бях на терапия и с абокад и лекарства. Сега не знам дали ще пускат да излизаме.
В св. Лазар имаше кафе...във Вита няма, което също ме плаши Joy

Дух, при кого си била в Св. Лазар? Аз ще раждам там при Бойко Димитров. Нещо да споделиш за болницата, престоя. Аз съм доволна от него изключително много, но за останалия персонал не знам как ще е, с планирано секцио съм

# 634
В св. Лазар вода ми дадоха веднага след раждане, даже ме караха да пия.

Тенкс за подсещането да си взема някаква бърза храна в багажа.  Дух, каква е супата във Вита?

Иначе съм в Младост.

Студена Joy това помня.
Всеки ден е различна и за обяд и вечеря беше различна, но не ми допадна.

Вземи си храна, да. Закуската е в 7, обяда в 12, вечерята в 18 +/- 30 минути. Та на моменти е голям глад. Мен не ме пускаха от отделението да ида до кафето или до ресторанта. Но тогава бях на терапия и с абокад и лекарства. Сега не знам дали ще пускат да излизаме.
В св. Лазар имаше кафе...във Вита няма, което също ме плаши Joy

Дух, при кого си била в Св. Лазар? Аз ще раждам там при Бойко Димитров. Нещо да споделиш за болницата, престоя. Аз съм доволна от него изключително много, но за останалия персонал не знам как ще е, с планирано секцио съм

Тя вече не е там лекарката. Ами относително доволна съм, да. Храната беше супер, чистота също, имаше една луда акушерка надявам се да не е там вече. Питай нешо конкретно ако те интересува

# 635
По скоро се притеснявам за персонала им, в лекаря съм сигурна, но ми прави впечатление, че другите от администрации и подобни са вечно сърдити и кисели, наложи ни се да отидем може би към 10 вечерта на тонове, че се бях притеснила тази която беше едва ли не ми се скара че отивам по това време, а там не е като да не си плащаш като поп знаеш. Надявам се неонатолозите и сестрите там при бебетата да не са крейзи, че няма да минат без скандал от моя страна

# 636
На мен не ми се е налагало да ходя извънредно, за разлика от Вита. Сега с този акъл мисля, че не бих родила пак в св. Лазар.
Мен ме ядосаха, защото исках медицинския си картон от предната бременност и ме мотаха и не се обадиха.
Кисели са, ама то май на всякъде има и кисели и симпатични. Поне обезболяващите са топ. Нищо не ме е боляло, бият инжекции щом си поискаш.
Стаите са комфортни.
Но не си спазват това по договор да имаш два прегледа с педиатър (неонатолог) след раждането, само един имахме ние.

Не са супер подкрепящи за кърменето, звънях хиляда пъти, за да ми доведат бебето. Ама това беше преди 4 години, сега не зная как са нещата.
Поне не са досадни, във Вита идват да чистят е 6 сутринта.  В св..Лазар нямаше визитация, само моята си лекарка минаваше и респективно никой не се побъркваше да чисти в 6 сутринта.
Във Вита едната санитарка или акушерка, не помня, ми се сопна, че си гася лампата преди да е дошла за някаква процедура. А ключа е до вратата. По принцип нищо не й пречи да си го щракне като влезе.

Та май на всякъде има и от двата вида хора.

# 637
Споко, G.G15!
И аз съм преносена не ден-два, а цели 12 дена!!! синът ми също го преносих 5-6 дена!!!
Щом следят води, тонове и т.н значи всичко е наред.
Смешното е, че при нас и за двете по-големи деца татко им като някоя врачка предусещаше датите. 🤭😜
Но като се замислиш, нали таткото ги прави, а не доктора🤭😁😁😁😜🤭 Как могат медиците да знаят със сигурност кога се е получило бебето!?? Нали затова има статистика, че само 5% от всички бебета в света се раждат на термин.
G.G15, ходи си спокойно на тонове и си гледай кефа. Може да се успокояваш с повтаряне на положителни мисли от сорта на това, че се доверяваш на Природата, Вселената, там в каквото си вярваш, и най-вече на бебето, че то ще дойде (идва) в най-точния и прекрасен момент!
Леко раждане на всички ни, че то верно не остана. И накрая  доволни свежи мами и прекрасни, пухкави и розовобузи, живи и здрави бебчета!!!
На родилите леко бебегледане и същите пожелания!!!
П.П.
Има ли мами, които НЕ СА от София. Скоро май не са писали. В собствените си градове ли ще раждате или в друг??? На какво разстояние ви е болницата?
Успях. Ама беба още не излиза. 🤣🤣🤣 Предавам се вече. Не й се излиза и толкова. Освен да й светя с фенерче да й покажа изхода. 🤣

Сега да ви кажа защо се филмирам толкова. С последен цикъл 13.02 съм, което би значело термин 20.11, ама ви бях казала, че съм със страшно нередовен цикъл и едва накарах доктора да запише термин по УЗ, което е 12.12. Та всичко точно до сега, ама последния месец бебка много наддаде и почна да бърза и да ми излиза по УЗ 1-2 декември. Сега почти всички около мен ме филмират, че защото не си знам точния термин може и да съм преносила вече, ама ако пренося как щели да знаят докторите, как нямало да предприемат нищо, защото като термин е записан 12.12, как можело да навредя на бебка....и сега от това се филмирам главно. А нали ходя всяка седмица на преглед, гледат води, плацента и т.н...нали всичко е наред. Чувствам се виновна, че накарах АГ да пише термин по УЗ. И днес ще е ден пореден на въпроси дали не съм родила. Все гледам хумористично, ама вече се напрягам от този въпрос. Все едно съм сгафила жестоко, че още не раждам. Като кажа, че не съм почва едно цъкане, едно въртене на очи.... Шокирана съм, че толкова хора се разочароват вече 2 седмици, че не раждам в 37 или 38 седмица...

# 638
Айде родилите да ми драснат по едно лс с термин, дата на раждане и име. Да ги сложа за другата тема.

# 639
Аз не съм от София. Болницата ми е на около 40мин, ако не е час пик. Ако е час пик, не ми се мисли. Ще съм секцио и силно се надявам да не вземе да тръгне преди датата, защото ще трябва да се самозакарам поне до началото на София, ако мъжО е на работа (за мой "късмет" в момента е редовна смяна) и или той или баща му да ме вземат от там и да ме закарат до болницата. Мразя да шофирам, особено след една преживяна катастрофа преди 3 години, изобщо не излизам от малкия град с колата.

Иначе да се похваля, ремонта е на 95% готов. От днес вече подреждам на бебчо стаята, имам още много много работа по чистене и подреждане, но важното е, че най-накрая мога да започна.

Имам едни гадни болки в гърба, кръста от едната страна ужасно ме боли и едвам движа, все едно съм прещипала нещо и снощи пак ме боля гастрита и повръщах, все така не мога да спя нормално, но не остана още много (поне така се опитвам да се самоуспокоявям, ако не го изкарам на рев 😅). Общо взето това е при мен.

# 640
  • Пловдив
Аз съм си от Пловдив и тук ще си раждам. Болницата е на около 15 мин в непиков час. В пиков времето скача адски много. Отделно има и прелез по единия път (този, който ние ползваме) дотам, та ако тръгнат сами да се раждат, ще е добре да минем по друг маршрут, че ще е чудно ако спуснат и бариерата по това време.

# 641
Ох, с тия ремонти… повръща ми се вече. Почвам от утре да чистя и изобщо не ми пука, че няма ключове и контакти. Не мога да чакам и всеки ден да се ядосвам, че има неща за довършване.

# 642
И аз съм така дори и без ремонти. Само разместване правим, за да се освободи поне едно кътче за новия член на вече многочленното ни семейство!
Утре рано трябва да съм на контролни изследвания, а по публикацията може да се види кога съм си легнала. Уж мъжко нареди част от дрешките на сушилника, но повече от половината останаха и чак до сега ги пренареждах. Ако кача снимка къде и как съм ги накачила... Жив панаир или битак.
Сега чак съжалявам защо го послушах, а не натъпках поне завивките и одеалцата в сушилнята. Нещо странно му миришели дрехите като излязат от нея. Сигурно защото слагам етерични масла, а на мен си ми харесват.
Вие ползвате ли си сушилните за бебешките дрехи?

Ох, с тия ремонти… повръща ми се вече. Почвам от утре да чистя и изобщо не ми пука, че няма ключове и контакти. Не мога да чакам и всеки ден да се ядосвам, че има неща за довършване.

# 643
Вие имате ли отоци по краката?

Днес официално влизам в 9 м.

# 644
Суша всички дрехи на баткото и сега на бебето ги пуснах в сушилнята. Освен че са намачкани :/ поне не ги простирам и чакам.

А краката много почнаха отново да ми се надуват. Вчера достигнаха огромни размери, защото стояхме вкъщи и на крак цял ден- готвене, елха и т.н. Разходките ме оправят.

Общи условия

Активация на акаунт