Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 35 098
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Едно време по трудово обучение съм шила калъфка, не че помня как или пък имам машина.
Но, да идея е да се купи плат и да се даде на шивач. Свърши вече, купи по черния петък калъфка в комплект със скрънчи.

# 121
И на ръка може да се шие калъфка. Просто отнема време. Шевовете после са от вътрешната страна. Коприна не съм шила, само сатенена калъфка. Възможно е плата да е по-"лигав". Който иска, ще намери начин: сам да шие или да си купи готови.

# 122
Тъкмо щях да питам откъде може да се купи истинска коприна?
Аз имам машина и бих си ушила.

# 123
Моята пуши ...

# 124
Моята май си има гадже, но не признава....

# 125
Това не е ли стара история? Май имам спомен, че се беше оплаквала преди

# 126
Не,отскоро.
Как да реагирам не знам.

# 127
Какво очакваш/ искаш да постигнеш? Тя е решила да пуши, а и едва ли скоро е започнала, просто ти сега си разбрала. Да и спреш джобните за да не може да си купува? Ще намери друг начин да се снабдява, а и едва ли само ти и даваш пари. Да я накажеш с надеждата да спре....пак не съм сигурна, че ще даде резултат. Да говориш колко е вредно и зарибяващо.....май си закъсняла. Не знам какъв ефективен съвет може да подейства

# 128
И аз така мисля за съжаление.

# 129
Тук и аз не се сещам какво ще помогне. Бих се позамислила в каква среда е детето, каква е компанията, училището, заниманията, дали няма прекалено много свободно време... Дали бих могла да променя нещо от това към по-добро. Стрелям напосоки, признавам.
Само за информация - тук отдавна пушенето не е модерно, готините и популярните в училище не пушат, смята се за навик характерен за едни по-ниски слоеве от населението. Евентуално това да споменеш?

# 130
Благодаря, Мьос.

# 131
Мьос, далече сме още от вашата мода. То и тук има кръгове, в които не е модерно да се пуши, но детето живее в малък провинциален град и ще е трудно да смени средата.

# 132
И това е така. Стрелях на сляпо, признавам.

# 133
Лисичка, само с говорене, на 15-16 мисля е твоята със забрани няма да стане. Спиране на парите не е оферта, или ще ходи да иска от другите или лъже и крие. Седни и си говорете, защо пуши, на кого иска да се прави на интересна, кажи и че ще и пожълтеят зъбите, ще и се разболеят венците, кожата и ще се състари 10 пъти по- бързо, косата и дрехите и ще миришат, дъхът на пепелник не е най фреш нещото.
Помоли я да се опита да ги спре с хубаво, с рогата тука няма да стане.
Мьос, за огромно съжаление в момента в България вейпове и цигари са на голяма мода и то сред много малките:( 6 деца от класа на моята пушат, музиканти и певици. Вейпове, но то така се почва на 12-13 са. В потрес съм. Моята засега е много против.
Напоследък изгледахме доста филми за зависимости, алкохол, дрога, аз все и казвам че и цигарите са зависимост.
За две от децата “пушачи” съм изумена- момче кинта и 20, пълен отличник, изключителен цигулар, страхотно семейство, майката музикант преподавател. Защо се е подвел не мога да си обясня…
Имало тестове за никотин не знаех, или някоя майка плаши просто?

# 134
  • Пловдив
Че в арт средите масово се пуши. Орлин Горанов пуши, споменавам го защото съм го виждала в неформална обстановка, и не само той. Не защото е модерно.....А как се пие, ум да ви зайде. Това не са критерии. Дано и омръзне и сама се откаже. Не пречи да говориш, защото е добре да общувате по принцип на различни теми. И не е само средата. В елитните езикови гимназии в Пловдив се пуши на поразия. В някои по-елитни, частни, пушат и не само цигари и вейпове. Имам познато дете в АК в София. И там пушат.....

Общи условия

Активация на акаунт